reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ej, ze wyskocze z innym tematem.. Jak u Was hmm noo z pozyciem? Ktoras cos? Ja nic. Kilka razy snily mi sie jakies pikantniejsze sny i za kazdym razem budzil mnie ogromny bol macicy.. Skurcze? Nie wiem ile moj Luby zniesie - bo juz widze, ze Go nosi.. Ale nie naciska chwala Mu za to. Pewnie i tak porzygalabym sie w polowie :p A jak tam u Was z tematem?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ej, ze wyskocze z innym tematem.. Jak u Was hmm noo z pozyciem? Ktoras cos? Ja nic. Kilka razy snily mi sie jakies pikantniejsze sny i za kazdym razem budzil mnie ogromny bol macicy.. Skurcze? Nie wiem ile moj Luby zniesie - bo juz widze, ze Go nosi.. Ale nie naciska chwala Mu za to. Pewnie i tak porzygalabym sie w polowie :p A jak tam u Was z tematem?

My tez nic. Na początku mój troche narzekal ale powiedziałam mu ze poczekamy do drugiego trymestru i nawet już mnie nie namawia. Ale teraz jak juz wiem ze dzidzia ma się dobrze to mozemy dzialac haha [emoji16] chociaz troche sie boje...

Hej dziewczyny. Kazda z nas się boi i martwi, ale trzeba to odpedzac od siebie. Już niedługo będziemy czuć ruchy i będzie nam łatwiej

Co do ruchów ja w drugiej ciąży poczułam w 16 tyg. Znam dziewczyny, które czuły już w 12, ale ja troche sceptycznie do tego podchodzę. Kiedyś przeczytałam, że mały czlowiek musi miec conajmniej 10 cm, zeby poczuć ruchy. Jednak te dziewczyny co czują wiedzą najlepiej. Jeśli to sa ruchy to z czasem będą się nasilac

Anik można mieć wszystkie objawy ciąży i też poronic. Ja potrzebowałam dwóch lat żeby pozbyć się strachu, a i tak jak Rukmini nie myślę jeszcze, że to jest dziecko tylko ciąża, brzuch. Tak mi jest łatwiej. Jak bedziesz sie czuła psychicznie na siłach to się staraj, bo nie jest powiedziane, że to sie powtórzy

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chyba sobie zrobię przerwę od forum. Może w ogóle od internetu, jak dam rade.
Wszystko mnie stresuje.
Widziałam parę dni temu filmik z dziewczynką bez rąk. Może z 1,5 -2 lata miała.
Teraz cały czas myślę o tym, czy ja bym takiej nie wolała usunąć. Może nie? Nie wiem.
A była taka urocza i jadła sama obiad. Widelcem, który trzymała stopami. Chyba do śmierci już będę ją pamiętać.
Chciałabym już być po genetycznym. Do tego czasu chyba nie zasnę spokojnie.

Jest prawie 3, a ja nie mogę usunąć.
Za to już byłam 5 razy na siku.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana,ja po tylu poronieniach to czytalam publikacje genetykow i zaglebialam wiedze.Jak poszlam na konsultacje do genetyka to po rozmowie ze mna stwierdzila ze jutro robi studentom egzamin bo ja wiem wiecej niz oni.Byla w szoku.Ze zwykly pacjent moze tyle o genetyce wiedziec.Co gorsza jak dostalam na fb powiadomienie o pomocy dziecku a prawie zawsze to byla genetyka to czytalam z czego jakie mutacje czy bylo widac na usg i snily mi sie te dzieci po nocach.
Przed prenatalnymi mialam w glowie test niffty+amio+rezonans magenetyczny plodu+badanie mikromacierzy :(
W glowie mialam rozpad malzenstwa etc.
Wiem co przezywasz jak tak mialam:(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się z rana. Dziewczyny nie wyszukujcie sobie na siłę zmartwień. Jeśli byliście u lekarza i wszystko z dzidzi dobrze, miałyście prenatalne i też wszystko dobrze, to cieszcie się. To, że ustają objawy I trymestru to normalne. Cieszcie się zamiast zmartwieć bezpodstawnie.
Wczoraj na forum z mojej miejscowości napisała mama którą znam. Miała 2 dni temu prenatalne, wczoraj zadzwonili żeby przyjechała do szpitala. Ma bardzo zle wyniki NT ponad 3, z papy prawdopodobieństwo 1:80. Jest załamana :(. Do poniedziałku ma czas na decyzję, albo aminopunkcja lub hamorty, które nie jest refundowane i kosztuje 500f :(.
Wiem, że każda z nas martwi się o dziecko i wszystko przeżywa. Dlatego naprawdę nie warto wyszukiwać sobie problemów na siłę. To czas radości a nie ciągłego zmartwienia się.
Miłego dnia :)
Najgorsze jest to ze test niffty badz harmony jesli wyjdzie zle to aby dokonac terminacji w przypadku duzych wad tak musi byc amiopunkcja:(

Ja mam zakaz od lekarza.Maz na poczatku chcial ale jak zobaczyl malenstwo na usg to chyba doszlo do niego...Nie pyta juz

U nas chyba się poprawia:) Nie mam już takich ukuć czy ciągnięcia no i chyba zaczynam być spokojniejsza ale rano bo mam więcej siły bo wieczorem to różnie:) Ale dwa dni pod rząd szaleństwo od jakiegoś czasu:p

Ech u nas ciężko, zakaz od lekarza więc kończy się tylko na pieszczotach [emoji20] mnie jest ciężko wytrzymac. P to twardziel nie daje po sobie poznać. Liczę, że jeszcze trzy tygodnie i bedziemy mogli [emoji4]

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a czy któraś z was spi na brzuchu? Ja inaczej nie umiem [emoji52] a przeczytałam ze od drugiego trymestru nie należy spac ani na brzuchu ani na plecach. Cala noc probowalam zasnąć na boku i nie umiem [emoji52] mozna dziecku zaszkodzić spiac na brzuchu ?

reklama
Dziewczyny a czy któraś z was spi na brzuchu? Ja inaczej nie umiem [emoji52] a przeczytałam ze od drugiego trymestru nie należy spac ani na brzuchu ani na plecach. Cala noc probowalam zasnąć na boku i nie umiem [emoji52] mozna dziecku zaszkodzić spiac na brzuchu ?

Ja uwielbialam spac na brzuchu.Czasami spie ale mi jakos zle i spie na boku.Raczej teraz od 2 trymestru nie bede juz probowac.Najwyzej poduszki pod nogi bede wsadzać

Do góry