reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja wszystkie dzieci karmiłam piersią 16m-cy, 12 m-cy, 4 m-ce, 10 m-cy. Przy małej bardzo walczyłam ale tym razem niestety ale nie będę tak walczyć jeśli się uda i maleństwo będzie potrafiło ssać moje piersi to oczywiście będę ale jeśli będzie miało problem to od razu dam mm. Przy pierwszym dziecku to jak sobie przypomnę to zastanawiam się skąd miałam tyle siły. Tak mi krew leciała on był cały czas przy piersi pięknie przybierał ale ja nie spałam nic prawie nie jadłam a na skutkach mam blizny tak miałam je miałam popękane i jeden naderwany.
Karmienie piersią jest może i wygodne ale również jest uwiązaniem przez kilka pierwszych miesięcy ;)

Już może wkrótce...? Źródło: jeden rysunek dziennie , facebook Link do: #jedenrysunekdziennie | Facebook

Rozbawiłaś mnie bardzo [emoji2]

Ooo, jak mi ginekolog z NFZ nie da, to polecę do rodzinnego. Swoją droga po lyzeczkowaniu miałam mierzyc poziom BHCG, bo ciagle mialam wysoki i robilam prywatnie, pozniej na wizycie p. Ginekolog mowi do mnie: Drogie to badanie? Mówię, że każdorazowo 35zl. Na co ona: To, co wypisać Ci skierowanie czy masz kasę, żeby sobie zapłacić. Nosz ku#$&

Droga jest beta u ciebie. Ja płaciłam 24 zł.

Ja już po :) dzidzia w macicy ma 8mm i żyje bo jest przepływ krwi ale serduszka jeszcze nie słyszałam. Ale póki co wsZystko na dobrej drodze :) kamień z serca uff :)

ckais65gb28rwhsn.png

Cieszę się bardzo! [emoji3]

No tak, zaczęłaś 11 :)
Wszystko się zgadza

Ja robiłam krew w szpitalu podczas drugiego porodu bo....zapomniałam dokumentu z domu :p i mi zrobili tam w laboratorium na cito, dali dokument, kazali zalaminować i trzymać na wieki wieków :)

Ja karmiłam piersią obie dziewczyny, Martynkę krócej, jakoś 7 mc, Pati pond rok. Teraz też bym chciała, ale jak będzie jakiś kłopot właśnie typu kolki, albo małe przybieranie na wadze to nic na siłę.

Ja dzisiaj mam wizytę, ale jak mówiłam pewnie bez usg. Niestety z wyników badań wynika, że mam zapalenie dróg moczowych więc czeka mnie antybiotyk, mam też niskie żelazo więc będę musiała brać leki. Położna mnie dziś zważy i czuje, że trochę jest.

Dziś pierwszy raz zwymiotowałam....Wczoraj wieczorem nagle straciłam moc, zaczęłam mega bolećmnie głowa i mega mdłości (ale tortille zjadłam :p). Rano wstałam, było ok, wróciłam z przedszkola i poszło, nagle...i od razu po tym zachciało mi się jeść...Teraz jest ok, spać mi się chce, ale do tego już przywykłam.

Miałam też sen. Śnił mi się chłopiec, mój synek :) i gondola do której się nie mieścił hahahaha A synek zwał się Julian ;) Był taki śliczny :))))

Mojemu mężowi już dwa razy śniło się dziecko. Raz że urodziłam dziewczynkę. A dziś że dziecko miało oczy niebieskie.
Strasznie to chyba emocjonalnie przeżywa.

No tak.
Chusta inaczej trzyma dziecko, bardziej je otula i przytrzymuje każdy kawałek ciałka niż nosidło. W nosidle dziecko ma więcej luzu co wg mnie jest problemem przy noworodku. Tak więc ja też co najmniej do pół roku będę nosiła w chuście a nosidło na później.

Poniżej link do filmiku z nosidłem Ergobaby i jak nosimy w nim noworodka. Wydaje mi się że pozycja dziecka w tym nosidle jest prawidłowa i wcale nie ma ona tyle luzu. Może mamy z doświadczeniem w hustowaniu i nosidłach ergonomicznych wypowiedzą się No właśnie takie nosidło chciałabym kupic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A powiem ci ze nie tak duzo zaplacilam bo tylko 145zl.

Aposerte bralam, czyli sertraline 50mg dziennie czyli dosc mala dawke.

A z magnezu bujda, czy nie na wlasna reke nie zrezugnuje. ;)

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Masz tanie laboratorium [emoji12]

Nie znam tego leku choć ja brałam coś innego ale pewnie też z innych powodów.

Ja jestem z 28 maja.
Mój syn z 27 maja. [emoji6]

Ale super. Twój synek ma urodziny w ten sam dzień co ja.
Ja mam termin na 20.05. Zobaczymy kiedy się urodzi.
Jak już pisałam bliźniak to super znak [emoji3]

a przy drugim dziecku tez tak jest ze krwawia sutki i tak bola? U nas bedzie prawie 4 lata roznicy ale i tak nie wiem czy to ma znaczenie

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
To chyba nie ma znaczenia. Mnie przy drugim też pekaly i krwawily. Przy drugim dziecku ja miałam lepiej opanowana technikę przystawiania do piersi i ogólnie szło karmienie lepiej. Mnie zaraz w szpitalu zaczęły pękać i krwawic bo nie przyzwyczajone były do takiego ciągu [emoji12] po każdym karmieniu mylam, a później smarowalam własnym mlekiem i szybko się goiły. Sposób wyczytałam na jakimś forum

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem wam z własnego doświadczenia. Najlepiej karmienie szło przy drugim bez krwawienia pękania ale tylko w drugiej ciąży hartowałam piersi tzn tarłam ręcznikiem codziennie po każdej kąpieli. Przy kolejnych powiem szczerze nie chciało mi się i zawsze szkoda mi było czasu :( Teraz obiecałam sobie że będę od lutego-marca tak robić do tego smarować je specjalną maścią z Ziajki żeby je zmiękczyć ;)

reklama
Dziewczyny wy też tak macie, że nie możecie się skupić? Cały czas o czymś zapominam, boję się autem jeździć, nie mogę się skupić nawet jak się staram

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam to samo ale to chyba normalne. Kiedy byłam z małą w ciąży płaciłam kartą za paliwo i facet do mnie pin proszę a ja mu mówię 5463 żebyście widziały jego minę :szok:

Do góry