reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Słuchacie nie pamiętam kiedy u dziewczyn dowiedziałam się o płci ale wydaje mi się, że to było to usg 11-14 tc, czy to za wcześnie?

Z tego co się orientuję płeć określa się przy połówkowym , wcześniej można się domyślać , snuć teorie . Nieraz jest tak, że nawet na połówkowym nie widać bo dziecie się ułoży tak , że nie da się określić

reklama
Hej, lekarz mi dzisiaj mówił że te wszystkie badania powinno się zrobić do 10 tygodnia.
W 12 tyg jest jeszcze bardzo wcześnie na rozpoznanie płci. Narządy wyglądają praktycznie identycznie i mało kto podejmuje się zgadywania. Ja się dowiedziałam na genetycznym ze będzie chłopak a na polowkowym że jednak dziewczynka, więc mam mega dystans do tych pierwszych strzałów :-).

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wyszłam spod prysznica. Matko kochana, cycki jakby miały wybuchnąć. A spadające strumyczki wody dają wrażenie małych pejczyków. No nieźle! Ale jeśli wszystko ma być dobrze to przeżyję i więcej niewygód :)

Dziewczyny,dziękuję wam. Rano zrobię test jeszcze raz. Chyba za bardzo się nakręciłam,byłam pewna na 95%,że to ciąża,dlatego nawet nie pisałam na staraczkach, tylko od razu tutaj, u Was. Chyba się pospieszyłam,wybaczcie...:unsure: W zasadzie okres spóźnia się już 14 dzień,ale ja nie wiem jak u mnie z owulacją, teoretycznie cykle od porodu miałam regularne,ale wiadomo,bywa różnie.. Wprawdzie w 1 ciąży kiedy @ spóźniała się ok 5 dni, zrobiłam betę i..nic! Dopiero ok. 5-7 dni później powtórzyłam i wyszła ciąża.
Ale nieważne,nie będę wam zaśmiecać wątku. Życzę wam spokojnych ciąż i zdrowych dzieciaczków, w razie 2 kreseczek dam znać i zadomowię się u was na dobre. A jak nie, to cóż... może innym razem.:-( :(
Miłego wieczorku.

Dziewczyny, czy ma ktoras z Was podwyzszona temperature ciala (mierzona normalnie pod pacha ;) ). Od ponad tygodnia mam temp w granicach 37,2 - 37,5 i nie ukrywam, ze to jest juz dosc wyczerpujace.
Jak jest u Was?

reklama
A ja chyba jednak nie bede majówka ..
Lekarz nic nie wypattzyla, sugerując późniejsza owulacje i byc moze "młodsza" ciąże. Na potwierdzenie musze jeszcze poczekac ok 2 tygodnie.. Wiec w maju sie juz chyba nie zmieszcze.. Dobrej nocy..

Do góry