reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Słuchacie nie pamiętam kiedy u dziewczyn dowiedziałam się o płci ale wydaje mi się, że to było to usg 11-14 tc, czy to za wcześnie?

Z tego co się orientuję płeć określa się przy połówkowym , wcześniej można się domyślać , snuć teorie . Nieraz jest tak, że nawet na połówkowym nie widać bo dziecie się ułoży tak , że nie da się określić

reklama
Hej, lekarz mi dzisiaj mówił że te wszystkie badania powinno się zrobić do 10 tygodnia.
W 12 tyg jest jeszcze bardzo wcześnie na rozpoznanie płci. Narządy wyglądają praktycznie identycznie i mało kto podejmuje się zgadywania. Ja się dowiedziałam na genetycznym ze będzie chłopak a na polowkowym że jednak dziewczynka, więc mam mega dystans do tych pierwszych strzałów :-).

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wyszłam spod prysznica. Matko kochana, cycki jakby miały wybuchnąć. A spadające strumyczki wody dają wrażenie małych pejczyków. No nieźle! Ale jeśli wszystko ma być dobrze to przeżyję i więcej niewygód :)

Dziewczyny,dziękuję wam. Rano zrobię test jeszcze raz. Chyba za bardzo się nakręciłam,byłam pewna na 95%,że to ciąża,dlatego nawet nie pisałam na staraczkach, tylko od razu tutaj, u Was. Chyba się pospieszyłam,wybaczcie...:unsure: W zasadzie okres spóźnia się już 14 dzień,ale ja nie wiem jak u mnie z owulacją, teoretycznie cykle od porodu miałam regularne,ale wiadomo,bywa różnie.. Wprawdzie w 1 ciąży kiedy @ spóźniała się ok 5 dni, zrobiłam betę i..nic! Dopiero ok. 5-7 dni później powtórzyłam i wyszła ciąża.
Ale nieważne,nie będę wam zaśmiecać wątku. Życzę wam spokojnych ciąż i zdrowych dzieciaczków, w razie 2 kreseczek dam znać i zadomowię się u was na dobre. A jak nie, to cóż... może innym razem.:-( :(
Miłego wieczorku.

Dziewczyny, czy ma ktoras z Was podwyzszona temperature ciala (mierzona normalnie pod pacha ;) ). Od ponad tygodnia mam temp w granicach 37,2 - 37,5 i nie ukrywam, ze to jest juz dosc wyczerpujace.
Jak jest u Was?

reklama
A ja chyba jednak nie bede majówka ..
Lekarz nic nie wypattzyla, sugerując późniejsza owulacje i byc moze "młodsza" ciąże. Na potwierdzenie musze jeszcze poczekac ok 2 tygodnie.. Wiec w maju sie juz chyba nie zmieszcze.. Dobrej nocy..

Do góry