reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Cześć dziewczyny. Ja tylko wpadłam napisaać,że teściory przyszły i robiłam jeden,ale wyszła 1 kreska..tylko,że ja to robiłam ok 16-17 godziny,a z tego co wiem,stężenie hormonu hcg może być za małe,żeby test mógł wykryć ciążę o tej porze dnia, zrobię jutro rano,ale to u mnie jakiś 5tc i 5/6 dni byłoby,a wiem,że niektórym kobietom wychodzi nawet dopiero w 8tc. Znacie takie przypadki? WIzytę mam dopiero 12.10, a 2 poprzednie ciąże...no cóż,pierwsza wyszła z betki,jeszcze w Polsce,a druga już w De -dowiedziałam się ze zwyczajnego USG,ale to był już 12 tc...Dziewczyny,pocieszycie.??:no2:
Spokojnie. Powtórz jutro test z porannego moczu i musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja tym razem robiłam betę, nie test.
Przy 1 ciąży robiłam test około 5 tygodnia i wyszły 2 kreski, ale na spokojnie. Moze jutro już będziesz widziała drugą, wyraźną kreskę. Trzymam kciuki :*

reklama
Tego to już nie wiem,a le wydaje mi się że to był Twój cytat :p a może miałam zwidy, sama już nie wiem, czasami ciąża rzuca mi się na mózg....:p

Mi dwie kreski pokazały się dzień po okresie, ale takie słabe dopiero 4 dni po okresie były mocne.

Plamienie jaki kolor?Wzielas nospe?
Moze zadzwon do lekarza badz jedz na na usg-nie bedziesz sie martwic.
A bierzesz np luteine?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Sytuacja już nieco opanowana. Plamienie miało rdzawy kolor jakby ze śluzem, było tylko rano i przez cały dzień już nic nie plamiłam. Luteinę biorę. Żadnych bóli brzucha.
Przy okazji badań krwi dzisiaj zrobiłam betę hcg dodatkowo i jest zgodna z tygodniem ciąży.
Zrobiłam sobie też test ale nie dla potwierdzenia ciąży tylko na pamiątkę z racji tego iż pierwszy test wyszedł ze słabą kreseczką a na drugi wylała mi się oliwka.

Dziewczyny zrobiłam badania. Z tarczycą u mnie wporządku ale czy któraś umie interpretować wyniki toxoplazmozy?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny.
Ja dzisiaj wylądowałam w szpitalu.
Muszą mnie nawodnić, bo od tego niejedzenia j niepicia mam słabs wyniki. Z dzidzią wszystko ok. Dzisiaj lekarz "wymacał" maleństwo a jutro usg.

Sytuacja już nieco opanowana. Plamienie miało rdzawy kolor jakby ze śluzem, było tylko rano i przez cały dzień już nic nie plamiłam. Luteinę biorę. Żadnych bóli brzucha.
Przy okazji badań krwi dzisiaj zrobiłam betę hcg dodatkowo i jest zgodna z tygodniem ciąży.
Zrobiłam sobie też test ale nie dla potwierdzenia ciąży tylko na pamiątkę z racji tego iż pierwszy test wyszedł ze słabą kreseczką a na drugi wylała mi się oliwka.

Dziewczyny zrobiłam badania. Z tarczycą u mnie wporządku ale czy któraś umie interpretować wyniki toxoplazmozy?

http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz...a-wynikow-badania-na-toksoplazmoze_40612.html

Zobacz ten artykul.Fajnie opisany.

Ciesze sie bardzo ze betka ladna i wszystko sie uspokoilo:)

Hej dziewczyny.
Ja dzisiaj wylądowałam w szpitalu.
Muszą mnie nawodnić, bo od tego niejedzenia j niepicia mam słabs wyniki. Z dzidzią wszystko ok. Dzisiaj lekarz "wymacał" maleństwo a jutro usg.

O jejku trzymaj sie kochana.Nawodnia Cie,zrobia usg i wrocisz do domku:)

Ojej Kaludyna trzymaj się i się nawadniaj. Zostajesz w szpitalu?
asiucha- dobrze, że ustało. Bierz luteinę i będzie dobrze.

reklama
Do góry