reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Apropo kolor plamienia nie ma znaczenia. Nie chce nikogo straszyc ani nic, ale uczulic ze brazowo mleczny kolor plamienia tez grozny. Ja taki mialam jak poronilam i zadnej krwi zywej nie bylo

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja plamilam dosc mocno i jest dobrze.Serduszko bije i ma sie dobrze.
Raz nie plamilam wogole a ciaza obumarla bez zadnych objawow(plamien,boli brzucha)
Takze nie ma chyba reguły.
Albo krwiak albo za niski progesteron a czasami nie wiadomo z czego.Masakra jest ta niepewnosc...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ranyyy wolny dzień i pospalam do 12 :O teraz jestem jeszcze bardziej nieprzytomna... a dziś zebranie u mlodego a pozniej ploty z dziewczynami.
Wczoraj miałam trochę kryzys az mi się ryczec chcialo- oczywiście nie mam pojęcia dlaczego ;)

Kurczę, tyle piszecie, ze nie nadążam czytać- także hurtem pogratuluje owocnych wizyt i dobrych wiadomości! A złych przebiegów proszę sobie nie wmawiać! :*

Swoją drogą o ile ja będę madrzejsza przy kompletowania tej wyprawki- połowa rzeczy, które kupiłam dla Matiego w ogóle się nie przydała. Teraz tylko to co faktycznie użyje :)

Laktatora mam ambitny plan nie używać... Matiego karmilam 3,5 roku, oby teraz tez było tak super....

Miłego dnia dziewczynki! Lecę obiad ogarniac :)
A co kupilas a sie kompletnie nie przydalo?Dzieki za cenne wskazowki

Ja pierwsze badanie jakie zlecił mi lekarz na pierwszej wizycie to toxoplazmoza, tsh, fT3 i oznaczenie grupy krwi. Dziś właśnie zrobiłam. Ponad 100 zł wiec chyba przy następnych badania może rodzinny mi niektóre zleci na NFZ.

Ja też nie mogę się załatwić do tego jeszcze brzuch mnie boli i co chwile sprawdzam czy dalej plamie. Poza tym siusiam na potęgę. W nocy 4 razy wstawałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sprobowalam kefiru i pomoglo.Ale mecze sie bardzo od paru dni.
Dziewczny pisaly o soku jablkowym i otrebach do jogurtu.

Hej, melduje po wizycie. U mnie 9.1 z usg i dzidzia ma 2,47 cm. Na razie wszystko dobrze. Dostałam pakiet badań i jak policzyłam z cennika to 350 zł wychodzi. Siedzę i szukam laboratorium które oferuje jakiś pakiet ciążowy, może będzie jakas znizka.
Mój gin lubi się bawić swoim usg i dostałam sweet focie 3d ( badanie nie było w 3d bo to za wcześnie, dostałam tylko zdjęcie).

1475150398012.jpg

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475150398012.jpg
    1475150398012.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 314
Ja w pierwszej plamilam i nie powiodlo sie. A w drugiej czulam sie ekstra a serduszko przestalo bic nie ma reguly :(

Za godzine wizyta boje sie :(((

Jagi06 - oj przedewszystkim za dużo ciuchów! :) połowy nawet młody nie miał na sobie. Mata edukacyjna była bez sensu, karuzela na lozeczko, masa zabaweczek/grzechotek/gryzakow. Później wszustkie "wszystkorobiace" zabawki Fisher Price etc - strata pieniędzy...
Aleee np leżaczek chce kupić porządny elektryczny bo uważam, ze to super sprawa. No i nosodlo ergonomiczne i chusta- żałuję, ze po Mati od razu sprzedawalam jak nie było potrzebne.

Choć zapewne niektóre z mam będą uwazaly, ze np mata i karuzela super :) chyba jednak jest tak, ze wszystko samemu trzeba sprawdzić ;)

Kurczę dziewczyny dlaczego Wy wszystkie badania macie płatne? Trochę bez sensu, idźcie do rodzinnego i niech da skierowanie na to co może na nfz- doprowadzamy składki, łaski Wam nie robią.
Ja zamierzam prowadzić ciąże ciąże lux medzie ale chyba równolegle zapiszę się też na nfz

Apropo kolor plamienia nie ma znaczenia. Nie chce nikogo straszyc ani nic, ale uczulic ze brazowo mleczny kolor plamienia tez grozny. Ja taki mialam jak poronilam i zadnej krwi zywej nie bylo

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też jak poroniłam na początku miałam brązowe plamienia, moim zdaniek KAŻDE plamienie w ciąży trzeba zbadać.

Dziewczyny dzidzius moj ma niecaly centymetr dlugosci tyle pokazalo usg. Dwa razy mierzyla lekarka bo powinien byc mniejszy. Na usg bylam w 6 tyg i 2dniu ciazy. A wy tu piszecie ze wasze dzidziusie maja po 3-4mm a moj ma ponad 9mm. Zastanawiam się właśnie dlaczego tak jest.. Ale lekarka nie powiedziala ze to cos niepokojącego ale ja sie tak zastanawialam.. Hehe
Mój maluch w 7 tygodniu miał nie całe 10mm 9 z groszami ;) więc też spory a np moja kumpela była wczoraj na usg też 7 tydzień i zarodem ma 11mm.

U nas mata się sprawdziła, córka spędzała tam czas kiedy nie spała. Za to karuzela była do kitu, bo w łóżku tylko było spanie a nie zabawa.
Z ubraniami różnie bywa. Ja miałam niewiele i było ok, ale są dzieci które mega ulewaja i wtedy 10 kompletów dziennie może nie starczyć.
U mnie nieprzydatne za to okazały się wszelkie kocyki. Dostawalismy w prezencie i większość leży. Rodziłam w październiku, wydawały się must have ale jeśli dziecko jest w ciepłym kombinezonie i pod okrywa wózka to na kij jeszcze koc?

reklama
Hej, melduje po wizycie. U mnie 9.1 z usg i dzidzia ma 2,47 cm. Na razie wszystko dobrze. Dostałam pakiet badań i jak policzyłam z cennika to 350 zł wychodzi. Siedzę i szukam laboratorium które oferuje jakiś pakiet ciążowy, może będzie jakas znizka.
Mój gin lubi się bawić swoim usg i dostałam sweet focie 3d ( badanie nie było w 3d bo to za wcześnie, dostałam tylko zdjęcie).

Zobacz załącznik 775589

Jezu jakie suuuuuper zdjęcie!!!

Jagi06 - oj przedewszystkim za dużo ciuchów! :) połowy nawet młody nie miał na sobie. Mata edukacyjna była bez sensu, karuzela na lozeczko, masa zabaweczek/grzechotek/gryzakow. Później wszustkie "wszystkorobiace" zabawki Fisher Price etc - strata pieniędzy...
Aleee np leżaczek chce kupić porządny elektryczny bo uważam, ze to super sprawa. No i nosodlo ergonomiczne i chusta- żałuję, ze po Mati od razu sprzedawalam jak nie było potrzebne.

Choć zapewne niektóre z mam będą uwazaly, ze np mata i karuzela super :) chyba jednak jest tak, ze wszystko samemu trzeba sprawdzić ;)

No wlaśnie u mnie mata i karuzela bardzo się sprawdziły :) i leżaczek, ale taki zwykły, najtańszy z fiszer price, na takich metalowych nóżkach, lekko dziecko się poruszy i leżaczek sprężynuje :)
Natomiast do bani była huśtawka z FP, moim maluchom nie przypadła do gustu. Ja w ogóle zamierzam na początku zamiast łóżeczka zakupić kosz mojżesza do spania, moje dziewczyny na początku spały w wózku, w wózeczku miały za dużo przestrzeni i nie mogły się wyciszyć.

Do góry