reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Aaaaa dziewczyny muszę się pochwalić.Mialam mieć wizytę dopiero 11.10 ale zadzwoniła do mnie koleżanka że może mi załatwić termin na dzis.Wec byłam i zobaczyłam 3 mm zarodka z bijącym serduszkiem

reklama
Melduję się po wizycie. Dzidziuś trochę młodszy bo ma 5tygodni 6dni a z om 6tygodni 2dni. Jest ciałko żółte i zarodek. Serduszka jeszcze nie ma ale gin powiedział że jeszcze za wcześnie. Mam przyjść za 2 tygodnie

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Twoj dzidzius mniejszy, moj wiekszy hehe.. Az lekarka sie zdziwila ze jest wiekszy i nie zgadza sie to z okresem ale ja mam krotkie cykle to chyba dlatego.. ;) u mnie juz bylo serduszko ale to dlatego ze dzidzius juz jest na skończone 7 tygodni. Za 2 tyg pojdziesz i napewno bedzie juz serduszko.. Ja nastepna wizyte mam za 3 tyg.

Hej, u mnie mdlosci, sennosc, mega apetyt i zawroty glowy.

A z tym apetytem to meksyk. Zjem wszystko, doslownie pochlaniam. Kupilam wczoraj kiszone ogorki,sliwki, cytrynowy sok, w ogole mam ochote na kwasne chodz boje sie zgagi i ze mnie zemdli. Masakra tak miksuje jedzenie ze po ogorkach kiszonym jem czekoladki. Z zuzia tak nie mialam, zero zachcianek, jadlam normalnie, ostre papryczki jadlam czesciej ale nie to ze mi sie snily. A tutaj po prostu nie wiem co sie dzieje. A te kiszone to jak zbawienie.....

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Apropo kolor plamienia nie ma znaczenia. Nie chce nikogo straszyc ani nic, ale uczulic ze brazowo mleczny kolor plamienia tez grozny. Ja taki mialam jak poronilam i zadnej krwi zywej nie bylo

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dzidzius moj ma niecaly centymetr dlugosci tyle pokazalo usg. Dwa razy mierzyla lekarka bo powinien byc mniejszy. Na usg bylam w 6 tyg i 2dniu ciazy. A wy tu piszecie ze wasze dzidziusie maja po 3-4mm a moj ma ponad 9mm. Zastanawiam się właśnie dlaczego tak jest.. Ale lekarka nie powiedziala ze to cos niepokojącego ale ja sie tak zastanawialam.. Hehe

Ranyyy wolny dzień i pospalam do 12 :O teraz jestem jeszcze bardziej nieprzytomna... a dziś zebranie u mlodego a pozniej ploty z dziewczynami.
Wczoraj miałam trochę kryzys az mi się ryczec chcialo- oczywiście nie mam pojęcia dlaczego ;)

Kurczę, tyle piszecie, ze nie nadążam czytać- także hurtem pogratuluje owocnych wizyt i dobrych wiadomości! A złych przebiegów proszę sobie nie wmawiać! :*

Swoją drogą o ile ja będę madrzejsza przy kompletowania tej wyprawki- połowa rzeczy, które kupiłam dla Matiego w ogóle się nie przydała. Teraz tylko to co faktycznie użyje :)

Laktatora mam ambitny plan nie używać... Matiego karmilam 3,5 roku, oby teraz tez było tak super....

Miłego dnia dziewczynki! Lecę obiad ogarniac :)

reklama
Dziewczyny mam pytanko o badania. Byłam na pierwszej wizycie u gina z nfz i z ledwością dostałam skierowanie na badania, jeszcze kobieta była na mnie zła że sama ich sobie nie zrobiłam.
- Morfologia
- Glukoza
- VDRL
- Mocz
- Grupa krwi
I to wszystko. Martwi mnie, że w ogóle nie badają toksoplazmozy, cytomegalii czy tarczycy.
Jak to było w waszym przypadku? Chodzicie do lekarza prywatnego czy z nfz?

Ja pierwsze badanie jakie zlecił mi lekarz na pierwszej wizycie to toxoplazmoza, tsh, fT3 i oznaczenie grupy krwi. Dziś właśnie zrobiłam. Ponad 100 zł wiec chyba przy następnych badania może rodzinny mi niektóre zleci na NFZ.

Dziewczyny,wstalam o 4 i juz nie zasnelam.Do tego mam mega zaparcia ale czytalam ze to wynikiem wysokiego progesteronu.Tak dzisiaj parlam ze mialam troche krwi na papierze.Ide po kefir i jakies otreby bo az mi lezki w ubikacji polecialy.
A wy macie zaparcia??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie mogę się załatwić do tego jeszcze brzuch mnie boli i co chwile sprawdzam czy dalej plamie. Poza tym siusiam na potęgę. W nocy 4 razy wstawałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry