reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

A wy macie zaparcia??
No ja mam choć wczesniej nie było z tym zupełnie problemu, szybciej robiłam niż siku. A teraz mam. No i czym się ratuję , hmmm ciężko powiedzieć , bo zjadam około kilograma jabłek dziennie i może troszkę to pomaga. Ale ostatnio jak się najadałam ziaren słonecznika to mnie przeczyściło . Wyczytałam także by siedząc na klozecie podłożyć pod nogi mały stołeczek , więc podkładam podnóżek córki, dzięki temu pozycja się zmienia i troszkę łatwiej.
A wy co ze wzgledu na doswiadczenia teraz o czym bedziecie pamietac przed porodem?

Ja bardzo chciałam rodzić naturalnie ale miałam cesarkę .
  1. Szkoła rodzenia. chodziłam do szkoły rodzenia. Super sprawa. Teraz też będę chodziła choć zapewne znów będę miała cesarkę. Ale fajnie jest. Poznaje się nowych ludzi, dużo nowych informacji nie tylko o samym porodzie ale także o prawie, o tym co po porodzie, jak z dzieckiem , pierwsza pomoc , nawet o głupim pępku i pępowinie. Do tego jest śmiesznie bo zawsze w grupie znajdą się jacyś jajcarze , a jak jest jeden to za chwile inni się podłączają i jest wesoło. Lepsze to niż siedzieć w domu i myśleć czy dziecko się dobrze rozwija , czy oddycha , czy nie ma wad itd .
  2. Laktator. Ze względu na to , że miałam cesarkę i bardzo małą ilość oksytocyny , prawie w ogóle nie miałam pokarmu a uparłam się na karmienie piersią. Mała średnio ciągnęła. Dobrze chwytała cyca ale nie miała siły wyciągnąć mleka. Laktator elektryczny był za słaby. Na szczęście super babka od laktacji (do której miałam telefon) powiedziała mi o wyporzyczalni laktatorów szpitalnych. I wypożyczyłam . Koszt nie aż tak wielki a machina miała takie ssanie, że w 15 minut byłam po ściąganiu. Dzięki temu troszeńkę rozbujałam laktację. Także teraz jak będę miała rodzić , to dzień wcześniej wypożyczamy laktator.

reklama
To w takim razie moja Pani doktor albo oszczędza albo jest słabym specjalistą. Dzięki za informację, wybiorę się lepiej do kogoś innego.

Teraz na mięso patrzeć nie mogę, wędliny nie jadam w ogóle. Za to wcinam ser żółty, pomidory i piję wodę z cytryną , w ogóle kwaśne mi bardzo podchodzi, ostatnio zrobiłam kapuśniak , to zjadłam 2 talerze a zanim zrobiłam zupę to samej kapuchy zjadłam połowę tego co kupiłam .
Nomi mamy bardzo podobne smaki. Wyobraź sobie, że ja też nagotowałam kapuśniaku ostatnio i zasmakował mi wybitnie. Do tego ser, twaróg, pomidory i ogórki kiszone najlepiej. A mięso, kiełbasy czy wędliny w ogóle mi nie podchodzą. Jestem ciekawa czy będziemy miały tą samą płeć :)

Nomi mamy bardzo podobne smaki. Wyobraź sobie, że ja też nagotowałam kapuśniaku ostatnio i zasmakował mi wybitnie. Do tego ser, twaróg, pomidory i ogórki kiszone najlepiej. A mięso, kiełbasy czy wędliny w ogóle mi nie podchodzą. Jestem ciekawa czy będziemy miały tą samą płeć :)
Ja dzisiaj mam kapusniak.Najlepiej naturalne jogury z owocami,otrebami,pomidory,twarog oraz ogorki kiszone.Misz masz:)
Chcialabym druga corke:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

O tak, o laktator dobry to i ja muszę zadbać, w szpitalu z Tysią miałam problem, musiałam dokarmiać ją mlekiem modyfikowanym. Dopiero w domu na spokojnie mi się udało z cycem. Chcę karmić naturalnie i teraz :) Jest to mega wygoda i oszczędność.

Wysprzątałam cały dom, padam.

Obudził mnie dzisiaj mocny ból brzucha i małe plamienie.
Zaczynam się bać i zastanawiam się czy nie zrobić usg.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

jak masz możliwość zadzwonić do swego lekarza to to zrób on ci powie co robić.

Jeśli chodzi o wypróżnienia to w pierwszej ciąży nie miałam większych problemów. teraz póki co też nie. Staram się jeść owoce, zupy i pieczywo ciemne. Do tego piję miętę pieprzową bo mi pomaga trochę jak mam zgagę lub mdłości.

reklama
Do góry