reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

hello
Ja mam dwie córki i w każdej ciąży bardziej miałam ochotę na słodkie, jadłam przy pierwszej marsy, boże miałam fioła na ich punkcie i lody big milk, nie miałam mdłości, nie byłam wyczulona na zapachy, oprócz spania nic mi nie dolegało, w drugiej ciąży pod koniec pojawiła sie zgaga i tyle. A teraz, mdłości ale nie cały czas, zapachy strasznie mnie męczą, senność, momentami lekka zgaga, na słodycze raczej nie chodź od dwóch dni ciut bardziej mnie ciągnie do nich...ciekawe czy to jak się czujemy i co jemy ma coś wspólnego z płcią?

ZdechłaKura- nie czytaj nic w necie! Wszystko będzie dobrze i urodzisz dla piękne bobasy :)

Słuchajcie, ostatnio w nocy śni mi się często jedzenie, wczoraj te bitki wołowe a dzisiaj naleśniki z serem...I to tak mi się śni że mam ochotę wstać i to zjeść. Zrobię dziś naleśniki na deser :)mmmm

reklama
No niezle z ta warga...
usta szybko sie goja
Chyba masz rację , bo dziś o wiele lepiej niż wczoraj, choć jak zaprowadziłam Justę do przedszkola to wszyscy przyglądali mi się bardzo podejrzliwie .
.ciekawe czy to jak się czujemy i co jemy ma coś wspólnego z płcią? Zrobię dziś naleśniki na deser :)mmmm
Też sie zastanawiam , czy chęć na określone smaki w ciąży ma związek z płcią dzieciątka. Ja z Justą do prawie 12 tyg nie mogłam żyć bez kabanosów, nawet kiełbasę jadłam a normalnie nie przepadam. Później zmieniło si się na pączki, bułki z jabłkiem/śliwką/jagodami .
Teraz na mięso patrzeć nie mogę, wędliny nie jadam w ogóle. Za to wcinam ser żółty, pomidory i piję wodę z cytryną , w ogóle kwaśne mi bardzo podchodzi, ostatnio zrobiłam kapuśniak , to zjadłam 2 talerze a zanim zrobiłam zupę to samej kapuchy zjadłam połowę tego co kupiłam .

Ja dziś też naleśniki, miały być z dżemem ale okazało się , że nie mam , to podsmażyłam "warzywa na patelnie" wymieszałam z ryżem i nafaszerowałam naleśniki . Pycha

Dzien dobry

U mnie jakies brazowe plamienie wczoraj sie pokazalo, dzis zadzwonie do lekarza. wzielam luteine bo przy pierwszej ciazy tez przed poczatkiem 7 tyg.tak mialam, dostalam luteine bo na Duphaston mnie odrzucalo.na razie nie panikuje...
A nie bralas wczesniej?Dobrze ze mialas w domu i moglas odrazu wziasc.
Odpoczywaj jak mozesz.Ja tez plamilam i jest ok.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kuźwa, naczytalam się rano o moim typie ciąży (jedmokosmowkowa, dwuowodniowa) i się stresuję. :(
Wiedziałam o zepole podkradania, ale żeby to tak czesto...? shit. Do tego jakieś szpitale o drugim stopniu referencyjnosci, jakieś czeste hospitalizacje. Przecież ja zeswiruje po 3 dniach takiego pobytu :(
Stopnie referencyjnosci swiadcza o przygotowaniu szpitala w sprzecie oraz w kadrze do opieki nad mama i malucjami.Najlepszy to ten ktory ma III stopien.Tam maja sprzet do ratowania zycia itd

Tak mi się przypomniało, że mam karteczkę od doktorowej co można brać na przeziębienie
Zobacz załącznik 775534

A moje dzisiejsze samopoczucie średnie. Wczoraj córa przypadkowo rozcięła swoją głową moją warge. Krew się lała mocno. Zastanawiałam się czy nie jechać na szycie. Ale ja w domu sama z dzieckiem , przerażonym i płaczącym dzieckiem, postanowiłam że jak przez pół godziny nie zatamuje krwi to będę się zastanawiać. Jakoś ustało. Wyglądam jakby mi mąż przyłożył. No i za wiele jeść nie mogę. Tylko miękkie rzeczy, kanapki odpadają. Toteż zrobiłam naleśniki
O fajnie dzieki za podpowiedz bo na jesien sie przyda:)

kabanosy, kiełbasa są dla mnie za bardzo intensywne, drażni mnie ich smak i zapach....Mięso zjem ale nie mam na nie ciśnienia, wole ser żółty, pomidor musi być, za to papryka przestała mi smakować a lubię ją bardzo...trochę mi się pozmieniały te smaki...kapusta kiszona, kocham ale przeszkadza mi jej zapach...Ale za to wczoraj zrobiłam do mięsa buraczki takie zasmażane, to jest to :)

NomiMalone- kiedyś też tak oberwałam od dziecka głową w usta....masakra ;) ale szybko się goi całe szczęscie.

Ja mam straszną ochotę na frytki hmmm.
Mięso też średnio podchodzi. Jogurty naturalne mogę jeść i serki naturalne, twaróg biały. W poprzedniej ciąży, która poronilam w lutym jadłam słodkości, teraz zmienił mi się smak. Na coś mam ochotę a popołudniu już tego bym nie zjadła. Jem ogólnie niezbyt dużo, bo jak się najjem za dużo to mdli, jak głodna też mdli. Ale to prawie 10 tydzień i stężenie hcg jest maksymalne. Zresztą cieszę się z tych mdłości, bo wiem, że mały zdrowo się rozwija :-)

A i jeszcze nigdy nie jadłam z takim smakiem ogórków kiszonych. Pomidory też, fasolka szparagowa, brokuły, kapusta kiszona i kapusta w każdej postaci. To jest to!

Zdechlakura-nie czytaj nic!!Ja nie spalam dwie noce bo znajom mi wyslala linka do pomocy maluszkowi z maluszkiem z zarosnietymi oczodolami i nawet nie masz pojecia co mi sie w glowie klebilo:(Powiedzialam ze wylacze te wszystkie strony bo się wykoncze.
Nawet wczoraj wymyslilam sobie ze pojde rezonans magagnetyczny plodu.Jeszcze nie wiem co bedzie na prenatalnych a ja juz wiem co i kiedy chce zrobic.Moj lekarz jak sie o tym dowie to pewnie sie za glowe zlapie:-/

reklama
Dziewczyny,wstalam o 4 i juz nie zasnelam.Do tego mam mega zaparcia ale czytalam ze to wynikiem wysokiego progesteronu.Tak dzisiaj parlam ze mialam troche krwi na papierze.Ide po kefir i jakies otreby bo az mi lezki w ubikacji polecialy.
A wy macie zaparcia??

Do góry