reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja w pierwszej latalam wszędzie. Teraz jestem w drugiej i też robię wszystko. Tylko że ja mam 23 lata i gin mi powiedział że im człowiek młodszy tym lepiej przeżywa ciąże. Może to przez to lepiej czulas się w pierwszej

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam 24 w pierwszej ciąży, teraz mam 28. I czuje różnice w samopoczuciu. Nie wiem czy już jestem na tyle starsza abym odczuwała taka różnice. Uważam że to od ciąży zależy. Niekiedy 2 ciążę bywają lżejsze. Znam takie przypadki. Nawet mój mąż zauważył ze poprzednio nie miałam takiego samopoczucia.

Jeszcze ja mam termin na długi weekend! Będziemy przecierac szlaki majowkom!

Ja pamiętam energię w pierwszej ciąży, ale to chyba są wspomnienia z 2 i 3 trymestru. Wtedy początek też przespałam.

Dziewczyny mam pytanko o badania. Byłam na pierwszej wizycie u gina z nfz i z ledwością dostałam skierowanie na badania, jeszcze kobieta była na mnie zła że sama ich sobie nie zrobiłam.
- Morfologia
- Glukoza
- VDRL
- Mocz
- Grupa krwi
I to wszystko. Martwi mnie, że w ogóle nie badają toksoplazmozy, cytomegalii czy tarczycy.
Jak to było w waszym przypadku? Chodzicie do lekarza prywatnego czy z nfz?

Ja mam prd na 1.05, tylko to nic pewnego, ponieważ@ miałam 10.08 , a gin twierdzi, ze na 100% byłam już wtedy w ciąży. Termin wg@ około 15
05. A okres miałam normalny z wszystkimi objawami przed i po. :/

Mnie da na następnej wizycie. W poprzednich ciazach też do niego chodziłam i pamietam, że na początku tylko mocz i morfologia. Resztę w drugim trymestrze, ale to już tyle lat, że pamięć mnie może zawodzic

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanko o badania. Byłam na pierwszej wizycie u gina z nfz i z ledwością dostałam skierowanie na badania, jeszcze kobieta była na mnie zła że sama ich sobie nie zrobiłam.
- Morfologia
- Glukoza
- VDRL
- Mocz
- Grupa krwi
I to wszystko. Martwi mnie, że w ogóle nie badają toksoplazmozy, cytomegalii czy tarczycy.
Jak to było w waszym przypadku? Chodzicie do lekarza prywatnego czy z nfz?

Ja chodzę prywatnie to nie wiem jak jest na NFZ. Wiem ze badania w/w mi przepisał tylko nie wiem czy od razu czy trochę później

Ja chodze prywatnie i tez mam o wiele wiecej badań. Dzisiaj robiłam HIV a jutro ide do lekarza rodzinnego, aby dał mi skierowanie na te co moge zrobić na NFZ.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja chodzę prywatnie, miałam hiv, glukoza, tsh, mocz nie wiem co tam jeszcze. Na toxo i cytomegalię mi nie dała, prosiła abym przyniosła kartę z poprzedniej ciąży i zobaczy jaki był wynik.

A co do samopoczucia to może faktycznie wiek gra tu znaczną rolę....Z tego co pamiętam w pierwszej ciąży nie czułam się tak, ale w sumie to było 10 lat temu i mogę nie pamiętać ;)
ja z Om mam na 7 maja a z USG na 10 więc coś w tym terminie ;) 17 maja mamy rocznicę ślubu, no ale to jednak daleko od terminu a 13 maja ma urodziny moja mama ;). Żadnej ciąży nie przenosiłam, Tysia wyskoczyła w terminie a Pati 5 dni wcześniej.

Do góry