reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny :blink: Mało się odzywam,bo mam dosyć zajęty okres,ale to już mija. Jutro sądny dzień, tzn. teścior... czekam na przesyłkę,mam nadzieję,że będzie jak najwcześniej ,zamówiłam od razu 5 testów za grosze dosłownie.:no: Nie mam pojęcia jak zareaguję,jeśli będzie pozytyw,a jestem pewna na 95%,chociaż oczywiście może stać się inaczej. Ale chyba już się psychicznie przygotowałam....
Idę oglądać jakieś stare sezony "Kuchennych rewolucji" i kładę się spać, bo nie do życia dziś jestem.:angry:

Ja mam prd na 1.05, tylko to nic pewnego, ponieważ@ miałam 10.08 , a gin twierdzi, ze na 100% byłam już wtedy w ciąży. Termin wg@ około 15
05. A okres miałam normalny z wszystkimi objawami przed i po. :/
Czasami zdarza się że jest okres w czasie ciąży.

Ja chodzę państwowo bo mój gin nie przyjmuje prywatnie. Ale mogę do niego zadzwonić o każdej porze dnia i nocy

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej latalam wszędzie. Teraz jestem w drugiej i też robię wszystko. Tylko że ja mam 23 lata i gin mi powiedział że im człowiek młodszy tym lepiej przeżywa ciąże. Może to przez to lepiej czulas się w pierwszej

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
10 lat roznicy i wiele po drodze niepowodzen ciazowych+zabiegow roznych wiec mozliwe ze moj organizm sie poprostu buntuje..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam 24 w pierwszej ciąży, teraz mam 28. I czuje różnice w samopoczuciu. Nie wiem czy już jestem na tyle starsza abym odczuwała taka różnice. Uważam że to od ciąży zależy. Niekiedy 2 ciążę bywają lżejsze. Znam takie przypadki. Nawet mój mąż zauważył ze poprzednio nie miałam takiego samopoczucia.
A jak przechodzisz ta ciaze?Lepiej?Gorzej?

Dziewczyny mam pytanko o badania. Byłam na pierwszej wizycie u gina z nfz i z ledwością dostałam skierowanie na badania, jeszcze kobieta była na mnie zła że sama ich sobie nie zrobiłam.
- Morfologia
- Glukoza
- VDRL
- Mocz
- Grupa krwi
I to wszystko. Martwi mnie, że w ogóle nie badają toksoplazmozy, cytomegalii czy tarczycy.
Jak to było w waszym przypadku? Chodzicie do lekarza prywatnego czy z nfz?
Ja chodze prywatnie i wszystkie jakie wymienilas robilam prywatnie plis pare innych ktorych ty nie wymienilas.Wydaje mi sie ze na nfz powinnas miec komplet badan.
Zadzwon do nfz niech Ci powiedza jakie badanian Ci sie naleza.

A jak przechodzisz ta ciaze?Lepiej?Gorzej?

Uważam ze gorzej. Mdli mnie, wydelo, mam odruchy wymiotne, i jestem ospala. Nie ma jakiegoś dramatu ze leżę bo nie jestem w stanie. Chodzę do pracy jednak czuje różnice. W pierwszej miałam tylko zgaga a tak to nic mi nie było. I urodziłam chłopaka. Mam nadzieje ze teraz dziewczyna dlatego jest wymagająca bardziej niż facet.
Jednak moja znajoma 1 przeszła okropnie 3/4 w kibelku i ledwo chodziła- urodziła dziewczyne. A za 3-4 lata kolejna ciaza nic jej nie było , brzuch mały, super wyglądała -urodziła chłopaka. W drugiej ciąży była jak miala ok 33 lata

Ja w OM 3 maja

O Jagi! To nie tylko identyczne leczenie mamy, ale też termin porodu! :-)

Ja po tych swoich przejściach to co tydzień biegam na wizyty, żeby tylko sprawdzić, czy wszystko ok. Ginka karze mi wierzyć i się wreszcie uspokoić. Może odetchnie w połowie października. Teraz jest to dla mnie stresujący czas.

reklama
Uważam ze gorzej. Mdli mnie, wydelo, mam odruchy wymiotne, i jestem ospala. Nie ma jakiegoś dramatu ze leżę bo nie jestem w stanie. Chodzę do pracy jednak czuje różnice. W pierwszej miałam tylko zgaga a tak to nic mi nie było. I urodziłam chłopaka. Mam nadzieje ze teraz dziewczyna dlatego jest wymagająca bardziej niż facet.
Jednak moja znajoma 1 przeszła okropnie 3/4 w kibelku i ledwo chodziła- urodziła dziewczyne. A za 3-4 lata kolejna ciaza nic jej nie było , brzuch mały, super wyglądała -urodziła chłopaka. W drugiej ciąży była jak miala ok 33 lata
Ja mam to samo.Mdli mnie,wydelo mnie,zbiera mi sie w gardle na wymioty i ospala jestem.Ja pierwsza bardzo dobrze,bez wymiotow,moze troche spalam i urodzilam coreczke.Ciekawa jestem co teraz.

Do góry