reklama
Hej dziewczyny Mało się odzywam,bo mam dosyć zajęty okres,ale to już mija. Jutro sądny dzień, tzn. teścior... czekam na przesyłkę,mam nadzieję,że będzie jak najwcześniej ,zamówiłam od razu 5 testów za grosze dosłownie. Nie mam pojęcia jak zareaguję,jeśli będzie pozytyw,a jestem pewna na 95%,chociaż oczywiście może stać się inaczej. Ale chyba już się psychicznie przygotowałam....
Idę oglądać jakieś stare sezony "Kuchennych rewolucji" i kładę się spać, bo nie do życia dziś jestem.
Idę oglądać jakieś stare sezony "Kuchennych rewolucji" i kładę się spać, bo nie do życia dziś jestem.
Gosam
Fanka BB :)
Czasami zdarza się że jest okres w czasie ciąży.Ja mam prd na 1.05, tylko to nic pewnego, ponieważ@ miałam 10.08 , a gin twierdzi, ze na 100% byłam już wtedy w ciąży. Termin wg@ około 15
05. A okres miałam normalny z wszystkimi objawami przed i po. :/
Ja chodzę państwowo bo mój gin nie przyjmuje prywatnie. Ale mogę do niego zadzwonić o każdej porze dnia i nocy
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
10 lat roznicy i wiele po drodze niepowodzen ciazowych+zabiegow roznych wiec mozliwe ze moj organizm sie poprostu buntuje..Ja w pierwszej latalam wszędzie. Teraz jestem w drugiej i też robię wszystko. Tylko że ja mam 23 lata i gin mi powiedział że im człowiek młodszy tym lepiej przeżywa ciąże. Może to przez to lepiej czulas się w pierwszej
Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
A jak przechodzisz ta ciaze?Lepiej?Gorzej?Ja miałam 24 w pierwszej ciąży, teraz mam 28. I czuje różnice w samopoczuciu. Nie wiem czy już jestem na tyle starsza abym odczuwała taka różnice. Uważam że to od ciąży zależy. Niekiedy 2 ciążę bywają lżejsze. Znam takie przypadki. Nawet mój mąż zauważył ze poprzednio nie miałam takiego samopoczucia.
Ja chodze prywatnie i wszystkie jakie wymienilas robilam prywatnie plis pare innych ktorych ty nie wymienilas.Wydaje mi sie ze na nfz powinnas miec komplet badan.Dziewczyny mam pytanko o badania. Byłam na pierwszej wizycie u gina z nfz i z ledwością dostałam skierowanie na badania, jeszcze kobieta była na mnie zła że sama ich sobie nie zrobiłam.
- Morfologia
- Glukoza
- VDRL
- Mocz
- Grupa krwi
I to wszystko. Martwi mnie, że w ogóle nie badają toksoplazmozy, cytomegalii czy tarczycy.
Jak to było w waszym przypadku? Chodzicie do lekarza prywatnego czy z nfz?
Zadzwon do nfz niech Ci powiedza jakie badanian Ci sie naleza.
Uważam ze gorzej. Mdli mnie, wydelo, mam odruchy wymiotne, i jestem ospala. Nie ma jakiegoś dramatu ze leżę bo nie jestem w stanie. Chodzę do pracy jednak czuje różnice. W pierwszej miałam tylko zgaga a tak to nic mi nie było. I urodziłam chłopaka. Mam nadzieje ze teraz dziewczyna dlatego jest wymagająca bardziej niż facet.
Jednak moja znajoma 1 przeszła okropnie 3/4 w kibelku i ledwo chodziła- urodziła dziewczyne. A za 3-4 lata kolejna ciaza nic jej nie było , brzuch mały, super wyglądała -urodziła chłopaka. W drugiej ciąży była jak miala ok 33 lata
O Jagi! To nie tylko identyczne leczenie mamy, ale też termin porodu! :-)
Ja po tych swoich przejściach to co tydzień biegam na wizyty, żeby tylko sprawdzić, czy wszystko ok. Ginka karze mi wierzyć i się wreszcie uspokoić. Może odetchnie w połowie października. Teraz jest to dla mnie stresujący czas.
reklama
Ja mam to samo.Mdli mnie,wydelo mnie,zbiera mi sie w gardle na wymioty i ospala jestem.Ja pierwsza bardzo dobrze,bez wymiotow,moze troche spalam i urodzilam coreczke.Ciekawa jestem co teraz.Uważam ze gorzej. Mdli mnie, wydelo, mam odruchy wymiotne, i jestem ospala. Nie ma jakiegoś dramatu ze leżę bo nie jestem w stanie. Chodzę do pracy jednak czuje różnice. W pierwszej miałam tylko zgaga a tak to nic mi nie było. I urodziłam chłopaka. Mam nadzieje ze teraz dziewczyna dlatego jest wymagająca bardziej niż facet.
Jednak moja znajoma 1 przeszła okropnie 3/4 w kibelku i ledwo chodziła- urodziła dziewczyne. A za 3-4 lata kolejna ciaza nic jej nie było , brzuch mały, super wyglądała -urodziła chłopaka. W drugiej ciąży była jak miala ok 33 lata