reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Jagi i dobrze że złożyliście skargę! nosz kur...

Mi dzisiaj usg robił taki fany lekarz. Na wejściu mu powiedziałam, że się strasznie denerwuje, jak zobaczył na usg że wszystko ok to szybko powiedział, że jest wszystko dobrze, że ciąża śliczna, że dobrze rokuje, był taki ciepły i miły że jeju :) Pogratulował, uścisną moją i męża dłoń ;) to klasa :)
To chyba u mojego gina byłaś :-). Wielbię go. Zawdzięczamy mu nasze pierwsze dziecko, bez niego nic by się nie udało.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I jak tacy lekarze pracuja z dziecmi?Masakra jakas:(
Pamietam jak jak mloda miala dwa tygodnie i nie chciala jej leciec krew z palca to Pani w szpitalu (Boze dziecko!Co ty masz za krew i z czego ze nawet krew nie chce Ci leciec,mala a taka zlosliwa!)Noz kurw...ona miala 14 dni.Co ona od niej chciala?Chyba ze musiala krew o 2 w nocy pobierac....
Nie spalam 2 noce i olalam to wtedy a teraz by dostala chyba w ryj!:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ta okulistka jeszcze krzyczała na mojego synka, że zamyka oczy i ona nie ma jak usunąć ciała obcego.. Ciągle powtarzała, że to jego wina, bo zamyka oko!
Hello! On miał 5 miesięcy, a ona mu chciała włożyć patyczek do oka.
Az dziwne, że wcale nie płakał.

W szpitalu 4 osoby go trzymały. Buu.. [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tragedia z tymi lekarzami, niektórzy się zachowują jakby za karę siedzieli w gabinecie. Tak jak Pani gin u której ostatnio byłam, pisałam Wam o tym wcześniej, że moja wizyta trwała może 3 min.. Ale byłam wczoraj u mojego ginekologa i juz wszystko wiem :-)

to ja w pierwszej ciazy mialam do 13 tygodnia gina ktory wage, cisnienie i pare innych wynikow wpisywal na chybil trafil. Lepiej pozno niz wcale ze sie zorientowalam i ucieklam od niego. Teraz od 4 lat mam tego samego, ktoremu nie moge niczego zarzucic, oprocz tego ze wg mnie drogi, ze mimo wizyty na godzine to i tak sa wieczne opoznienia i ze przy i po porodzie do mnie nie zajrzal - o to mam najwiekszy zalbo porod mialam dosc ciezki

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki melduje że żyje aczkolwiek mdłości nie ustępują, doszły wymioty, ale najważniejsze że serduszko bije, dziś po wizycie jestem :-) jeśli chodzi o koszty to moja gin jest naprawdę wporzadku, dwa tygodnie temu wzięła 110 zł,bo robiłam mi jeszcze oprócz usg cytologie, a dziś tylko 70 bo mówiła że niedawno byłam, to potraktuje ulgowo, a wciąż bierze 90 zł, bada, robi usg i wszystko tłumaczy.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Temat rzeka z tymi lekarzami, całe szczęście trafiają się też spoko lekarze :)Na kilku takich udało mi się trafić, np jak u Pati na prześwietleniu płuc zdiagnozowano zapalenie, to lekarka która nas wtedy przyjmowała okazała sie ordynatorem oddziału w szpitalu dziecięcym i nam załatwiła natychmiastowe miejsce, zadzwoniła i wszystko ogarnęła...I lekarze w tym szpitalu też bardzo kompetentni....Ale np jak rodziłam Tysie, i przy bólach partych źle oddychałam to pediatra, która już była przy porodzie mówiła, że albo będę oddychała prawidłowo albo dziecko będzie chore...fakt zmobilizowała mnie tym, ale była jakaś nie miła mówiąc to...później okazała się super specjalistą, bo Martynka miała małe problemy na początku....babka oschła ale rzetelna.

5t3d, 2.3 mm szczescia ;-) japa mi sie cieszy!!!

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
wow, to wcześnie ujrzałaś, gratulacje.
Mayllah dla Ciebie też wielkie gratki :)))

Janka, mayllah gratulacje :)

Fakt mozna by mówić i mówić. Mój gin moze specyficzny i pewnie nie kazda go lubi, ale dociekliwy, mimo ze często rozkojarzony, ale tez opiekuńczy. Jak sie pojawilam na oddziale, to pierwszy mnie wypatrzyl, zabrał od razu na badania, pozniej na korytarzu zaczepial, czemu taka przestraszona jestem (mimo, ze czułam sie normalnie), kiedys o 22 jak mial dyżur to pyta czy zbadać mnie, żebym sie tak nie denerwowala. Przychodził na sale porodowa, nawet przed końcem dyzuru zajrzal i tlumaczyl sie, ze musi isc do drugiej pracy, ze zajmą sie mną. Po porodzie tez odwiedzal na sali.

Rukmini, jędzę trafiłaś.. Naprawde niektórzy powinni siedzieć w piwnicy zamknięci, a nie pracować z ludźmi. Zły humor łatwo odróżnić od chamstwa i prostactwa wrodzonego :D

reklama
Do góry