reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Tak, to moja pierwsza ciąża i rok się o nią staraliśmy dlatego teraz chyba trochę przesadzam z zamartwianiem się. Miałam owulację stymulowaną Clo, a oprócz tego na obniżenie poziomu prolaktyny brałam bromergon, dlatego teraz się boję czy to ma jakieś znaczenie ? Czytałam że taka ciąża ze stymulacji jest ciążą podwyższonego ryzyka..
Lekarz mówił żebym przyszła początkiem października, ale chyba nie wytrzymam do tego czasu.

Myślę że w poniedziałek pójdę do laboratorium i zrobię sobie znowu betę żeby sprawdzić czy przyrasta, prolaktynę i progesteron.

A dziś w nocy strasznie bolało mnie podbrzusze, jak na miesiączkę tylko mocniej. Wzięłam nospę i przeszło, ale trochę mnie to przestraszyło.. Miałyście tak ?

Nie powinnaś się martwić. Takie bóle z tego co wiem się zdarzają ponieważ jajniki produkują większa dawkę hormonów czy jakoś tak. Ja też mam bóle jajników. Czasem lekkie a nie kiedy jak baaardzo mocna miesiączka. Lekarz powiedział że no spe można brać i nie zagraża w ciąży.
Wiem że łatwo mówić ale spokój nas uratuje ;-) sobie też to mówię

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jeśli jest puste jajo plodowe lub zarodek się nie rozwija to beta również przyrasta? Czy może ona przyrasta tylko gdy z ciążą jest wszystko dobrze?

magda ale mdłości nie są do końca ze złego odżywiania, ja je miewam (2-3 r w ciągu dnia, w stopniu umiarkowanym) staram się zdrowo odżywiać. Za mdłości nie jest przypadkiem odpowiedzialne hormony?

Chyba chodziło raczej o to, że gdy Cię mdli, to nie masz apetytu, więc z odżywianiem może być różnie.. Do tego zachcianki i wychodzi, że jesz tylko lody i jabłka. [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jestem załamana... Na usg widać nadal tylko pęcherzyk, w tamtym tygodniu średnica 6,7 mm, dziś 12,6mm, brak zarodka :(. Zgodnie z ostatnią miesiączką ciąża 7tydz.1d., lekarz prowadzący powiedział, że jest to późniejsza o jakieś 4-5 dni ciąża.
Lekarz, który mnie dziś badał raczej nie daje nadziei... Pozostało mi czekać i wierzyć w cud...
:(:(:(.
Olga, trzymaj sie!!!!!! Mam nadzieje, ze tylko nerwow sie najesz a mlode sie pokaze za tydzien.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a powiedzcie mi czy jeśli jest puste jajo plodowe lub zarodek się nie rozwija to beta również przyrasta? Czy może ona przyrasta tylko gdy z ciążą jest wszystko dobrze?
Niestety, przyrasta.. Do pewnego poziomu a potem zwalnia i b. malo przyrasta.. U mnie ostatnio doleciala do 6-7 tys chyba.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jestem załamana... Na usg widać nadal tylko pęcherzyk, w tamtym tygodniu średnica 6,7 mm, dziś 12,6mm, brak zarodka :(. Zgodnie z ostatnią miesiączką ciąża 7tydz.1d., lekarz prowadzący powiedział, że jest to późniejsza o jakieś 4-5 dni ciąża.
Lekarz, który mnie dziś badał raczej nie daje nadziei... Pozostało mi czekać i wierzyć w cud...
:(:(:(.
Olga,ze niby ciaza bezzarodkowa?Kazal ci zbadac bete czy przyrasta?Jak twoje objawy ciazowe?piersi?mdlosci?Tule mocno_Odezwij sie po konsultacji.

Tak, clexane bez refundacji, kwas, acard, duphaston 3x1, omegamed optima start, euthyrox i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak Wy ale ja strasznie nie lubię czekać. Na wyniki na wizytę juz chciałabym rodzic :-) Moja największą wadą brak cierpliwości !

magda ale mdłości nie są do końca ze złego odżywiania, ja je miewam (2-3 r w ciągu dnia, w stopniu umiarkowanym) staram się zdrowo odżywiać. Za mdłości nie jest przypadkiem odpowiedzialne hormony?
Tak za mdlosci sa odpowiedzialne hormony,masz racje:)
Mnie najbardziej mdli przed 6 rano a pozniej wciagu dnia tez ale apetyt ma.Nie jem slodyczy,nie jest smieciowego jedzenia,staram sie duzo warzyw i owocow.Chcialabym przytyc max 10kg
Uwielbiam mozzarele z pomidorkiem a nie wiem czy mozna?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry,
Jestem tutaj nowa i chciałam się z Wami przywitać :) Termin mam na 7 maja. Będzie to Nasze 2 dziecko. Mamy prawie 12 letniego Syna.

Do góry