reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Ja niestety mam wizytę dopiero 4.10, ale to już powinno wszystko chyba ładnie być widać (oby!). Czyli początek 8 tygodnia, choć z suwaczka wychodzi mi, ze zaczynam dopiero 5, a nie 6 tydzień..hmm

Co do dolegliwości, to w sumie tylko lekkie mdłości z rana, ale w poprzednich ciążach zaczynały się dopiero ok 7-8 tygodnia, więc jeszcze czas. I niestety z córką miałam większe lub mniejsze już do końca ciąży ;). Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej :). No i w sumie chyba częstsze wizyty w łazience ;)

Maj - fajny miesiąc! :). Synka urodziłam 30 września i w sumie też dobrze wspominam, bo całą jesień, zimę przechodziliśmy na spacerach (dodam, że zima 2011/12 była bardzo łagodna), które młody całe przesypiał.. :). Córka z kolei jest z marca i tu już nie było tak kolorowo latem na spacerach, bo za gorąco, spać za bardzo nie chciała i tylko się męczyłyśmy ;). Choć fakt, że to może kwestia charakterku :D.

Dadzi - Hehe, ja w poprzednich ciążach czułam w pokoju, jak mąż otwierał lodówkę, mimo, że była gruntownie sprzątana :). Dookoła nas są pola i niestety dzisiaj były "naturalnie" nawożone. Myślałam, że umrę :D

reklama
Sam- współczuje naturalnego nawozu :p
Patrycje urodziłam w listopadzie i bardzo fajnie to wspominam, na dworze plucha a ja z dzidzią w domu, tak ciepło, miło i cudownie heheh
Tysia w środku lata- gorąco ;)

Witam Wszystkie Majowe Przyszłe Mamy

jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku fizjoterapia. Ciąża oraz jej wpływ na organizm kobiety było dla mnie zawsze wielką pasją, także z powodów prywatnych. W związku ze swoimi zainteresowaniami postanowiłam właśnie taki temat wybrać do swojej pracy magisterskiej. Byłabym wdzięczna każdej z Pań, która wypełniłaby moją ankietę. Jest ona anonimowa, a wyniki posłużą jedynie do mojej pracy magisterskiej. Zawiera jedynie 22 krótkie pytania, a jej wypełnienie nie zajmie więcej niż 3-4 minuty. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie

Link do: Ankieta dotycząca oceny dolegliwości występujących u kobiet w okresie ciąży

Wrocilam od lekarza i mam zapalenia lewego oskrzela:( przez dwa dni sprobowac *spam*+inhalacje z soli i rumianku.A jak nie przejdzie a raczej nie powiedziala ze sie nie obejdzie to duamax antybiotyk.
Czy ktoras brala ten antybiotyk wciazy?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja brałam kilkukrotnie w drugiej ciąży. Wszystko się skończyło dobrze.

Ja właśnie po wizycie wszystko jest dobrze termin z OM zgadza się tym z usg więc jest teraz 5tc i 4dni. Kolejna wizyta za trzy tygodnie.
Dostałam cały zestaw badań do zrobienia wasi lekarze też tyle wam dają? Zobacz załącznik 773966

Tak, mam ten sam zestaw

Ja od dziś już na L4. Wczoraj miałam wizytę, wszystko w porządku. Już mam listę rzeczy do zrobienia w domu. Zacznę od gotowania obiadów - bo z tym u nas jakiś problem.

Pozdrawiam was serdecznie.

Ja brałam kilkukrotnie w drugiej ciąży. Wszystko się skończyło dobrze.

Tak, mam ten sam zestaw

Ja od dziś już na L4. Wczoraj miałam wizytę, wszystko w porządku. Już mam listę rzeczy do zrobienia w domu. Zacznę od gotowania obiadów - bo z tym u nas jakiś problem.

Pozdrawiam was serdecznie.
Dzieki za info.
Ten duomox to jakis gigant.Gdzie ja nie mam problemow z polykaniem tabletek tak dzisiaj mnie ta cofneła bleee

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Pijam herbatke owocowo-ziołową Herbapolu o smaku malinowym Herbaciany Ogród , ile tam owocu to nie wiem , bo nie napisane , ale z tego co mi wiadomo jesli już malina to owoc a nie liście, choć zapewne dają jakiś aromat malinowy.
A ja mam i brak apetytu i mdłości. Na przykład jak rano jem śniadanie (ale bardziej z rozsądku) to w brzuchu burczy ale na nic nie mam ochoty , otwieram lodówkę i wszystko jest nie takie jakie bym chciała, ale co bym chciała to też nie wiem . Jeść jem ale bez apetytu, no może jabłka i wode z cytryną, to to mi smakuje, reszta nijakie. A mdłości mam w ciągu dnia dość często , szczególnie jak jestem głodna.

Termin mam na 9 maja . Ostatnią miesiączkę miałam 02.08 , cykle przeważnie 28 - 29 dni, przytulanko w sierpniu było jedno - 15 sierpnia , więc nie ma innych możliwych dat poczęcia , choć nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia , bo jak wiadomo może być do 5 dni od stosunku.

A córę mam faktycznie z marca , dokładnie 18 marca 2013 i tutaj na forum byłam w marcóweczkach, zresztą do tej pory utrzymujemy kontakt na FB , spotykamy się w realu, wymieniamy wszelkimi informacjami. Bardzo fajne te znajomości internetowe
To tak jak u mnie, OM 2.08, termin 9.05 :).

reklama
Cześć dziewczyny,

Ale miałam do nadrobienia wiadomości! Cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Ja nie odczuwam objawów, poza sennością i lekkim mdleniem, ale to raczej w ciągu dnia i chyba nie są to tzw. mdłości.
Jutro mam kolejne usg, na poprzednim był tylko pęcherzyk, jestem dobrej myśli, że pojawi się zarodek. Jak się uda to od razu po usg lecę do ginekologa po skierowanie na kwas foliowy, b12 i homocysteinę i w czwartek rano odwiedzę genetyka, z którym chcę skonsultować kwestię brania kwasu foliowego 5mg, bo niepokoi mnie to, że mam podwyższone wartości, przy mutacji MTHFR może to być szkodliwe dla płodu, a ginekolog kazał brać.
Skonsultuję to z innym ginekologiem i genetykiem. Po 2 straconych ciążach wolę dmuchać na zimne.
Miłego wieczoru babeczki! :)

85999n73ukoxsqcd.png

Do góry