reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@mamamiłka dziękuję.Aleks zawsze taki pogodny jest jak ja to mówię: Jak nie płacze to się śmieje.Ale nie myślcie, że jest grzeczny bo to to akurat sobie wmawiam zawsze mówię: To nasze pierwsze dziecko, więc dla mnie jest grzeczny bo nie mam porównania :D haha wiadomo mama zawsze znajdzie jakieś tłumaczenie.

reklama
@mamamiłka dziękuję.Aleks zawsze taki pogodny jest jak ja to mówię: Jak nie płacze to się śmieje.Ale nie myślcie, że jest grzeczny bo to to akurat sobie wmawiam zawsze mówię: To nasze pierwsze dziecko, więc dla mnie jest grzeczny bo nie mam porównania :D haha wiadomo mama zawsze znajdzie jakieś tłumaczenie.
Dziewczyny co na zapalenie spojówek? Braliśmy krople tobrex i póki kropiliśmy to było ok,przestawaliśmy i znowu pojawiała się ropa.Dziś znowu ropa w prawym oczku jednak bez zaczerwienienia, już nie wiem czy to znów zapalenie spojówek czy co. Już nawet myślałam, że chyba lepiej odwiedzić okulistę niż lekarza rodzinnego.

@Madziołek. Wiadomo dla matki dziecko jest największym skarbem[emoji4]. Na zapalenie spojówek my też braliśmy tobrex i nam pomógł natychmiast, całe szczęście świństwo nie wróciło. Przemywaj oczka woda przegotowana na każde oczko osobny gazik lub platek. Oby przeszlo jak najszybciej, ale w razie W to faktycznie lepiej się wybrać do specjalisty. A może kanaliki lzowe zatykaja sie? Spróbujcie przemywac i masowac te kanaliki może będzie poprawa.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mi się wydaje że może masowanie kanalikow pomoże. Możesz jeszcze przemywac oczka tymiankiem.
Madziolek piękne zdjęcie. Śliczny Aleks :)

My mamy dzisiaj wielki dzień marudzenia i niejedzenia. Pewnie kolejne zęby idą bo jak zblendowałam zupkę to Filip zjadł prawie całą.

Co do moich badań to tak: lekka skolioza kręgosłupa i drobne zwyrodnienia- mam skierowanie na rehabilitację. Natomiast okazało się że kręgosłup mnie boli przez pecherzyk żółciowy, w którym mam kamyki. Lekarz chciał mnie od razu zostawić w szpitalu i usunąć pecherzyk ale się nie zgodzilam. Muszę ogarnąć opiekę nad Filipem. Więc dostałam skierowanie na gastroskopie i na wycięcie pecherzyka. Trochę się boję ale jak wszystko uda mi się poukładać to w lutym pójdę i sobie wytne to cholerstwo.

@kasia0121 oby rehabilitacja szybko pomogła.Co do woreczka żółciowego moja mama miała usuwany parę lat temu metodą laparaskopową.Podobno nic strasznego.
Kupiliśmy dzisiaj na przecenie sorter motylka w Kauflandzie za 14zł

Madziolek to Wam się trafiła okazja :).
Czy korzystacie jeszcze z maty edukacyjnej i lezaczka bujaczka? Bo Filipa już to nie bawi i chyba pora wynieść to na strych. Chciałam kupić suchy basen z piłkami ale ceny mnie trochę zszokowały

@kasia0121doobrze, że zdiagnozowali od czego boli Cię kręgosłup. Pójdziesz wytniesz i będzie po problemie. U nas mata jeszcze stoi Miłek czasami się pobawi, lezaczki mamy dwa i stoją w koncie. Jak tylko poloze go na chwilę to on się zaraz przekreca na brzuch. Tu mieszkamy do końca miesiąca wiec i tak nie opłaca mi sie teraz nic pakować. U nas jest teraz na tapecie stolik edukacyjny, pianinko, bebo turlaczek, małpka uciekajaca, sortery i wszelkiego rodzaju klocki.
@Madziołek. Za 14 zl[emoji50] no to masz farta[emoji4], ja jakoś nie mam szczęścia do promocji. Zamawialam ubranka dla Miłka ze smyka i była promocja na body z długim rękawem za 30zl 5 szt. Zamówiłam dwa komplety i jakieś tam pierdoly dobralam a kolejnego dnia e mail, ze nie ma bodow na magazynie i same te drobiazgi do mnie ie wysyłają.... Już trzeci raz tak mam u nich[emoji21], złożyłam reklamację, a paczki nie przyjmę od kuriera. Ostatni raz coś od nich zamawiam...

Miłek nauczył się mówić tata i od wczoraj ciagle gada tata tata tata, mój mąż zachwycony[emoji5]. Mama udalo mu się kilka razy ale to tak nie świadomie bardziej, ale co tam i tak jestem z niego bardzo dumna[emoji3]. Wczoraj jak był trochę marudny i krzyczy tata tata to ja do męża no idź syn cie potrzebuje[emoji23]. I tak biegał biedny i się zajmował synkiem no bo przecież tata jest jeden[emoji1]. Wieczorem mial dość i uczył malego mówić mama[emoji23].

Dziewczyny mamy mały problem z pupa[emoji17], Miłek się rozkrecil i w piątek zrobil 2 kupy w sobotę 3[emoji50] wczoraj 2 i dziś rano patrzę a tam znowu kupa[emoji50][emoji50][emoji50]. I wszystkie takie ledwo mieszczące się w pieluszce. My się cieszymy wiadomo ale pupa ma małe odparzenia, sudocrem nie działa jak narazie... Co stosowalyscie przy takim problemie?

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamamilka te kupki mogą być efektem ząbkowania. Być może pojawiają się za chwilę białe dziady:) U nas tak było.
Na odparzenia daje cały czas sudocrem, przy każdej zmianie pieluszki. Poprawa jest na drugi dzień. Położna zachwalala na odparzenia bepanthen ale u nas nie pomaga.
Uwielbiam gaworzace dzieci, mówią wtedy z takim namaszczeniem. To mąż musi chodzić z głową w chmurach, wszak jego synek mówi już "tata".
Smyk internetowy też mnie denerwuje. Ostatnio kupowałam w stacjonarnym bo ceny na artykuły które mnie interesowały były takie same.
Ehh, zamawiam stolik edukacyjny. A przed chwilą zrobiłam zamówienie w c&a. Mąż mnie zabije za te wydatki;) A jeszcze korci mnie 5 10 15 bo tam też są promocje ;).
Mamamilka a to przeprowadzanie się do wymarzonego domku?

Do góry