reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

MamaAWR - a USG główki i brzuszka dlaczego robisz? Nosze w pionie bo czasami to jedyna pozycja żeby uspokoić moja niunię...
Dzisiaj 2 miesiące[emoji16][emoji16][emoji16]
Wstyd się przyznać ale go gin idę dopiero w poniedziałek...

Moje dziecko robi coś dziwnego - trze całą twarzą o mnie, tak jakby wycierała nos, wbija twarz we mnie i szybko z lewo i prawo... nie wiem jak to opisać... dziwne to jest i nie wiem co robić...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mary robi dokladnie to samo. Czasem jak jrst glodna, ale czasem tez po jedzeniu. I tez nie rozpracowalam jeszcze o co kaman..

Dzien dobry dziewczeta! U nas standardowa nocna pobudka o 4:00 (musimy spiocha budzic) i potem spanie do prawie 9. Chyba sie juz tak to moje dziecie ustawilo :) a budzimy o tej 4, bo potem wlasnie ladnie spi do rana, a tak to by byla rosyjska ruletka :)

@mamaAWR super, ze badania ok :) tylko kurde nadal zagadka skad takie wyniki u Dominika..

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gulba- już się śmieje w głos?? Czad! U nas dopiero od niedawna uśmiechy i to nie za często. Zazwyczaj rano nas uraczy i trochę wieczorem, w ciągu dnia niekoniecznie. A między naszymi maluchami tylko dzień różnicy! Wiki jeszcze czasem nie może utrzymać wzroku na mnie, mocno musi się postarać

U nas uśmiechu dużo, szczególnie rano po przebudzeniu i tak naprawdę po każdym przebudzeniu uśmiech a najlepsze są uśmiechy i gaworzenie z zabawkami....i zauważyłam że jak do Niej przemawiam gu gu i opowiadam Małej to mi odpowiada po swojemu...z takim przejęciem że całą buzką opowiada. ..ale nad moją twarzą też nie zawsze sie skoncenruje i nie zawsze wzrok podaża za zabawka jak niema chęci...

A jeszcze mi sie przypomnialo z wczorajszej wizyty na usg bioderek. To byla nasza druga wizyta i dwa razy ok wiec dopiero jak będzie chodzić Olenka, ale pytalam sie o nosidlo Tula to powiedzial mi że On do trzeciego miesiąca nie poleca nic oprócz wozka i lezenia no i lezenia na mamie itp. Bo On uważa że i chusta i nosidla ale miekkie jak chusta to powinny być od trzeciego miesiąca ala przytoczyl ze w Afryce matki noszą w chuscie od urodzenia i jest wszystko ok więc mówi ze ten temat to rzeka...i jak jest dobrze to ok a jak źle to się zrzuca na byle co...i bądź tu madry...chyba każda mama musi swoim rozsądkkiem sie kierować

MamaAWR, cieszę sie wyniki Dominika są dobre.

Milegp dnia...zaraz śmigamy do fotografa :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, no najlepszego dla dwumiesięczniaków od Ali :D
U nas dziś noc z jedną pobudką mniej, ale spanie w dzień słabsze i z trudnościami plus kichanko :)

Widzę, że z tym usg bioderek to różnie. My byliśmy w 4 tygodniu, a następna wizyta ma być po skończonych 4 miesiącach. U nas też senny dzień był, ale to chyba po szczepieniu. Mały mi spał wczoraj od 14 do 5 rano tylko z przerwami na jedzenie, jak nie on, no i gorączka nas dopadła. Powiedzcie mi czy są czopki przeciwgorączkowe dla niemowlat? Bo mężowi w aptece farmaceuta powiedział, że nie ma i kazał nam czopki z dawką dla dorosłych dzielić na pół. Na razie jedziemy na paracetamolu w zawiesinie.

Paracetamol 50 mg podawałam na zalecenie pediatry. :)
Witam serdecznie nowe Matki Majówki :D

@mamaAWR - to krok w przód i wykluczone co nie co, ale nadal nie wiadomo ... Ech, zaciskam kciuki za Dominika!!!
@Lefkowa - no chylę czoła!!!! :)

@Olo32 - Mary Śpioch! :D To Ty się wysypiasz :D:D

A to my na zakupach:
19875599_1504336329588495_8852163620361539984_n.jpg

Martussa, Ty jyz w obcasach ;) zapomniałam jak sie chodzi w takich butach...;)

Waraai, no no ale szybko sie rozmnażasz ;) już dwie corki :rofl:

@Martussa82 no nie narzekam z tym spaniem ;) maz i ja jestesmy MEGA spiochami, więc dobrze sie zlozylo, ze Mary tez pospac lubi :)

Buty na obcasie ojej! Faktycznie juz nosic mozna :) tylko ja mam tylko jesienno-zimowe na obcasie ;) no i szpilki z wesela. Damn ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Nam pediatra za dużo nie powiedział o zbijaniu gorączki, tylko tyle żeby kupić paracetamol dla niemowlat wg uznania i stosować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Dostałam swobodę w działaniu -super . No ale co się dziwię skoro pielegniarka chciała małego zaszczepić dwa razy na wzw bo myślała że przyniosłam szczepionkę 5 w 1.

Ehh, buty na obcasie... ubrałam na chciny i szybko się ich pozbyłam, a przed ciążą dzień w dzień śmigalam na obcasie

reklama
U nas uśmiechu dużo, szczególnie rano po przebudzeniu i tak naprawdę po każdym przebudzeniu uśmiech a najlepsze są uśmiechy i gaworzenie z zabawkami....i zauważyłam że jak do Niej przemawiam gu gu i opowiadam Małej to mi odpowiada po swojemu...z takim przejęciem że całą buzką opowiada. ..ale nad moją twarzą też nie zawsze sie skoncenruje i nie zawsze wzrok podaża za zabawka jak niema chęci...

A jeszcze mi sie przypomnialo z wczorajszej wizyty na usg bioderek. To byla nasza druga wizyta i dwa razy ok wiec dopiero jak będzie chodzić Olenka, ale pytalam sie o nosidlo Tula to powiedzial mi że On do trzeciego miesiąca nie poleca nic oprócz wozka i lezenia no i lezenia na mamie itp. Bo On uważa że i chusta i nosidla ale miekkie jak chusta to powinny być od trzeciego miesiąca ala przytoczyl ze w Afryce matki noszą w chuscie od urodzenia i jest wszystko ok więc mówi ze ten temat to rzeka...i jak jest dobrze to ok a jak źle to się zrzuca na byle co...i bądź tu madry...chyba każda mama musi swoim rozsądkkiem sie kierować

MamaAWR, cieszę sie wyniki Dominika są dobre.

Milegp dnia...zaraz śmigamy do fotografa :)
Hmmm a czy w Afryce dzieci badane są przez ortopedów , pediatrow tak jak nasze [emoji12] ? Matki noszą dzieci w chustach bo tak im wygodnie i dzieci są pilnowane przed ewentualnymi zagrożeniami typu węże , pająki i inne drapieżniki.
Myślę że na wszystko trzeba wziąć poprawkę [emoji6]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry