reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witaj Kasia u Nas :)

My po bioderkach i wszystko oki następna wizyta jak będzie chodzić. A wy szeroko pieluchujcie DaWo i będzie dobrze...
A moja Panna dzis chciała cały dzień spać i wiecie co też mnie to męczyło że coś nie tak, budzila sie tylko na jedzenia...zobaczymy jutro...myślę ze zawsze Nam źle...spi źle. ..nie spi źle :rofl:;)

reklama

My po bioderkach i wszystko oki następna wizyta jak będzie chodzić. A wy szeroko pieluchujcie DaWo i będzie dobrze...
A moja Panna dzis chciała cały dzień spać i wiecie co też mnie to męczyło że coś nie tak, budzila sie tylko na jedzenia...zobaczymy jutro...myślę ze zawsze Nam źle...spi źle. ..nie spi źle :rofl:;)
Ta, nigdy nam niedogodzi :) Grunt że jedzą i rosną te nasze bąble. To najważniejsze.

@MarzenkaKa - a Tymek ile teraz waży?

Faktycznie z tym spaniem i niespaniem tak jest, ze nam sie dogodzic nie da ;)

U nas tez dzis dzien spiocha! Az nie wiedzialam, co mam ze soba robic ;) co prawda czesc czasu corcia przespala na mnie, wiec pozostalo mi ogladanie po raz dziesiaty odcinka Grey's Anatomy (powtarzam sobie, ze najwyzsza pora zabrac sie za czytanie, a nie sie odmozdzac przed tv, no ale tak wychodzi ;)). A wczoraj z kolei dzien czuwania i niespania. W kratke ta moja pannica no!!

Ale fakt, z nocnym spaniem absolutnie nie moge narzekac. Absolutnie! ;)

Nas w piatek obejrzy fizjo - ciekawe, co zaordynuje.

A mnie jutro bedzie ogladal pan gin. Ciekawa jestem, bo oczywiscie sprawdzalam opinie o nim na znanylekarz.pl i jest to pierwszy lekarz, ktory odpisuje na wystawiane mu opinie :) tak dba o swoj pr! ;)

Przyszla dzis dostawa kawy :) szczescie wielkie :)

1499202677-aaaaaa.jpeg

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Odnośnie szerokiego pieluchowania to fizjoterapeuci to niestety odradzaja... podobno stawy najlepiej jak są w ruchu...
Mówią że to nic nie daje.
Sama już głupia z tym jestem... u nas też zalecenie szerokiego pieluchowania i wizyta druga w następnym tygodniu...
Ja zrezygnowałam z pieluchowania tylko inaczej noszę i układam nóżki szeroko...
Zobaczymy co będzie...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Odnośnie szerokiego pieluchowania to fizjoterapeuci to niestety odradzaja... podobno stawy najlepiej jak są w ruchu...
Mówią że to nic nie daje.
Sama już głupia z tym jestem... u nas też zalecenie szerokiego pieluchowania i wizyta druga w następnym tygodniu...
Ja zrezygnowałam z pieluchowania tylko inaczej noszę i układam nóżki szeroko...
Zobaczymy co będzie...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Zwariować idzie z tymi specjalistami. Jeden tak, drugi siak. I którego posłuchać?
Marta, a Ty nosisz w pionie?

U nas w sobotę będzie fizjoterapeutka a za tydzień we wtorek USG bioder i wizyta u ortopedy. A jutro USG główki i brzuszka. O 7:10. Ciekawe czy Młody będzie przytomny o tak wczesnej porze, skoro ostatnio leżymy w łóżku nawet do 9. Fakt, że od godz. 6 już w moim, ale jednak :)

Co specjalista to opinia. Mozna dostac zawrotu glowy. Nam kazdy mowi co innego:
- odnosnie norm w morfologii - jeden lekarz to, drugi tamto, jedno laboratorium podaje takie normy, inne takie..
- odnosni chustonoszenia - jedna doradczyni, ze chusta ma konczyc sie na szyi, inna - ze w polowie ucha (wiazemy tak, jak mowila druga - zeby mlodej lepetynka slodka nie latala)
- doradczyni laktacyjna, ze normy przybierania zaczynaja sie od 16g/dzien, druga - ze od 26g/dzien

Serio. Ocipiec mozna. Ide spac z tej okazji ;)

Dopiero jak będzie chodzić? Co lekarz, to opinia, bo u nas też wszystko w porządku, a następna wizyta kontrolna za 10 tygodni :)

Napisane na PLK-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

I co do spania, tp chyba taki dzień. Bo mój Tymek też dzisiaj wyjątkowo przespał sporo dnia. Aż zaczęłam się niepokoić [emoji13]

reklama
Dopiero jak będzie chodzić? Co lekarz, to opinia, bo u nas też wszystko w porządku, a następna wizyta kontrolna za 10 tygodni :)

U nas tez kontrola dopiero w '18-24' miesiacu zycia.. [emoji33]

Do góry