reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
a fandomowa to ja jestem, tylko trochę wypadła z obiegu bo na konwencie to ostatnio 2 lata temu byłam. Trochę brak czasu, trochę towarzystwa, bo mąż imprez masowych nie lubi. Ale sesje RPG popełniałam regularnie w ciąży :)
A nie! jak ostatnio mąż był w delegacji to z brzuszkiem już okazałym na jakiejś masowej imprezie fantastyki i gier komputerowych, pod Warszawą byłam ze znajomymi :)
Szanty natomiast z domu wyniosłam bom córka marynarza :D

Corka marynarza, ojacie! Ale czad :) ja szanty uwielbiam, ale przez wyjazdy na lodki na mazury. I koncerty Romana Roczenia ;) przy 'bialej sukuence' wzruszam sie niezmiennie ;) sprobuje pospiewac malej, ale po weekendzie, zeby tata nie musial tego sluchac ;)

Mi z kolei kiepsko wychodzi karmienie w terenie :( za bardzo sie chyba do rogala obie przyzwyczailysmy :/ plus dzis okazalismy sie najgorszymi rodzicami ever. Poszlismy na spacer na gorny mokotow, zjedlismy szybka zupe pho, w sensie tata jadl, a ja nieudolnie karmilam mala. Potem ja tulilismy do odbicia i ruszylismy na spacer do domu. W dol. Wozek z przodu. No i mala wyplula cale mleko, ktore wypila. Az jej nosem poszlo. Durne palki nie pomyslaly, ze zwieracz przelyku to jednak nie dziala u takich maluchow do konca i jazda glowa w dol to pomysł idiotyczny wrecz.......

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

:-p
Szanty? Ale czad, to ja też zacznę! Z piosenek bez przekleństw ale w tematyce morskiej może jej Banana Boat podpasuje, bo to takie śpiewne ładne ;)

@mamaAWR niestety mało pediatrów zwraca uwagę na jakieś poważniejsze i bardziej zaawansowane kwestie :(

Dzięki za paznokietkowe porady :D
W banana boat śpiewa ginekolog koleżanki..:)

A mnie cycki wyschły,noszzz ku...wa mleka kilka kropli... Młoda kolację z mrożonki miała.... :growl:

Martussa ja mam to samo z mlekiem!! Podlaczylam się do laktatora i nie leci nic!!
Prawa pierś dziś robi za dwie
Goście właśnie wyszli od 16-17...,

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Bardzo nierozsądni goście..

U nas dziś był rzyg zawartością mego cycka.
Panna jedząc odstawiała histerie, machała członkami, świrowala i w efekcie po karmieniu chlusnęła we mnie i na wszystko zawartością żołądka.
Wiem już, że wysysa tego mleka milion.
Nie wiem, czy się rzygiem stresowac. ;)

Hej. Z dwóch piersi ściągam, a najlepiej jak mnie coś zainteresuje przy ściąganiu, tv albo komórka to wtedy nawet nie wiem kiedy tyle naleci, teraz w 40minut 170 więc na picie o 2mam no chyba że dzisiaj też pospi dłużej. Dobranoc kotki[emoji8]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@Olo32 - nie przejmuj się. Każdemu się zdarzą jakieś wpadki. Mnie się zdarza nie zauważyć krawężników.
Też śpiewam Małemu tylko jak męża nie ma. Tylko syn jest w stanie zdzierżyć moje wycie. Chociaż kołysanek w moim wykonaniu mawet on nie ścierpi. Tylko szanty i fasolki przechodzą :)
A karmienie w plenerze zacznie Wam lepiej wychodzić jak tylko Ci się cyce podgoją bo pewnie bardzo się przy tym tresujesz a stres nie pomaga. Będzie dobrze, dijdziecie z Maryś do wprawy :)

@Martussa82, @Karlik - jak to wyschly? Jak to jest wogóle możliwe?
A goście faktcznie trochę nierozsądni. I nawet nie ma jak grzecznie wyprosić no bo to w końcu dobroczyńcy.. eh.. ale może Karolek da Ci troszkę pospać teraz.

@waraai - ja bym się jednym rzygiem nie przejmowała. Mój cały czas ulewa, a w czasie wieczornych prężeń i histerii to pod niezłym ciśnieniem i też leci na wszystko dookoła. Dopóki przybiera na wadze prawidłowo i takie "rzygniecia" to jednorazowe wpadki to nie ma powodu do zmartwien.

Dominik chyba wchodzi w fazę nocnych marudzen. Chrzaka i wierci sie niemiosiernie drugą noc z rzędu. Nie płacze, ale o spaniu też nie ma mowy :(
To pewnie przez to że pochwaliłam jego nocne spanie :(

reklama
Nooo, suchość była... Podałam mrożonkę (70 ml) i spała 5,5 h, potem zjadła, z cyców, ja sciągnęłam z nich obu 20 ml, potem spała 2,5 h, zjadła a ja po karmieniu ściągnęłam znów 20 ml z obu i tak zamierzam dziś po trochu po każdym karmieniu budzić je do działania... a kilka dni temu znienacka zrobiły się twarde jak przy nawale... i bądź tu mądry...

@Olo32 Maciej Jędrzejko :)
Link do: Maciej Jędrzejko

@waraai może już chciała odbić i nie zdążyłą, stąd rzyg?

@DaWo Twoje cycki to skarb!!! Piękna produkcja! jak się to robi??

Piję wodę jak po mega kacu i w dzień i w noc, żeby się nie odwadniać w upały ale na wzrost produkcji się to nie przekłada....

Do góry