reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@Karlik jupi!!!
@waraai wytrzymaj jako,niech ją szybko naświetlaja i dają do Ciebie! Cudna! Jak Młody? Pozbył się gorączki?

Miał kilkugodzinną. ;)
Pewnie, jak napisała @Karlik - z emocji. :p

Dajemy radę.
Dzwonią, jak tylko się obudzi. Muszę podejść tylko 15metrów. Tęskno, owszem, ale odsypiam między karmieniami.
Mam nadzieję, że w środę uda się do domu. :)

reklama
Druga doba, a już jestem, jak Pamela Andreson. ;P

Będę musiała nowe staniki do karmienia ogarnąć, bo jeszcze mi piersi urosną.
Te, co sobie przyszykowałam, czyli 75E, tak umownie mnie mieszczą. ;P

Druga doba, a już jestem, jak Pamela Andreson. ;P

Będę musiała nowe staniki do karmienia ogarnąć, bo jeszcze mi piersi urosną.
Te, co sobie przyszykowałam, czyli 75E, tak umownie mnie mieszczą. ;P
Hurra!! Moje dystrybutory rozmiar 75F będą mieć towarzystwo :)

@DaWo bobas do schrupania!! Brakiem czasu się nie martw, my tu wszystkie mamy tak samo :D Jak się da to pisz!! Masz Maltan na cyce?

@waraai ja sobie zamowilam przez net biustonisz 75G i jak przyszedl to mowie 'ozeszku, jakie namioty! Dwa cycki mi sie przeciez w jedna miseczke zmieszcza'. Tia.. Odwołuję ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tam jak tam majowe mamy [emoji12]. Po ilości wpisów widać że już ciężko złapać chwilę na wpisy.
My się powoli ogarniamy z tematem i dziś nawet zaliczyłam z 8 km spaceru [emoji12]. Może nie dużo ale dopiero w piątek szwy zdjęte miałam.
Na wadze -10 ale brzuchol jeszcze jest. Średnio zmniejsza się o 2 cm dziennie w obwodzie.
Niestety muszę dietować bo każda odchylka od lekkiego jedzenia kończy się bólem brzuszka u malutkiego. Truskawki niestety poszły w niepamięć.
Noce przesypiamy ładnie z dwoma pobudkami na karmienie. Raz dostaje cyce a raz butelkę z mlekiem cycowym albo mm.
Mąż czuł się niespelniony jako tata nie mogąc karmić butla i przytulać [emoji16][emoji7] . Więc ma swoją butle i karmi jak może [emoji12].

1496586891-aaaaaa.jpeg

PS. Żółty jest od koloru wózka. Nie, nie ma żoltaczki [emoji4]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Waraai- sliczna, taka delikatna, szczuplutka jak Ty. Pięknie. Moje staniki do karmienia też okazały się za małe ( a kupowałam 70F - normalnie noszę D) :-( Może jeszcze się unormuje. Czekam az brodawki będa mniej wrażliwe bo na razie okropnie jest. Mąż mówi, że wyglądam jakbym "jechała na długich" ;-)

Mnie Maltan nie pomaga :-(

Mąż mi kupił osłonki medeli na brodawki, które okazały się byc do karmienia i lewą piersią od wczoraj karmię przez to i już brodawka wygląda lepiej. I mniej boli przy karmieniu. Jedną je normalnie a jedną przez to i jest git.

My wczoraj przystosowywaliśmy sie do zycia w rodzinie :-) Wieczór spędzony przy cycu - co godzine po 30-40 minut. Efekt taki że moja lewa pierś wybucha - mam nawał, wczoraj przerabiałam jakiś mini stan zapalny chyba bo pierś do połowy była czerwona ( ale nie twarda i nie gorąca). Schodzi po liściach kapusty :-) W nocy 4 godziny snu po takim żarciu aż musiałam go na własne żądanie przystawiać bo myślałam, że wybuchnę. Za to po ostatnim nocnym karmieniu wstaliśmy o 7;30.
Za nami dzisiaj 4 godzinny spacer z karmieniem publicznym w knajpie na dworze :-)

Generalnie jeszcze tak dużo jedzącego dziecka nie miałam :-)

Jeny - jak dobrze w domu !! Córka mi urosła jakoś - jak nastolatka wyglada ;-) a jak wróci znad morza moja prawie 6cio latka to juz będziemy w komplecie. Cudnie jest!! Doczekałam się kwiatów i mega mega prezentu od domowników aż jestem w szoku, że 3 dziecko zrobiło na nich takie wrazenie - he he a może to efekt szczęśliwego taty SYNA ;-)))

Dziewczyny czy w USC wymagają jakiegoś specjalnego dokumentu o urodzeniu czy wystarczy wypis ze szpitala/książeczka zdrowia? Bo ja nic szczególnego nie dostałam.

Moje piersi też błagają o litość. :)
Tym bardziej, że nie mam jej przy sobie i nie mogę karmić jakoś sensownie.

W każdym razie.
Jak pokarmu pojawiło Wam się pierdylion, Wasze maluchy też na początku ssąc się krztusiły nową ilością?

reklama
Waraai- ja staram się żeby wtedy miał bardziej pod górkę, w sensie wbre grawitacji, nie opuszczam biustu w dół.

W ogóle wczoraj pierwszy raz ściągałam pokarm i odkryłam ze jak się pochyle to ściągnę 80ml po karmieniu a jak siedzę prosto to ze 30ml. Ot o odkryła Amerykę po 8 latach!!

Starszak w szkole- ale jak pięknie wstała jak zobaczyła brata [emoji12]

Lalamido- my podobno w tym tygodniu piszemy te państwowe sprawdziany. DIs polski, w środę mata a w piątek przyroda.

Idę się położyć bo mnie coś w nocy wykończyło

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry