reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Świetny! I jaka cena!!
Olo, współczuję Ci bardzo tego bólu, pamiętam że przy pierwszym też cierpiałam nieziemsko... Ta poradnia laktacyjna to niegłupi pomysł, bo na bank coś skoryguje położna i Maryś będzie głębiej chwytać. Pilnuj tylko żeby zastój się nie zrobił ( ja miałam właśnie z tego powodu, że z bólu podświadomie odciągałam moment karmienia). Uwierz mi na słowo, że całkiem niedługo będziesz uwielbiała kp

reklama
Tak, poradnia laktacyjna bardzo pomaga nawet psychicznie.
Ja niestety mam 3 dziecko i z jedna piersią taki sam problem za każdym razem. :-(
Ale jeszcze trochę i będzie pięknie - i ta malutka rączka, którą maluszek kładzie na górze piersi....

No ten Twój mąż Karlik!!! Prorok czy co? Już niech on lepiej nie kracze, będzie dobrze! Musi być! Hmmm, a dlaczego nie można zasugerować lekarzowi, że źle robi? Jeśli tylko masz wątpliwości to wal śmiało! Przecież to nie podstawówka i nikt się nie obrazi, a jeśli nawet to cóż... Zdrowie małego najważniejsze, nie zwracaj uwagi na fochy personelu. I nie kumam dlaczego położna nie może Ci powiedzieć co Karolek dostaje- jako matka masz prawo do pełnej informacji medycznej. Może podejdź sama do lekarza i zapytaj?

Weźcie mnie nie przerażajcie, bo zaczynam się bać karmić piersią! :)

@Karlik - ja wzięłam S-kę.
Weszłam w nią nawet teraz z brzuchem, ale nie leżało komfortowo. :p
Natomiast zależało mi, by zobaczyć, jak wyglądają na tyłku.
Wzięłabym XS, ale nie wiem, jak z biustem będzie, a on jest fajny, lekko luźny i S będzie na lato optymalne, bo i brzuch spokojnie schowa. :]

Za dwa dni Dzień Dziecka.
Syn dostał już prezenty tydzień temu, bo to sprzętowe rzeczy do grania w gry poszły :p, ale pomyślałam, że fajnie, gdyby jednak dostał jakiś drobiazg i ostatecznie kupiłam mu -> gacie. :D
Fajowe bokserki w trzypaku, a co.
I Śmiejżelki. :p

Nawet, gdybym wyskoczyła na porodówkę, to paczuszkę dostanie. ;)

Jestem dzielna i dostawiam mala do piersi. Tylko szybko przysypia i całego ssania jest raptem 10 minut, wiec chyba troche mało. Wiem, ze bede uwielbiala kp, bo mimo bolu sprawia mi rafosc to, ze moj organizm sam produkuje jedzenie dla coreczki :) Jutro idziemy do pediatry jak sie uda, bo sie boje, ze to jej sapanie to cos powaznego..

Karliku, MajaMaj ma racje - masz prawo wiedziec, co dostaje Karolek, wiec atakuj tam kogo trzeba.

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Olo - dzieci właśnie tak sapią jak jedzą :-) naprawdę jak parowozy i wzdychają.
waraai - gdzie Ty z tym swoim murzyńskim tyłkiem a gdzie ja.... ja to w S wejde ale biust mi się chyba nie zmieści.. nie mam tu centymetra...
MajMaj - podejdę do lekarza na nocnej zmianie, teraz nie widziałam, żeby się na tym piętrze kręcił.

moje panny miały dostać od Karolka po lalce Lalalla Link do: Lalka taka jak Ty – ponadczasowa zabawka dla dziewczynki od La Lalla no i jedna pojechała dziś nad morze więc dostała awansem, druga miała dostać od brata ale... mąż nie sprzątnął pudełka tej młodszej z auta i wtopa :-) No ale nic to - tez dostanie awansem.
Chyba przyjedzie teściowa bo mój mąż nie wyrabia... a do mnie dojadą może w sobotę....

burza straszna

Ostatnia edycja:
Dziś u mnie dzień na wariackich papierach bo mama moja musiała migusiem wracać do siebie więc raz, że trzeba było jej transport na Dworzec Zachodni skołować, dwa, że zostałam z Dominikiem sama. Więc tylko podczytuję Was dzisiaj z doskoku. Teraz Młody śpi, mąż wrócił z pracy, obiadokolacja w piekarniki, więc mam chwilę oddechu.

@Karlik - straszna ta Twoja współlokatorka. Popieram dziewczyny - poproś o zmianę pokoju dla siebie lub dla niej. Na pewno coś da się zrobić w tej sprawie.
Co do rozmowy z lekarzem o antybiotyku Karola.. sama wiem z doświadczenia, że lekarze różnie przyjmują tego typu uwagi. Jeden jest taki, że porozmawia z Tobą jak równy z równym, a inny strzeli focha i będzie Ci później robił pod górkę. Musisz wybadać swojego pediatrę i jakoś delikatnie zasugerować. Najważniejsze jednak w tym wszystkim jest zdrowie Karola i jeśli będziesz musiała walczyć o zmianę leku to walcz bez skrupułów!
No ale Ty sobie poradzisz. Silna i dzielna dziewczyna jesteś!

@Olo32 - mnie Dominik jedną pierś pogryzł i do dziś się do końca nie zagoiła, ale jakoś zagryzam wargi i dajemy radę. Jak go przystawiam spod pachy (wcześniej zawsze karmiliśmy się z pozycji krzyżowej) to jakoś nie podrażnia tej rany i mniej mnie boli. Spróbujcie może z Marysią zmienić pozycję na taką kompletnie w drugą stronę. W poradni też na pewno Wam pomogą fachowo.

Karlik współczucia ja też ba początku leżałam z dziewczyną u której były pielgrzymki miała gości od 8 rano do 22 nie było nawet jak wierzyć rany a gdy do mnie ktoś przychodził to zakrywala głowę poduszka ze idzie spać a teściowa bawiła jej dziecko masakra myślałam że oszaleje dopiero później dali mi izokatke i był spokój zazdroscilam osobom które 3, 4 dni i do domu

U nas przy kazdej pozycji boli, ale przyszla dostawa z apteki gemini - lansinoh pomaga. Brodawki nadal bola, ale jest lepiej.

Z ciekawostek: koncze karmienie, tule sie z mala i czuje gaz. Okazuje sie, ze na całym osiedlu sie ulatnia. Siedzimy z Mary w aucie na parkingu, wszyscy mieszkancy z domow powychodzili. Przyjechalo pogotowie gazowe i straz pozarna i sprawdzaja o co kaman...

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O żesz! Dobrze, że taki przyjemny, ciepły wieczór, w styczniu byłoby słabo, nie?
Karlik, a jak tam po burzy? W tv mówili, że było ostro!

Do góry