reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Urodziłam ja :) 21.05. Oxy od razu dało efekt. Po niespełna 2 h odeszły wody, a po 7 pojawiła się na świecie Ania :)
GRATULACJE!! śliczne imię!!
waraai- jak 3 palce to 6cm? Ja myślałam że 1 palec=1 cm! W notatkach z poprzedniego porodu mam napisane że pojechałam do szpitala z rozwarciem na 3 palce a zaraz potem było na 7 - ha ha ha. Trzeba słuchac co położne mówią w takim razie bo pewnie jedna mówiła palce a druga centymetry. Faktycznie tak podają źródła ale jaja to na ile ja mam to rozwarcie od miesiąca... hmm... w notatkach mam że 2 palce. W środę wizyta- dopytam.
matussa- trzymaj się, Ala naprawdę jest taka głodna? Musisz być słodziutką mamusią skoro tak Cię milusio ssać i ssać :-)

Co się rano budzę to jednak mam żal że nic (żadne skurcze) mnie nie obudziło :-)

reklama
To znow ja! Przebili mi przed chwila pecherz plodowy. Siknelo ze hej! Plyn czysty, wiec teraz ktg i czekamy na skurcze (powoli cos sie zaczynaja) a jak sie nie rozkreca to znow oxy. No ale to dzis, juz nie ma odwrotu!!

@marta:-) trzeba bylo wpasc w odwiedziny ;)

Dziewczyne ode mnie z sali zabrali na cesarke. 22 latz, 30tc. Lezala tu trzy tygodnie i miala dociagnac do 32tc, ale zaczela krwawic - prawdopodobnie lozysko sie rozwarstwia. Strasznie sie martwie o nia i jej Nikodema :(

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Olo32 Kochana trzymaj się tam bo sama nie masz łatwo. Musi musi się dzisiaj skończyć i Mary nas przywitać :) w mój termin porodu chociaż może ona wyskoczy bo dziś jest mój 22 maja A Klaudia nic nie pcha się na ten świat.

Lefkowa Gratulacje Kochana! Też w miarę szybciutko Wam poszło :) buziaczki dla Ani :)
Martussa82 Może ja się nie znam bo to moje pierwsze dziecko ale mojej przyjaciółki mała miała tak samo i położna powiedziała że to częste u dzieci ze pojawia się kryzys, który trwa ok 2-3 dni i powinno wszystko wrócić do normy jak to przetrzymamy :) "także trzymam kciuki za Twoje cycki :)

To znow ja! Przebili mi przed chwila pecherz plodowy. Siknelo ze hej! Plyn czysty, wiec teraz ktg i czekamy na skurcze (powoli cos sie zaczynaja) a jak sie nie rozkreca to znow oxy. No ale to dzis, juz nie ma odwrotu!!

@marta:-) trzeba bylo wpasc w odwiedziny ;)

Dziewczyne ode mnie z sali zabrali na cesarke. 22 latz, 30tc. Lezala tu trzy tygodnie i miala dociagnac do 32tc, ale zaczela krwawic - prawdopodobnie lozysko sie rozwarstwia. Strasznie sie martwie o nia i jej Nikodema :(

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
Ty to potrafisz trzymać nas w napięciu [emoji8].
Trzymam kciuki i za ciebie i za koleżankę z pokoju. Skup się teraz tylko na sobie, koleżanka jest pod opieka dobrych lekarzy i maleństwo też.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

@Olo dziś dziś. :)
Puść jej potem, kiedyś: "Nie lubię poniedziałków". :p

@Karlik tak czytałam w jakichś medycznych artykułach, ale pewnie jest kilka szkół.
W każdym razie pisano, iż poród następuje przy rozwarciu na 10cm (wiadomo :p), ale lekarze nazywają to rozwarciem na 5 palców. I tak mi utkwiło w głowie, bo moja zawsze mówi na palce i wydawało mi się, tak po moich palcach, że chodzi o 1cm. ;)
A tu taka matematyka. :]

@Martussa będzie dobrze, bylebyś ją dzielnie przystawiała. :)

A pić na pewno jej się nie chce. Kobiece mleko ma totalnie wszystko, czego dziecko potrzebuje. Wody zaś w pierun. Większość to woda zresztą plus wartości odżywcze.

Przecież kiedyś nikt nie dopajał dziecka wodą, te setki czy tysiące lat temu. A karmimy od początku naszego gatunku.
Primo: woda by dzieciaka zabiła, bo tyle w niej było życia.
Secundo: żadne zwierze nie dopaja oseska na cycku. :p

Wszystko u Ciebie, @Martussa okej, czasem nawet maluszki mają prawo mieć gorszy dzień. Trzymam kciuki za dzisiejsze karmienia. :)

Zaczynamy 40 tydzień.
Panna waży tonę i jest wszędzie. Nie mam pojęcia, jak można się tak rozpychać, kurczę - dziewczyna przysparza matce sporo dyskomfortu, co to będzie, jak zacznie dojrzewać. :p

Syn wczoraj przed spaniem zaordynował mi - wielokrotnie! - że w nocy mam iść rodzić do szpitala (czym mnie zaskoczył, bo raczej wolałby to odwlec w czasie). Kiedy odrzekłam, że nie mogę, bo dziś czekam na kurierów :p, to odpowiedział, że on spokojnie paczki odbierze, bo jak będę w szpitalu rodzić, to on nie idzie do szkoły. :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Olo dziś dziś. :)
Puść jej potem, kiedyś: "Nie lubię poniedziałków". [emoji14]

@Karlik tak czytałam w jakichś medycznych artykułach, ale pewnie jest kilka szkół.
W każdym razie pisano, iż poród następuje przy rozwarciu na 10cm (wiadomo :p), ale lekarze nazywają to rozwarciem na 5 palców. I tak mi utkwiło w głowie, bo moja zawsze mówi na palce i wydawało mi się, tak po moich palcach, że chodzi o 1cm. ;)
A tu taka matematyka. :]

@Martussa będzie dobrze, bylebyś ją dzielnie przystawiała. :)

A pić na pewno jej się nie chce. Kobiece mleko ma totalnie wszystko, czego dziecko potrzebuje. Wody zaś w pierun. Większość to woda zresztą plus wartości odżywcze.

Przecież kiedyś nikt nie dopajał dziecka wodą, te setki czy tysiące lat temu. A karmimy od początku naszego gatunku.
Primo: woda by dzieciaka zabiła, bo tyle w niej było życia.
Secundo: żadne zwierze nie dopaja oseska na cycku. [emoji14]

Wszystko u Ciebie, @Martussa okej, czasem nawet maluszki mają prawo mieć gorszy dzień. Trzymam kciuki za dzisiejsze karmienia. :)

Zaczynamy 40 tydzień.
Panna waży tonę i jest wszędzie. Nie mam pojęcia, jak można się tak rozpychać, kurczę - dziewczyna przysparza matce sporo dyskomfortu, co to będzie, jak zacznie dojrzewać. [emoji14]

Syn wczoraj przed spaniem zaordynował mi - wielokrotnie! - że w nocy mam iść rodzić do szpitala (czym mnie zaskoczył, bo raczej wolałby to odwlec w czasie). Kiedy odrzekłam, że nie mogę, bo dziś czekam na kurierów :p, to odpowiedział, że on spokojnie paczki odbierze, bo jak będę w szpitalu rodzić, to on nie idzie do szkoły. [emoji14]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Lubię go [emoji23] !

@Lalamido - napięty plan. A może jeszcze na porodówke skoczysz w międzyczasie na poród? Np między sprzątaniem tarasu a odebraniem syna :D
Dziś mi nie pasuje [emoji13] wolę już doczekać do piątku, będę miała wszystko dopięte na ostatni guzik [emoji41] . Ale jeszcze kanapę mleczkiem wyczyściłam [emoji41] .

Bedziesz ekspertem w wywoływaniu ;) ale już bliżej niż dalej jak pęcherz przebity....a coś zaczyna się dziać? bo jak spokojnie piszesz to chyba to jeszcze nie to...;)

A wjeżdżając do Warszawy pomyśllam Olo o Tobie....ale my szybko szybko i potem dlugi dzień na Polibudzie....:)

reklama
Olo32 Kochana trzymaj się tam bo sama nie masz łatwo. Musi musi się dzisiaj skończyć i Mary nas przywitać :) w mój termin porodu chociaż może ona wyskoczy bo dziś jest mój 22 maja A Klaudia nic nie pcha się na ten świat.

Lefkowa Gratulacje Kochana! Też w miarę szybciutko Wam poszło :) buziaczki dla Ani :)
Martussa82 Może ja się nie znam bo to moje pierwsze dziecko ale mojej przyjaciółki mała miała tak samo i położna powiedziała że to częste u dzieci ze pojawia się kryzys, który trwa ok 2-3 dni i powinno wszystko wrócić do normy jak to przetrzymamy :) "także trzymam kciuki za Twoje cycki :)

Ja mam tak samo, ;) termin na wczoraj - a tu nic a nic się nie zapowiada na poród. Żadnych skurczy, ''ćmienia'' w brzuchu, bóli. Nieźle..:confused2:

Do góry