reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
@marta:-) ciesz się, że zimą nie rodziłaś, bo teraz najcudowniej jednak spacerować. Nawet, jeżeli te nogi chcą odpaść od tyłka. :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Napisała, że antybiotyk dostała, gdy wstrzymywała parte, zatem zdecydowanie za późno.
Ciężko wyczuć z tym porodem, kiedy jechać, żeby wszystko sprawnie ogarnąć. [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam tę położną wynajętą, ale też mam schizy, że np. za późno do niej zadzwonię czy coś. Ech ciężki lajf! ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem 21.04.2017 r. o godz.12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr: 3250 g, 53 cm

mania1987 26.04.2017 r. o godz. 12:05 na świat przyszla Zosia : 3100 g, 50 cm

majówka2017 27.04.2017 r. majówka/kwietniówka przywitała Swój Skarb -

asia333podlasie 28.04.2017 r. o godz. 23:48 na świat przyszedł Gabriel : 3150 g, 54 cm

Marta:-) 30.04.2017 r. o godz. 4:40 na świat przyszła Piękna Królewna: 3200 g, 57 cm

myszkax33 1.05.2017 r. o godz. 12:30 na świat przyszedł Alan Staś Wspaniały: 3100 g, 54 cm

mamaAWR 5.05.2017 r. o godz. 3:08 na świat przyszedł Dominik: 2960 g, 52 cm

Martussa82 5.05.2017 r. o godz.8:40 na świat przyszła Alicja: 3650 g, 55 cm

Martusiamiska 5.05.2017 r. o godz.14:15 na świat przyszła Hania : 3680 g, 56 cm

Koniczyna05 11.05.2017 r. o godz. 18:40 na świat przyszedł SYN: 3880 g, 58 cm

gulba5: od 14.05.2017 r. o godz. 15:33 na świat przyszedł Aleksander: 3590 kg, 58 cm

MajaMaj: 15:05.2017 r. o godz. 6:00 na świat przyszła Wiktoria

Gabiś: 17.05.2017 r. o godz. 00:15 na świat przyszła Córcia: 3720 kg, 60 cm

Oczekujący:
Lefkowa: od 11.05 czekamy na rozwój sytuacji
DaWo: między 15 a 28 maja (przyjmuję zakłady - nagroda główna: tytuł forumowej Matki Chrzestnej :D )
Olo32: 20.05
Marysia787: 21.05
*Ula*: 21.05
milkaklaudia: 22.05
Marta&Hania: 24.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (lub wcześniej)

MamaAWR, ze mnie też jeszcze delikatnie leci ale powiem Tobie ze uwazaj bo duże skrzepy juz nie powinny leciec tak mi mowili jak wychodziłam ze szpitala, patrz czy nie masz gorączki lub czy się źle nie czujesz...bo bardzo szybko zakazenie moze wejść...
Była właśnie u mnie położna. Z opisu stwierdziła, że to nie mógł być fragment łożyska, tylko raczej duży skrzep krwi po ranie po łożysku i że nie powinnam się martwić. Obejrzała mnie, powiedziała, że wszystko ładnie wygląda. Ewentualnie jakbym zaobserwowała podwyższoną temperaturę i osłabienie to mam się zgłosić do lekarza. Uff.. więc pakuję w siebie obiad i jedziemy na spacer - na looooody bo ktoś mi tutaj smaka narobił :D

A jesz lody? bo właśnie sie zastanawiam czy jak karmimy to lody możemy? Jak uwazacie mamusie ?

Dobrze ze wszystkk oki mamaAWR :)

Ja lecę po synalka do szkoly...

O ile wiem, można jeść wszystko.
Totalnie.
Zwracać tylko uwagę na alergeny po karmieniu dziecka, czy nie ma ono problemu - jak nie ma, to jeść.

A laktoza, jeżeli nie jest trawiona, to tylko przez matkę w jej jelicie, nie przechodzi do jej mleka, bo i mleko nie pochodzi z jelita, a z krwi. :p

Znam dziewczyny, co odżywiają się normalnie, jak zawsze i jest wszystko okej.

:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też jem w miarę wszystko oprócz fasoli kapusty i grochu i cytrusów ale niewiedzialam co z lodami... no to chyba dzis sie skuszę takiej odpowiedzi mi bylo trzeba Waraai ;)

reklama
Olo - zapomniałam się odnieść do zdjęcia z maratonu. Po pierwsze wielki szacun bo ja jestem sportowa - owszzem ale biegam w większości jak mnie gonią. Nie lubię. być może dlatego że odkąd mieszkam w górach jest po prostu ciężko - serce trzeba mieć jak koń. A Ty na mecie wyglądasz jakbyś wpadła tam na casting jakiś. Nic nie widać po Tobie zmęczenia!!
I serdeczne imieninowe również :-)
waraai- moja córka karmiona piersią nie tolerowała mojego własnego chleba- bezczelna ! ale w nim dużo płatków owsianych i siemienia lnianego... znam takie które jedzą wszystkie i inne które uważają je za wyrodne matki - he he
martussa - ja też chcę na spacerki bez brzucha już!! o wózek się oprzeć, a nie pisałas jak Hania z siostrą ? duża lalka z żywym serduszkiem wzbudza zainteresowanie?
marta-) jesteście w stanie dojść do/ze szkoły na nogach? Ja bym lody zaczęła od owocowych, bezmlecznych. A masz może thermomix (albo inny mocny blender)? Mrożony jogurt+banan - ulubione lody mojej córki. Albo nie mrożony jogurt+ inne owoce i do foremek (ja mam z patyczkami).. za 2 godziny będą gotowe :-)

GBS - może te historie z GBS sie zdarzają.....dlatego moja poprzednia gin w poprzedniej ciąży leczyła mnie na paciorkowca przed porodem, a po 2 tyg. dostałam do żyły już na porodówce....

Do góry