reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny nie chce wyjść na dziecięcego oszczędzacza ale dla Franka miałam jeszcze mniej ubranek, mniej o wszystkie typowo dziewczęce. Jemu kupowałam do przodu uniwersalne, a teraz mam jeszcze cała masę różowych....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mamaAWR- dopiero w domu obejrzałam Twój Skarb - jest słodziutki - włosami mógłby obdarować inne dzieciaczki. Gratuluję Ci bardzo!

a ja zakończyłam strip moich wielorazowych pieluszek - nie myślałam, że uda mi sie to przed porodem :-) Teraz tylko uszyję/powycinam wkłady (sucha pupa) i jesteśmy gotowi na kolejną wielopupkę :-)

co do ubrań dużych i małych to powiem Wam, że mam jedną śmieszną cechę: uwielbiam sie ich pozbywać!! napawa mnie ogromną radością robienie przeglądów w szafach dzieci i mojej (mąż robi to sam). Wynoszę, rozdaję, sprzedaję, wydaję - pasjami!! To samo z zabawkami. Moje córki mają ich ilości ... pryesadne - każda ma swój pokój i po ok. 100-150 książeczek na regałach ( to kupuję i czytam i nie wydaję), do tego puzzle, gry, maskotki... A u młodszej - drewniany jeszcze domek 125cm, milion lalek ( na szczęście nie na wierzchu), domek kucyków (plastik...:-(), autka, tory i pociągi i masę lego friends. Słuchajcie! Pozbywanie sie tego to moja PASJA.
A dodam, że naprawdę nieliczne z tego są kupione przez nas - reszta dostana - urodziny, babcie, mikołaje, gwiazdki - można oszaleć!!

4godziny marszu z przerwą na lody i co?
Jajco.
Brzuch nawet raz nie zareagował na te kilka kilo obciążenia.
Za to panna dotleniała tkankę mięśniową nieustannymi aerobami. ;)

Najwyraźniej mój stan fizyczny uzależniony jest od słońca.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My dzisiaj jeszcze intensywny Wieczór Uwielbienia- teraz to już naprawdę jestem gotowa! Dobrej nocy dziewczyny!

Właśnie wróciłam z oddziału bo krzyż mnie bolał, brzuch robił się twardy i ogólnie się wystraszyłam no i pojechałam... No i odesłali do domu bo jeszcze daleko, a jak się pytałam jak daleko to powiedzieli,że jak będą skurcze co 10minut to przyjechać bo się rozkręci,a zacząć się może w każdej chwili. Kur...a taka odpowiedź to żadna odpowiedź i jeszcze żarty że mam iść jutro na komunię najwyżej z komunii mnie odwiozą [emoji34][emoji35][emoji51] i bądź tu mądry, żeby nie te Gbs to bym miała bardziej luz a tak to się wkurzam....

DaWo - naprawdę nie martw się tym GBSem. Zdążą na pewno. Już ich w tym głowa, żeby zdążyli. Ja byłam cały czas na IP a abtybiotyk podali dopiero jak miałam skurcze co 2 min.
Wyśpij się w domu dobrze i wypocznij. Dasz radę ze wszystkim i zdążysz na czas !

DaWo - naprawdę nie martw się tym GBSem. Zdążą na pewno. Już ich w tym głowa, żeby zdążyli. Ja byłam cały czas na IP a abtybiotyk podali dopiero jak miałam skurcze co 2 min.
Wyśpij się w domu dobrze i wypocznij. Dasz radę ze wszystkim i zdążysz na czas !
Dzięki [emoji3] ale mam nerwy, brzuch nadal robi się twardy, plecy bolą i nie mogę sobie miejsca w łóżku znaleźć [emoji36][emoji51][emoji34] może się przerobiłam dzisiaj i teraz wychodzi no ale tylko podłogi pomylam i trochę zamiatalam podworko, nic wielkiego to nie jest, choć może na mój oszczędny tryb życia to było coś.... Niecierpie jak nie wiem co i kiedy[emoji36][emoji36][emoji36][emoji35][emoji48][emoji34]

@DaWo - może się przerobiłaś a może to z nerwów. Mała też wyczuwa że się niecierpliwisz. Niestety nic nie mozemy na to poradzić że nie wiemy co i kiedy. Trzeba wyluzować (jakkolwiek abstrakcyjnie to brzmi) i zdać sie na los i Bożą opatrzność. Jak dotąd wszystkie tutaj dojechałyśmy na czas więc i Tobie na pewno się uda.

reklama
Dziewczyny, też miałyście/macie problem z potliwością pod koniec ciąży?
Rany.. od dwóch nocy budzę się mokra, jak kot w deszczu. Dziś musiałam się aż przebrać.
Nawet pod kolanami!
W normalnych warunkach nawet latem nie pocę się jakoś specjalnie..

Od trzech godzin mój brzuch i mój krzyż twardo przypominają mi, że okres też boli i że to wróci. Naprawdę zdążyłam o tym zapomnieć, a dziś się czuję, jak bym miała dostać okres życia normalnie. ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry