reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Poddałam się z tym KTG. Wróci mężu z roboty to pojadę za 35 zeta bez 5 godzinnej kolejki zrobić. Nie mam cierpliwości za grosz. Może gdyby nr 1 ze szkoły nie trzeba było odbierać to wziąłbym jakiś kryminał i siedziała do "świętego nie wiem kiedy" ale nie dziś... Trudno , najwyżej z nienacka urodzę.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

waraai - wpychaj się!!

Jakos mam wrażenie że w tym tygodniu żadna nie urodzi :-) Ale od weekendu się posypiemy :-)

A ja ciągle gniję w łóżku - kompletnie nie mam ochoty dziś wychodzić spod kołderki. Obiad jest z wczoraj ( nota bene wczoraj miałam gości i cały dzień na nogach i zero skurczy a zamiast wydzieliny od 2 dni sucho sucho)

A pierworódkom napisze że przed pierwszym porodem nie miałam Żadnych zapowiedzi - ani wydzielina, ani wieksze skurcze, ani wolniejsze ruchy dziecka. Nic. Rano się obudziłam, poczułam, że coś sie dzieje (lekkie ćmienie) +rozwolnienie oczyszczające. I poszło :-)

@Karlik - mnie ćmi od piątkowego alarmu wieczornego ;) W sobotę tylko wieczorem, wczoraj i dziś już w ciągu dnia. Dziś planuję jeszcze wypad autem na zakupy, odwiedziny w firmie, żeby im się zaprezentować w całej okazałości orki z majorki i wizytę u teściów w celu zobaczenia ich po dwóch tygodniach niewidzenia i zagłaskania pieska na śmierć ;) Mam nadzieję, że Maryśka nie postanowi wyjść w tym czasie ;P

waraai - wpychaj się!!

Jakos mam wrażenie że w tym tygodniu żadna nie urodzi :-) Ale od weekendu się posypiemy :-)

A ja ciągle gniję w łóżku - kompletnie nie mam ochoty dziś wychodzić spod kołderki. Obiad jest z wczoraj ( nota bene wczoraj miałam gości i cały dzień na nogach i zero skurczy a zamiast wydzieliny od 2 dni sucho sucho)

A pierworódkom napisze że przed pierwszym porodem nie miałam Żadnych zapowiedzi - ani wydzielina, ani wieksze skurcze, ani wolniejsze ruchy dziecka. Nic. Rano się obudziłam, poczułam, że coś sie dzieje (lekkie ćmienie) +rozwolnienie oczyszczające. I poszło :-)
Mi się przy pierwszym krew pokazała i pojechałam, opatrzyli i wysłali do domu- odprawiam męża imieniny i na drugi dzień znowu rano krew no i znowu jade i już mnie zostawili cały dzień bóle krzyżowe, o 20na porodówkę i 22:30 na noworodkach z małym [emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Same hity tutaj.

Na EKG przepuścił mnie starszy pan.
Za to już do kardiologa w kolejce usłyszałam, że oni nie wiedzą, kto jest ostatni i że mam czekać, aż wszyscy wejdą.
Miejsce tylko na podłodze, toteż usiadłam w parterze.

Podeszła do mnie później dziewczyna, bo wywalczyła mi miejsce i wpuściła przed siebie w kolejce.
Bunt..

Co gorsza - jestem teraz po kolejnym badaniu i muszę wrócić w tę kolejkę pod gabinet lekarza.
Zjedzą mnie tam i nikt już nie przepuści. :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Już po.
Jakoś przeżyłam docinki i nieprzyjemności.

Decyzji dziś nie dostanę.
Jutro rano będzie.
Będę musiała podjechać.
Na echu serca wyszło, że jest płyn w worku osierdziowym i czekam teraz na pobranie krwi, na morfologię i TSH.
Bez tego decyzji nie wyda, bo - no bo tak.

Ciągle marzę o SN. :D

No i mam już zaordynowany szpital. A tylko jeden w tym mieście ma oddział kardiologiczny, i - nikt nie chce tam rodzić. ;P
Może mnie się akurat uda trafić na lepszy dzień, a warunki - są pewnie gorsze w innych szpitalach i kobiety tam przecież rodzą. :)

reklama
Już po.
Jakoś przeżyłam docinki i nieprzyjemności.

Decyzji dziś nie dostanę.
Jutro rano będzie.
Będę musiała podjechać.
Na echu serca wyszło, że jest płyn w worku osierdziowym i czekam teraz na pobranie krwi, na morfologię i TSH.
Bez tego decyzji nie wyda, bo - no bo tak.

Ciągle marzę o SN. :D

No i mam już zaordynowany szpital. A tylko jeden w tym mieście ma oddział kardiologiczny, i - nikt nie chce tam rodzić. ;P
Może mnie się akurat uda trafić na lepszy dzień, a warunki - są pewnie gorsze w innych szpitalach i kobiety tam przecież rodzą. :)

Brawo Ty [emoji41] !
A jak będziesz cesarzową to też luzik, byle by na zewnątrz bobo było całe i zdrowe.
Mi się gin nie upierała przy sn, a okulistka stwierdziła że jak się uprę to mogę rodzić sn ale żebym nie miała pretensji, że dzieci nie zobaczę jak mi będą musieli oczy wydłubać [emoji41] .

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry