reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

mamaawr- a Wy z tym wózkiem nie zdążyliście chyba co?
majmaj- jak wizyta?
Martusiamiska- i co i jak? skąd ta krew rano? TY MASZ DZIŚ TERMIN PORODU prawda?

reklama
Kumpela podsunęła mi ostatnio pomysł, by - jeżeli już czymś - smarować dziecko olejem kokosowym tym nierafinowanym.
Ona przez pierwszy miesiąc tylko woda i ten olej.
Z tego co zrozumiałam - dodawała go do wody. Nic więcej synkowi potem już nie ordynowała z kosmetyków.

I z braków - nie mam oleju. ;P
A nie zaszkodziłby mojej skórze, tak przy okazji.

A!
Jaki aspirator posiadacie?
Odkurzaczowy, czy do zasysania przez rodziców? :)
O oleju z kokosa pisałyśmy ale ja nie widzę go do stosowania z wodą ( trzeba by było go rozpuszczać gdzieś i wlewać a z woda się nie połączy) .... chyba że do wanienki ale... nie za bardzo. Ja mam swój, taki organic, bio przywiozłam go z Tajlandii i sie ostatecznie z synem podzielę.
Aspirator dla noworodka taki do zasysania przez rodziców ale ok. 6 miesiąca życia juz odkurzacz bo rodzic nie daje rady wyciągać płucami swemi.

Czy dzis Twoja ciąża nie staje się twą najdłuższą ciążą życia ? :-))

Ostatnia edycja:
@Karlik - dziś jeszcze trwa. :p
Zatem nie chwalmy dnia. ;)

A od rana mój brzuch jedzie na skurczach (choć lajtowych i nie porodowych ewidentnie ;]), ja zaś od dwóch dni nie daję mu odpocząć i funkcjonuję z motorkiem w tyłku. :D

Mam tyle tych ciuchów, że chyba zacznę je sprzedawać.
Właśnie dziewczyna dostarczyła mi jakiś milion, z czego przyda mi się może trzysta tysięcy. :D

I wszystko: RÓŻOWE.
Umieram od różowego już.

Tak czy inaczej - od dziś już zakupowy stop.
Tylko wanienka została i aspirator. :]

Aktualnie muszę kupić jakieś ciuchy synowi, bo zauważa znaczną różnicę w zasobach i chyba mu przykro (nie to, żeby nic nie dostawał, ale w ataku hurtu ostatnich dni jest na debecie chłopak).

A wodę morską stosujecie? Ja tak sobie przypominam , że franiowi to od początku psikalam i teraz się tego nie boi i sam jak ma katar to szuka i sobie psika, oczywiście nam przy okazji też [emoji3]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A jeszcze co do kapania to ja mam oliatum i tylko to, po tym żadnej oliwki już nie trzeba, a do tyłka to kartoflanka... W razie czerwonej pupy kupiłam już clotrimazolum- nie ma to nic wspólnego z dzieckiem ale jest super na każde zaczerwienienie!!!! Zapamiętajcie sobie tą maść- ja nie chciałam o niej słyszeć dopuki dwa tygodnie leczyłam Frankowi tyłek wszystkim czym mogłam-100zł wydałam w aptece i pojechałam do szkoły sobota i niedziela, a chłopcem zajęła się moja siostra i to ona mu w dwa dni o połowę dupę wyleczyła,a ja w następne dwa dni dokończyłam. Maść za 3zł.

Też jestem zdania że na początku starczy mi zwykły aspirator do zasysania przez rodziców, jakoś sobie nie wyobrażam biegania z odkurzaczem do małej o 3 w nocy...może jej by to nie przeszkadzało ale tatuś za to by chyba zawału dostał...:p

W sumie powiem Wam że od kilku dni jak sobie uświadomił że za dużo czasu już nam do terminu nie zostało to za każdym razem gdy wychodzę w nocy siusiu on podskakuje na łóżku i z lekiem pyta: "to juz!? Cos się stało, wszystko ok?" I moja wieczna odpowiedz - śpij idę tylko siusu:biggrin2::p i tak za każdym razem nawet gdy turlam się mega bezszelestnie:p
ten strach w jego oczach...ale on się wcale tego momentu nie boi:p

DaWo z tym clotrimazolum to mnie zabiłas...muszę to sobie gdzieś zapisać w razie w....
Wodę też kupię, lepiej mieć niż nie mieć.
A slszalsce tym że witamina D na oleju może powodować u dziecka kołki i najlepiej od razu prosić lekarza o receptę na witamine D na bazie wody

1494004940-aaaaaa.jpeg

Ja też umiem[emoji3]a te co pieką to już rodzą więc ja też chcę [emoji3][emoji3]
Zobaczcie co chcą ode mnie z przedszkola, one są bezwzględnie....
1494005081-aaaaaa.jpeg

reklama
DaWo z tym clotrimazolum to mnie zabiłas...muszę to sobie gdzieś zapisać w razie w....
Wodę też kupię, lepiej mieć niż nie mieć.
A slszalsce tym że witamina D na oleju może powodować u dziecka kołki i najlepiej od razu prosić lekarza o receptę na witamine D na bazie wody
Ja też byłam w szoku ale działa ja już mam, a tą wodą to psika codziennie że się nauczy, przynajmniej nie trzeba nosa odtykać bo wszystko się czyści samo.[emoji16]

Do góry