reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

MamaAWR i Martussa82 gratulacje wielkie!! Ale rodzi sie tych maluszków a dopiero jest 5 maja :) Marta wypoczywaj Kochana a Twoja córka przeslodka. I wzruszam sie nad Waszymi zdjęciami aż łezki mi lecą. :)

Tak wiem, że to o czym pisałam to plan porodu i wiem że mam zdać się na położna czy ciąć czym nie :) ale kazała wypełnić to wypelnilam. Myślałam, że to jest obowiązkowe...
Ale Wam zazdroszczę że juz macie dzieciaczki przy sobie - ja tez chce przytulic i mieć poród za sobą...

Olo32 naprawdę jakieś żartu za tym ZUS-em - tragedia co oni wyprawiaja....

reklama
Zdecydowanie lepsze "selfi" robisz windowe niż Woliński [emoji41]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszą stronę to robiłam zdjęcie aparatem z przodu i się wkurzalam: dlaczego mnie nie widać całej tylko twarz, a wystarczyło aparat przełączyć i oto jestem... sama się do siebie śmiałam... Tak więc trochę Wolińska jestem [emoji3]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja myślę, że zaleje gotowana wodą i potrzymie tak trochę... Zbyrnia sterylizacja też nie jest dobra[emoji3] np kąpanie noworodka codziennie nie jest takie super, dziecko powinno mieć kontakt z bakteriami też, no wiadomo nie z podłogi ale też nie z przesadą w drugą stronę.... Tak myślę [emoji3]

Mi jak młody zaczął raczkowac ,wylizywać podłogę i wyjadać piach z piaskownicy ...to olałam wyparzanie czego kolwiek [emoji6] . Po trzech miesiącach zaczęłam wprowadzać go w świat normalnego proszku do prania. Nic go nie brało.
Chociaż ... raz stał się strasznie wygadany i dyskutuje na każdy temat nawet jak się nie zna, jak rasowy polityk. Może jednak popełniłam błędy wychowawcze [emoji12] i powinnam go bardziej sterylizować [emoji33]

Mi jak młody zaczął raczkowac ,wylizywać podłogę i wyjadać piach z piaskownicy ...to olałam wyparzanie czego kolwiek [emoji6] . Po trzech miesiącach zaczęłam wprowadzać go w świat normalnego proszku do prania. Nic go nie brało.
Chociaż ... raz stał się strasznie wygadany i dyskutuje na każdy temat nawet jak się nie zna, jak rasowy polityk. Może jednak popełniłam błędy wychowawcze [emoji12] i powinnam go bardziej sterylizować [emoji33]

Mój Franek jak miał 3tygodnie to pił już mleko od krowy- takiej żywo żywej nie z kartonu. Był w szpitalu tam mu dawali nutramigen a w domu za cholerę nie chciał tego pić więc na skraju rozpaczy nagotowalam mleka z wodą i zasmakowało panu[emoji3]
Przebije mnie któraś [emoji39]

Z racji posiadana psa w domu to u mnie mega sterylnie nigdy nie będzie, nawet hasło sterylnie wydaje mi się za duże....:p poza tym ja też uważam że dziecko nie powinno być wychowywane w zamkniętej bańce, odrobina codziennych zarazków nie powinno mu zaszkodzić, niech się hartuje za młodu bo później w przedszkolu będzie dramat...

martussa- jaka zgrabniutka główka Aluni, śliczna! GRATULACJE!!
marta:)- ponad 1 kg różnicy w wadze to juz przegięcie. Ale lepiej w ta stronę. Jakbym szła do porodu myśląc że będę rodziła ponad 4 kg to bym drżała ze strachu. Wy jesteście w domu?
marysia - ja gotowałam wszystko 5 minut.
DaWo- podobno nawet na poczatku nie warto codziennie kąpać, ale wiesz co? to jest taki rytuał że ja chyba bardziej o tym myślę, żeby przyzwyczajać. Kąpanie, jedzenie, spanie. Moje panny dopiero od niedawna myją się rzadziej niż codziennie. A wiesz, że Lewandowska by Ci powiedziała ( chociaż ona nie je nabiału :-) ) że lepsze mleko prosto od krowy krowy niż z butelki a juz nie daj Boże z kartonu UHT! Przynajmniej ma kazeine która pomaga trawić laktozę.

Już po gościach, czuje że się nalatałam z odkurzaczem no ale co zrobić. Pogoda cudna dziś u mnie. Pranie schnie na słoneczku.
A jeszcze mi się przypomniało a propos walenia brzuchem w coś, czy tego że ciągle chodzimy uświnione...
Czy Wy tez do perfekcji macie opanowany chwyt palcami stóp?
Ja wszystko co sie da podnoszę stopą i podaje sobie do ręki - naprawdę odzywa sie we mnie pochodzenie od małpy :-)

martussa- jaka zgrabniutka główka Aluni, śliczna! GRATULACJE!!
marta:)- ponad 1 kg różnicy w wadze to juz przegięcie. Ale lepiej w ta stronę. Jakbym szła do porodu myśląc że będę rodziła ponad 4 kg to bym drżała ze strachu. Wy jesteście w domu?
marysia - ja gotowałam wszystko 5 minut.
DaWo- podobno nawet na poczatku nie warto codziennie kąpać, ale wiesz co? to jest taki rytuał że ja chyba bardziej o tym myślę, żeby przyzwyczajać. Kąpanie, jedzenie, spanie. Moje panny dopiero od niedawna myją się rzadziej niż codziennie. A wiesz, że Lewandowska by Ci powiedziała ( chociaż ona nie je nabiału :-) ) że lepsze mleko prosto od krowy krowy niż z butelki a juz nie daj Boże z kartonu UHT! Przynajmniej ma kazeine która pomaga trawić laktozę.

Już po gościach, czuje że się nalatałam z odkurzaczem no ale co zrobić. Pogoda cudna dziś u mnie. Pranie schnie na słoneczku.
A jeszcze mi się przypomniało a propos walenia brzuchem w coś, czy tego że ciągle chodzimy uświnione...
Czy Wy tez do perfekcji macie opanowany chwyt palcami stóp?
Ja wszystko co sie da podnoszę stopą i podaje sobie do ręki - naprawdę odzywa sie we mnie pochodzenie od małpy :-)
A ja się dzisiaj zaklinowałam między otwartymi drzwiczkami lodówki a stolikiem, nosz kuź...a, ani w jedną ani w drugą....
Martussa śliczna córeczka...ja już też bym chciała być po...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to tak szybko?? Dziewczyny??? No zostawiłam Was zaledwie na moment, a tu już dwójka nowych lokatorów! Brawo!! Jesteście wielkie!

Jak trzy dni temu ubranek miałam za mało, zdecydowanie nawet.
Tak teraz mam za dużo! :)
I nie mam na nie miejsca. :D

Kumpela podsunęła mi ostatnio pomysł, by - jeżeli już czymś - smarować dziecko olejem kokosowym tym nierafinowanym.
Ona przez pierwszy miesiąc tylko woda i ten olej.
Z tego co zrozumiałam - dodawała go do wody. Nic więcej synkowi potem już nie ordynowała z kosmetyków.

I z braków - nie mam oleju. ;P
A nie zaszkodziłby mojej skórze, tak przy okazji.

A!
Jaki aspirator posiadacie?
Odkurzaczowy, czy do zasysania przez rodziców? :)

reklama
AKTUALIZACJA:

Klaudia_i_nikodem
W dniu 21.04.2017 r. o godz. 12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr Wspaniały: 3250 g, 53 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

mania1987
W dniu 26.04.2017 r. o godz. 12:05 na świat przyszla Zosia Cudowna: 3100 g, 50 cm - Sto Lat dla mamy i córci!

majówka2017
W dniu 27.04.2017 r. kolejna majówka/kwietniówka przywitała Swój Skarb - Sto Lat dla mamy i maleństwa!!

asia333podlasie
W dniu 28.04.2017 r. o godz. 23:48 na świat przyszedł Gabriel Czarujący: 3150 g, 54 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

Marta:-)
W dniu 30.04.2017 r. o godz. 4:40 na świat przyszła Piękna Królewna: 3200 g, 57 cm - Sto Lat dla mamy i córci!

myszkax33
W dniu 1.05.2017 r. o godz. 12:30 na świat przyszedł Alan Staś Wspaniały: 3100 g, 54 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

mamaAWR
5.05.2017 r. o godz. 3:08 na świat przyszedł Dominik: 2960 g, 52 cm

Martussa82 5.05.2017 r. o godz.8:40 na świat przyszła Alicja: 3650 g, 55 cm

Oczekujący:

Lakara: 3.05?
Martusiamiska: 05.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
DaWo: między 15 a 28 maja (przyjmuję zakłady - nagroda główna: tytuł forumowej Matki Chrzestnej :D )
Gabiś: 16.05
Olo32: 20.05
Marysia787: 21.05
*Ula*: 21.05
milkaklaudia: 22.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (nie wcześniej niż 9.05)[/QUOTE]

Do góry