reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

właśnie sie dowiedziałam, że kuzyn gra support przed Guns n'roses w czerwcu w Gdańsku :-( miałam ich wszystkie kasety magnetofonowe w wieku 11-12 lat w poprzednim stuleciu. A teraz nie pojadę - buuuu
a może mogłabym przybić piątkę Slashowi - buuuu

reklama
Drogie Majóweczki. ;)

O co pytają na IP przed porodem, kiedy podrzucają tę stertę dokumentów do podpisania?

Mogę to wszystko napisać wcześniej na papierze i im ew. przekazać do wypełnienia?
Czy muszę gadać..?
Prawdę mówiąc, dla samej siebie lepiej, żebym wcześniej sobie cokolwiek zanotowała, bo znając mnie, pewnie mi głowę urwie z emocji i nerwów. :D

Inna rzecz - oboje wykonujemy wolne zawody i szczerze mówiąc, nie wiem, jak do tego podchodzą w dokumentach szpitala.

@Martusiamiska terminowo:-) ja miałam spać... i ani minuty mimo zmęczenia... nie śpię od 24 h... jedna z sali poszła rodzić, druga na planowa cc jak i ja.. Ala też nie śpi... staram się zasnąć...

@waraai pytają o przebieg ciąży i leki w niej używane,obciążenie chorobami w rodzinie, omdlenia, infekcje dróg moczowych i rodnych w ciąży, która ciąża i poród, nałogi, trzeba wypisać zgodę na odbiór przez kogoś dokumentacji lub dziecka w razie różnych sytuacji, zgodę na różne zabiegi względem siebie i dziecka... Nie wiem, czy wszystko to u każdej pacjentki czy tak dokładnie przy cc.

Martusiamiska i jak pojechalas na ip?

Martussa82 ja też bym chyba nie zasnela wiedząc, że to już. Masz już zaplanowaną godz cc? Jeśli tak to daj znać będziemy trzymać kciuki :)

Ja na szkole rodzenia dostałam kartę, gdzie się wypełnia jak ma wyglądać poród. Między innym np. w jakiej pozycji chcesz rodzic, kto ma być przy porodzie, czym zgadzasz się na coś znieczulającego itp. Ok 20 pytań. Mogę to wypełnić w domu już i zabrać ze sobą.

1493963734-aaaaaa.jpeg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry