reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

@Karlik - drzwiami nie zahaczam, ale przeceniam swoje możliwości w przeciskaniu się między samochodami i obijam się o lusterka ;P!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja kiedys przywaliłam drzwiami od łazienki, zapomniałam że mam jeszcze z przodu kawał zagospodarowanej przestrzeni :-)
Swoja drogą to współczuję tym panom z brzucholami ( mięsień piwny).

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja kiedys przywaliłam drzwiami od łazienki, zapomniałam że mam jeszcze z przodu kawał zagospodarowanej przestrzeni :-)
Swoja drogą to współczuję tym panom z brzucholami ( mięsień piwny).
Ani mi tych biednych chłopów nie wspominaj, bo ja jak taki chłop, z podłogi to już nic nie podnoszę bo zasada 5sekund się przedłuża,a jak nie użyje to niech tam leży [emoji3] buty to mam jedne adidasy w użyciu bo bardziej eleganckie już trzeba mi odpinać,a buty butami, skarpetki założyć to jest wyczyn!!! No napina mi się brzuch dzisiaj nieziemsko.... Niech już jest jutro że mnie zbadają i będę wiedzieć co i jak[emoji3] jeszcze myślę w sobotę grila odprawić [emoji486][emoji380][emoji491][emoji490][emoji506]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A to u mnie przykucanie, zakładanie skarpetek, malowanie paznokci u stóp itp. cały czas się udaje :)
Czasem tylko ta skóra na brzuchu ciągnie i to chyba jedyna niewygoda :)
Olo ty jesteś długa to się wyginasz[emoji3] a ja okrągła to prędzej się kulne niż nachyle... Paznokcie u nóg to obcinam tyle ile się uda chwycić nożyczkami, a jeszcze jutro jak mnie będą badać te doktory na oddziale to wypadałoby się ogolić, a może zapomnieć, bo godzina gimnastyki z maszynką, a wstydu tylko 10minut więc może odpuszczę... Oni nie takie kłaki tam widzieli...[emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Marzy mi się wąchanie ciepłej, wilgotnej, parnej, starej Palmiarni.

No nie wytrzymam!!

Aż mnie ten zapach w mózgu łaskocze..

Mój bębenek bierze już teraz czynny udział we wszystkich wydarzeniach okołozlewowych - natenprzykład: z radością przyjmuje na siebie porcje płynu do naczyń, wody (czystszej bądź nie), obierek z warzyw, sosów, w zasadzie nie ma rzeczy, która by go nie interesowała. Razem ze mną robi kanapki, razem ze mną te kanapki je - zawsze coś tam zgarnie po drodze.
Ale buty spokojnie ogarniam.
Paznokcie obcinam.
Golę się bez wspomagania, bo jak się wychylę, to w zasadzie widzę wszystko. Tylko podnoszenie się w wannie i te wygibasy bardziej dają mi w kość, niż cała kąpiel daje ukojenia. :p
A! Mycie głowy nad wanną to kosmos. Mokra jestem od kolan po jej czubek. ;P

@Karlik tam niby ok, ale było 4x mniej oklejone i ten tu da dokładniejsze dane. Powiem tylko, że swędzi to, jak jasny pierun. :]

Martussa, kciuki są i czekamy na dobre wieści i zdjęcia :)
Cukrzycowe dziewczyny, czy słyszałyście o tym, że pod koniec ciąży cukry lubią się normować i możemy sobie na więcej pozwolić? Podobno ma to związek ze starzejącym się łożyskiem. Jak to u Was jest? Ja szczerze mówiąc nie badam już tak często, czasem nawet wcale więc nie wiem... Badam zazwyczaj jak wiem, że przesadziłam, ale o dziwo nie ma dramatu. Za to w poprzedniej ciąży cukry szalały do samego końca.

No ja dzisiaj też obcinałam paznokcie, nawet nie było tak strasznie. Dzisiaj jeszcze golenie przed jutrzejszą wizytą- tu już trochę gorzej, ale na szczęście ja z tych mało zarośniętych ;) No i nie zmierzyłam tego brzucha!

Mi po wcześniejszych laserach też jakoś dużo nie zarasta [emoji12] ale i tak nagimnastykowac się trzeba [emoji16].
Co do cukrów to ja jestem na diecie chyba tak bardziej profilaktycznie niż z potrzeby. Dwa razy miałam badany cukier w tej ciąży i za drugim razem wyszedł mi na granicy. I moja gin uznała że duża jestem to z dieta sobie poradzę [emoji12] . I od początku jestem na diecie ale... na badania laboratoryjne zabrałam glukometr i w momencie pobrania robiłam też pomiar glukometrem. Różnice były bardzo duże i okazało się że glukometr zanirza wartości [emoji57]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i się nawizytowałam. Lekarz jak zobaczył wyniki morfologii i moczu to z miejsca wysłał do szpitala.. siedzę teraz na IP na Żelaznej, nie mają miejsca i kazali jechać na Karową albo orłowskiego. Indukcja porodu dzisiaj lub jutro. @Martussa82 - ścigamy sie? :)

@Gabiś - ja biorę Fraxiparine. Lekarz kazał brać do samego końca. To biorę .

@MajaMaj - potwierdzam tę teorię z cukrem. Ja już teraz mam raczej za niski niż za wysoki. Ale to też dlatego, że jem bardzo małe porcje bo młody zaraz wszystko wykopuje i mam potworną zgage.

Do góry