reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@Karlik - drzwiami nie zahaczam, ale przeceniam swoje możliwości w przeciskaniu się między samochodami i obijam się o lusterka ;P!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja kiedys przywaliłam drzwiami od łazienki, zapomniałam że mam jeszcze z przodu kawał zagospodarowanej przestrzeni :-)
Swoja drogą to współczuję tym panom z brzucholami ( mięsień piwny).

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja kiedys przywaliłam drzwiami od łazienki, zapomniałam że mam jeszcze z przodu kawał zagospodarowanej przestrzeni :-)
Swoja drogą to współczuję tym panom z brzucholami ( mięsień piwny).
Ani mi tych biednych chłopów nie wspominaj, bo ja jak taki chłop, z podłogi to już nic nie podnoszę bo zasada 5sekund się przedłuża,a jak nie użyje to niech tam leży [emoji3] buty to mam jedne adidasy w użyciu bo bardziej eleganckie już trzeba mi odpinać,a buty butami, skarpetki założyć to jest wyczyn!!! No napina mi się brzuch dzisiaj nieziemsko.... Niech już jest jutro że mnie zbadają i będę wiedzieć co i jak[emoji3] jeszcze myślę w sobotę grila odprawić [emoji486][emoji380][emoji491][emoji490][emoji506]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A to u mnie przykucanie, zakładanie skarpetek, malowanie paznokci u stóp itp. cały czas się udaje :)
Czasem tylko ta skóra na brzuchu ciągnie i to chyba jedyna niewygoda :)
Olo ty jesteś długa to się wyginasz[emoji3] a ja okrągła to prędzej się kulne niż nachyle... Paznokcie u nóg to obcinam tyle ile się uda chwycić nożyczkami, a jeszcze jutro jak mnie będą badać te doktory na oddziale to wypadałoby się ogolić, a może zapomnieć, bo godzina gimnastyki z maszynką, a wstydu tylko 10minut więc może odpuszczę... Oni nie takie kłaki tam widzieli...[emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Marzy mi się wąchanie ciepłej, wilgotnej, parnej, starej Palmiarni.

No nie wytrzymam!!

Aż mnie ten zapach w mózgu łaskocze..

Mój bębenek bierze już teraz czynny udział we wszystkich wydarzeniach okołozlewowych - natenprzykład: z radością przyjmuje na siebie porcje płynu do naczyń, wody (czystszej bądź nie), obierek z warzyw, sosów, w zasadzie nie ma rzeczy, która by go nie interesowała. Razem ze mną robi kanapki, razem ze mną te kanapki je - zawsze coś tam zgarnie po drodze.
Ale buty spokojnie ogarniam.
Paznokcie obcinam.
Golę się bez wspomagania, bo jak się wychylę, to w zasadzie widzę wszystko. Tylko podnoszenie się w wannie i te wygibasy bardziej dają mi w kość, niż cała kąpiel daje ukojenia. :p
A! Mycie głowy nad wanną to kosmos. Mokra jestem od kolan po jej czubek. ;P

@Karlik tam niby ok, ale było 4x mniej oklejone i ten tu da dokładniejsze dane. Powiem tylko, że swędzi to, jak jasny pierun. :]

Martussa, kciuki są i czekamy na dobre wieści i zdjęcia :)
Cukrzycowe dziewczyny, czy słyszałyście o tym, że pod koniec ciąży cukry lubią się normować i możemy sobie na więcej pozwolić? Podobno ma to związek ze starzejącym się łożyskiem. Jak to u Was jest? Ja szczerze mówiąc nie badam już tak często, czasem nawet wcale więc nie wiem... Badam zazwyczaj jak wiem, że przesadziłam, ale o dziwo nie ma dramatu. Za to w poprzedniej ciąży cukry szalały do samego końca.

No ja dzisiaj też obcinałam paznokcie, nawet nie było tak strasznie. Dzisiaj jeszcze golenie przed jutrzejszą wizytą- tu już trochę gorzej, ale na szczęście ja z tych mało zarośniętych ;) No i nie zmierzyłam tego brzucha!

Mi po wcześniejszych laserach też jakoś dużo nie zarasta [emoji12] ale i tak nagimnastykowac się trzeba [emoji16].
Co do cukrów to ja jestem na diecie chyba tak bardziej profilaktycznie niż z potrzeby. Dwa razy miałam badany cukier w tej ciąży i za drugim razem wyszedł mi na granicy. I moja gin uznała że duża jestem to z dieta sobie poradzę [emoji12] . I od początku jestem na diecie ale... na badania laboratoryjne zabrałam glukometr i w momencie pobrania robiłam też pomiar glukometrem. Różnice były bardzo duże i okazało się że glukometr zanirza wartości [emoji57]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i się nawizytowałam. Lekarz jak zobaczył wyniki morfologii i moczu to z miejsca wysłał do szpitala.. siedzę teraz na IP na Żelaznej, nie mają miejsca i kazali jechać na Karową albo orłowskiego. Indukcja porodu dzisiaj lub jutro. @Martussa82 - ścigamy sie? :)

@Gabiś - ja biorę Fraxiparine. Lekarz kazał brać do samego końca. To biorę .

@MajaMaj - potwierdzam tę teorię z cukrem. Ja już teraz mam raczej za niski niż za wysoki. Ale to też dlatego, że jem bardzo małe porcje bo młody zaraz wszystko wykopuje i mam potworną zgage.

Do góry