reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@Karlik nasza Hanka w szkole działa podobnie... Czasem dzwonią do mnie inni rodzice z pytaniem, co i jak odrobić, a ja nie wiem, czego ona się uczy, co ma odrobić i o sprawdzianach dowiaduję się po albo - wcale :D A niżej niż 5 chyba nie dostała :)

Ja dziś nie mam czasu na leżing, jutro po cc se poleżę :D

Też nie szalałabym z kombinezonem, Kochane, pajaca mam bawełnianego, na to frotkowy pajac i kocyk plus czapeczka i tak przy chłodzie wyjdziemy ze szpitala, trzeba wypośrodkować...

reklama
@Karlik nasza Hanka w szkole działa podobnie... Czasem dzwonią do mnie inni rodzice z pytaniem, co i jak odrobić, a ja nie wiem, czego ona się uczy, co ma odrobić i o sprawdzianach dowiaduję się po albo - wcale :D A niżej niż 5 chyba nie dostała :)

Ja dziś nie mam czasu na leżing, jutro po cc se poleżę :D

Też nie szalałabym z kombinezonem, Kochane, pajaca mam bawełnianego, na to frotkowy pajac i kocyk plus czapeczka i tak przy chłodzie wyjdziemy ze szpitala, trzeba wypośrodkować...
Ja mam same bawełniane pajace właśnie ;) Więc coś wykombinować muszę :)

No, od jutra dieta!
18297176_1441733305848798_1356805899_o.jpg

Rany...

Przez Was zrobię ciasto. :(

Co do szpitala - nie mam daleko. Może z 8km (chyba, że mnie nie przyjmą, to tak będę jeździć po mieście).
Tylko, że jadę taksówką.
Nie wiem, kiedy zacznę rodzić, kiedy i czy będą dostępne, jaki czas oczekiwania.
Martwię się, że mogą odejść mi wody.
Że taksówkarz w ogóle będzie niezadowolony, wioząc rodzącą.
Że jak wysiądę, zapłacę i doczłapię się na IP, to mi powiedzą, że brak miejsc i będę musiała zamawiać kolejną.

Nie wiem też, czy będę jechała sama.
Bo może tatuś będzie spał i go nie dobudzę telefonem. Bo może będzie w pracy i dotrze tylko do szpitala.
A na parterze nie mieszkam i windy nie mam. ;)

Nie chce mi się o tym myśleć z tego wszystkiego.

Nie wiem jak to z córkami ale z synami to jest inaczej [emoji12]. A nasza pierońska szkoła wkleja informacje do dzienniczkow z zakresem powtórzenia materiału. Dziś był spr z mnożenia, jutro dyktando i właśnie okazało się że diagnoza nr 1. 10 i 11.05 sprawdziany diagnostyczne. I lektura na przyszły piątek. Fakt przeczytana już w ferie ale powtórzyć trzeba bo test będzie...
Aż boję się iść rodzić bo młody mądry chłopak i dobrze się uczy ale ma problem ze skupieniem uwagi. A jak się nie skupia to już narzekanie nauczycieli że źleeeee z dzieckiem oj źleeeeee do psychologa na psychoterapię i zajęcia terapeutyczne koniecznie trzeba zapodać....

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Lalamido - nie daj się! Jak mówisz że zdolny to daj mu sie zająć szkołą, po co Ty do tego. Czy chłopak czy dziewczyna - patrząc po moich siostrach ( każda ma 2 synów) nie ma znaczenia. Nie wkręcaj się!!
martussa- o jaaaa to Ty robisz porcje gigant. Mnie to wyszło z 20 ciasteczek owsianych.... już połowy nie ma. Ale moja rodzina nie jedząca ani ciast ani ciastek zazwyczaj więc MUSZę sprzatac je sama :-)
waraai- zawsze możesz pogotowie wezwać i urodzić w domu albo liczyć że Cię zawiozą do szpitala

a mój brzuch wygląda tak dzisiaj... zupełnie inaczej przykryty i odkryty, nie? 115cm w talii

Załączniki

• brzuch.jpg
    brzuch.jpg
    764,6 KB · Wyświetleń: 114
ja brałam heparyne w zastrzykach w brzuch przez tydzień ( chyba w 24 tygodniu ciąży) - w związku z długim lotem.

Hej hej [emoji16] jakoś mi się dzisiaj brzuch stawia i twardy się robi, a jutro jadę na badanie do szpitala bo jak byłam we wtorek to doktor mnie zaprosił na piątek... No to zobaczymy,a co do torby to do góry w reklamówce mam podpaski,płyny do mycia i skarpetki,a reszta gdzieś na dole jeszcze w szafie. Mój pan tak się ze mnie śmieje jakbym się chwyciła za brzuch i jekla to pyta czy po reklamówkę lecieć, kurcze trzeba by te łachy zebrać do kupy bo rzeczywiście z reklamówką zostanę... Ja mam do szpitala 15km więc myślę że zdążę na czas, żebym tylko nie zajechała ze 3dni do przodu bo chodźic po oddziale bez sensu nie zamierzam, a moje oddziałowe znajomości mogą mi ułatwić zostanie na oddziale...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry