reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Martussa82 ale dzisiaj jedziesz sprawdzić już czy Cię przyjmą tak?
Ja zamówiłam cienki kombinezon przejściowy bo mam same pajace cienkie. A nie wyobrażam sobie bez kurtki teraz wyjść na dwór... Zamówiłam na allegro za 24 zł używany bo i tak pewnie założymy go tylko kilka razy...
Ja do szpitala też mam 20 km od jak tata będzie w pracy to chyba się sama zawioze już tak myślałam :) w razie w siostra mieszka blisko rodzice i teście to kogoś tam najme :)
Karlik duży brzuszek Twój a tak ładnie szczuplutko wyglądasz.
Waraai tata z Wami nie mieszka? Lepiej chyba na pogotowie dzwonić niż taxi jechać ;) a jakiś znajomy się nie znajdzie?

reklama
Gabiś - ja w poprzedniej ciąży brałam cordafen i jak odstawiłam to za 3 dni urodziłam. Ja bym tak po 38 tygodniu po prostu odstawiła - jeśli to nie zagraża Twojemu zdrowiu.
milkaklaudia - ja ten brzuch mam taki dłuuuugi od góry do dołu jak przyczepiany do lalek ;-) i tak jest chyba najmniejszy z moich 3 i faktycznie tym razem ręce, nogi i buzia w miarę szczupło. Sama to raczej nie jedź - o ile zamierzasz czekać na regularne skurcze.... nie wyobrażam sobie prowadzić na skurczu porodowym.....

@Karlik to ja właśnie mam tak, że brzuch jest nagle - nagle się zaczyna i nagle kończy ;)

Nam szefowa męża doradziła, żeby do szpitala pojechać taksówką, bo ciężko znaleźć miejsce do parkowania, więc jest dodatkowy stres. A tak to pan nas wysadzi i już, pomkniemy sobie niczym rącze łanie na izbę przyjęć. Taki przynajmniej jest plan ;)

@Karlik no piękny masz ten brzusio. :)
Foć, foć, bo za chwilę zniknie. ;)

Nikt z moich znajomych w tym mieście nie posiada samochodu. Poważnie. To nieopłacalne. Wszyscy teleportują się komunikacją miejską, bo i miasto dobrze skomunikowane.
W temacie pogotowia - położna, owszem, mówiła, że można, ale wiozą tam, gdzie akurat rodzić nie chcę ;P, choć zawsze mogą olać temat.
Taksówką niby kobiety jeżdżą, jednak szczerze dokłada mi to stresu. :)

Natomiast u mnie obwód to 92cm. W tydzień napompowało mnie o 2cm!!! Zresztą widzę, że pępek zapomniał już, iż stacjonuje w środku, a nie na zewnątrz. ;)

Jak już wbijamy półnagie zdjęcia :p, to zobaczcie co ze mnie zrobili. 12 elektrod. Ale w poniedziałek już kardiolog i czekam na decyzję o SN. :)
1493903195-aaaaaa.jpeg

@Martussa, jak przygotowania do porodowej wycieczki? :)

Olo, to prawda z tym parkowaniem na Żelaznej, jakaś porażka! Ale zawsze może małżonek na kilka minut zaparkować przed wejściem, Ty wysiądziesz, torby Ci zaniesie i odprowadzi na IP, a później przeparkuje (chyba nie urodzisz w tym czasie? Bo ja to nie wiem...)
Co do moich poprzednich ciąż, to rodziłam w 40tc, 39 tc i 39tc więc i teraz nastawiam się, że pewnie koło 10.05 może już być po ptokach (wtedy jest pełnia,a ja baaardzo reaguję na fazy księżyca!)
Jutro wizytuję po raz ostatni na NFZ- ostatnio nie dostałam skierowania na badania, ale teraz to już chyba musi mi dać, nie?
Ja mam kilka kombinezonów takich malutkich więc tym się nie martwię, za to tych ciuszków najmniejszych mam tylko kilka sztuk- jakoś po 3 bodziaki i pajace, reszta już 62... To już niech ta moja kruszyna posiedzi dodatkowy tydzień...

@Karlik no piękny masz ten brzusio. :)
Foć, foć, bo za chwilę zniknie. ;)

Nikt z moich znajomych w tym mieście nie posiada samochodu. Poważnie. To nieopłacalne. Wszyscy teleportują się komunikacją miejską, bo i miasto dobrze skomunikowane.
W temacie pogotowia - położna, owszem, mówiła, że można, ale wiozą tam, gdzie akurat rodzić nie chcę ;P, choć zawsze mogą olać temat.
Taksówką niby kobiety jeżdżą, jednak szczerze dokłada mi to stresu. :)

Natomiast u mnie obwód to 92cm. W tydzień napompowało mnie o 2cm!!! Zresztą widzę, że pępek zapomniał już, iż stacjonuje w środku, a nie na zewnątrz. ;)

Jak już wbijamy półnagie zdjęcia :p, to zobaczcie co ze mnie zrobili. 12 elektrod. Ale w poniedziałek już kardiolog i czekam na decyzję o SN. :)
1493903195-aaaaaa.jpeg

@Martussa, jak przygotowania do porodowej wycieczki? :)
Faktycznie matrix [emoji6] . Brzuszek piekniutki [emoji1]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@waraai 92cm? Jejuniu to malutko! Ja dziś naliczyłam 107cm, ale ja z tych, co budową przypominają linijkę i poza ciążą specjalnego wcięcia w talii nie mam, więc do 60cm w tym miejscu mi hm.. dalieko oj dalieko ;) No i wyglądasz jak cyborg z tymi elektrodami :) Trzymam kciuki za pomyślną decyzję odnośnie SN.

@MajaMaj no właśnie chyba jednak się na taksówkę zdecydujemy. Tylko taką, co to ma wielki napis TAXI i może jeździć po buspasach, bo jazda Uberem i stanie w korkach na trasie może być stresujące ;)
Swoją drogą ciekawa jestem reakcji taksówkarza :D

Do góry