reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
No to u mnie dziś dzień przesyłek kurierskich :)
Przyszedł kosz Mojżesza, przyszła wanienka wraz ze stojakiem. No i tak jak można się było spodziewać wanienka 84 cm nie pasuje do stojaka do wanienki na 100cm... :biggrin2::zawstydzona/y: Brawo Ola! :)
Muszę pojechać do SMYKa i wymienić, ale młoda może się już rodzić ogólnie bo mamy ją w czym położyć ;)

Dziś ludzie oszaleli w Medicoverze i wszyscy jak jeden mąż się zwalili na badania krwi. Postałam w kolejce do rejestracji, bo nikt jakoś się nie zorientował, że mam brzuch (9 miesiąc, nic nie widać w końcu) ;) Na szczęście ostatnio czuję się mega dobrze, rozpiera mnie energia i w ogóle, więc stałam dzielnie :)
Ale mam już wyniki analiz podstawowych i moczu i krwi i wszystko ładnie :) Czekam tylko na fibrynogen i cytomegalię :)

Skoczyłam do Lidla na małe zakupy spożywcze i myślałam, że może te bodziaki z bawełny organicznej obczaję, ale nie było.. Jakby w ogóle ich nie wystawili. Phi!
Za to zaopatrzyłam się w cienie i pomadki z Astora. Utwierdzam się w przekonaniu, że krwistoczerwone usta nie dla mnie - wyglądam jak transwestyta ;)

Słonecznego dnia!!!

@Olo32 pokaż te usta :D Ja posiadam taką szminkę ale teraz do podpuchniętej buzi raczej nie zastosuję :D

Testuję poporodowe obiadki - filet z kurczaka, ziemniaki i marchewka na parze w szybkowarze raz!
18254165_1439002309455231_1402598798_n.jpg

dawo - :biggrin2: nic się niby nie zgadza - ale w ciąży myślisz ze jesteś, co?:laugh2:toteż to Twoje 37 i 1 do niczego mi nie pasuje :-) ale to taki sam środeczek pomiędzy 15 tym a 28 więc może w sam raz :-)

moja siostra ostatnia miesiączkę miała w listopadzie, w ciążę zaszła w maju ( nie była leczona niczym-zupełna natura) - syna urodziła pod koniec lutego - to tez było wróżenie z fusów....

ja to miałam tak wszystko idealnie równo ze nawet ryzykowałam trafienie w płeć. to u mnie łatwizna.

Olo- no my ciężarne z mózgami w macicach musimy się liczyć z takimi wpadkami jak wanienka/stojak. Niezdarność ciążowa też potęguje w moim wypadku - stłuczone talerze, cukier w lodówce itp.

a dziś w nocy myślałam sobie czy jest coś czego mi najbardziej brakuje w ciąży no i rzecz jasna znalazłam kilka rzeczy ale poza spaniem na brzuchu chyba najbardziej podnoszenia moich dzieci do przytulania. Od września nie miałam żadnej na rękach .....:sad:

ale myśląc że to moja ostatnia ciąża też mi żal...;)

@Olo32 pokaż te usta :D Ja posiadam taką szminkę ale teraz do podpuchniętej buzi raczej nie zastosuję :D

Testuję poporodowe obiadki - filet z kurczaka, ziemniaki i marchewka na parze w szybkowarze raz!
18254165_1439002309455231_1402598798_n.jpg
Zapobiegliwa kobita :) ja mam nadzieje, ze maz pogotuje. I tesciowka (mam super tesciowke ;)).

Maaasz te usta chociaz zdjecie straszne, bo geba jakas jednak wymeczona.. ale w tle w gratisie stojak!
1493723536-aaaaaa.jpeg

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
Monia i majówka gratulacje :) zdrówka dla dzieciaczkow i siły dla Was :*
Martussa82 ty Kochana już siedzisz jak na bombie obstawiam że teraz Twoja kolej i żadna Cię już nie wyprzedzi :)
Ja byłam dziś oddać wymaz na paciorkowca i również nikt w kolejce mnie nie przepuscil ale już się przyzwyczaiłam :) no trudno już mi dużo nie zostało :)
Ja już nawet fotelik mam uszykowany z kocykiem i ciuszkami na wyjście. Co by tylko tata w dzień odbioru nas złapał i wyszedł i nie musiał niczego szukać :)

reklama
@Karlik - u mnie już mało tych rzeczy do tłuczenia zostało po akcji ze spadającymi szafkami w kuchni ;) Ale wcześniej nie zdarzyło mi się zbić niczego, za to mąż nadrobił chyba za nas dwoje ;) Raz zdarzyło mi się nalewać płyn do płukania do pralki myśląc sobie "kurde, nie jest tak źle z tą moją koordynacją i nawet jakaś niezdarna nie jestem" i w tym momencie butelka z płynem mi się wyślizgnęła z rąk, upadła na podłogę, wystrzelił z niej gejzer pachnącego żelu i rozlał się po całej łazience, a najwięcej pod pralką.
Także ten...

Ja od spania na brzuchu odzwyczaiłam się przy okazji rewolucji z kręgosłupem. Przed operacją jedyna pozycja, w której mogłam spać i względnie nie bolało to na prawym boku, a już po operacji zakazali spania na brzuchu przez miesiąc, więc się Olo oduczyło.
Ale też się zastanawiałam, co mi w tej ciąży doskwiera i poza pieczeniem tej skóry brzucha i ogólną pękatością nie jest źle! No dobra, tatara bym zjadła ;) I wypiła kieliszeczek białego wina. O!

Do góry