reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Milka - odetną czucie od pasa w dół a nie uśpią na kamień podczas cc :D A tego się bałam, zwłaszcza, że w kręgosłupie mam poliwęglanowy dysk międzykręgowy, drucik i dwie śrubki z tytanu :D
Będą sie wkłuwać wyżej na szczęście i moja biżuteria im w tym nie przeszkodzi :D
Jeszcze zrobiłam oznaczenie gr krwi i przeciwciała, jutro wynik i czekamy do czwartku, by się położyć na oddział lub do piątkowego świtu jeśli we czwartek nie będzie miejsca dla mnie...
:)
Kurde, chyba idę na kije :) Ze 3 km se machnę z tego rozemocjonowania :D

reklama
Milka - odetną czucie od pasa w dół a nie uśpią na kamień podczas cc :D A tego się bałam, zwłaszcza, że w kręgosłupie mam poliwęglanowy dysk międzykręgowy, drucik i dwie śrubki z tytanu :D
Będą sie wkłuwać wyżej na szczęście i moja biżuteria im w tym nie przeszkodzi :D
Jeszcze zrobiłam oznaczenie gr krwi i przeciwciała, jutro wynik i czekamy do czwartku, by się położyć na oddział lub do piątkowego świtu jeśli we czwartek nie będzie miejsca dla mnie...
No trzeba było tak odrazu :) to super wieści :) uważaj, żeby po tych 3 km już dzisiaj Cię nie położyli :) ile Ty w sobie metali nosisz :) czyli zostały Ci całe 5 lub 6 dni do odliczania jeju i kolejna noooo :)

milkaklaudia- no to życzę Ci żeby szybko poszło - bo jak będziecie rodzić 10 godzin (zanim przyjda parte) to może być różnie - he he a mnie by zależało żeby nigdzie się ie ruszał nawet na 5 minut z sali :-)
Mój jadł kanapkę przy mnie ( oczywiście poród rodzinny w sali rodzinnej) a jakiś lekarz sobie przysiadł też w pewnym momencie i zajadał prince polo - do dziś go pamiętam :-) Za to do głowy by mnie nie przyszło żeby się czymś w tzw. międzyczasie poczęstować- ja w trakcie porodu jestem na innej planecie :-).
Ale każdy ma inaczej i ocenisz po fakcie co Wam się najbardziej przyda do następnego porodu.
Martussa- super że po Twojej myśli. Jak patrzę na Twój suwaczek to nie mogę uwierzyć że jeszcze 6 dni - nigdy nie byłam tyle w ciąży co Ty teraz - he he he

No i piękna pogoda się zrobiła, słoneczko świeci. Milutko. Obiecałam sobie dwa miesiące temu że w majówkę spakuje torbę do szpitala i ... chyba czas zacząć to robić.

No to gitesik [emoji1] ! Ja też będę mieć od pasa w dół. Ale co najlepsze moja gin nie kazała mi przyjeżdżać na konsultacje podała tylko swój grafik na maj [emoji12]. Zresztą ja miałam już chyba każde możliwe znieczulenie więc wiem że będzie luzik. Ogólnego tylko wolałabym nie mieć bo to jakoś tak dziwnie ... zasnąć bez dziecka a obudzić się z dzieckiem [emoji12]. Muszę ich przypilnowac żeby na pewno moje mi oddali.
My dziś już po jednych zakupach i zaraz lecimy na kolejne [emoji12]. Zafundowałam moim rajdowcom fotel pod kierownicę i pedały do konsoli. Okazało się że nawet w Wawie są złote rączki, które potrafią gdzieś w zakamarkach piwnicznych pracownię sobie zrobić i sprzedawać produkty o 3 x taniej [emoji7].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Karlik no ja tam mam zamiar być chwilkę :) żart :) u nas jest tak że jak się zacznie w sensie skurcze to położna przyjeżdża do mnie do domu ze swoim ktg żeby jak najdłużej w domu zostać a na sam koniec jechać do szpitala. A nie leżeć tam długo. Chyba że pojawi się krwawienie bądź wody odejdą to odrazu mam jechać na ip
Haha niezły lekarz z Prince polo :)

Co do karmienia mężów to my w drodze do szpitala z nr 1 podjechalismy do McDonald'a [emoji16]. Uznałam że nie wiadomo ile to wszystko potrwa a ja mam ochotę na frytki... taki człowiek był wyluzowany za młodu [emoji12]. Na sali nie wiem czy coś jadł ale na pewno kawę z maszyny sobie przyniósł.
Pamiętam że zabiłam go wzrokiem jak po kilku godzinach na oksy jak musiał mi przytrzymać tą packę od ktg na brzuchu i wypalił że go ręka boli od tego trzymania... wrzasnęłam mu tylko " serio, rączka cię ku... boli ?" I już nie narzekał na nic [emoji12].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Martussa, ciesze sie ze wszystko po Twojej myśli ze znieczuleniem.

Ja dla siebie nic do jedzenia nie biorę bo wiem ze napewno nic nie przełknę:D bo jak lubię jeść to wtedy mi to w głowie nie będzie a dla męża też nic nie biorę moze to pomoże że szybko urodzimy...

A ja posprzątalam...nawet na chwilę w ogródku bylam i okazało się ze syn ma dodatkowe zajęcia z robotyki dzis przed Mistrzostwami w Warszawie, Pan zoorganizowal spontanocznie i jechalismy na zajęcie 70 km ( w dwie strony) i w tym czasie jak Mlody układał klocki my bylismy w restauracji i właśnie wrócilismy i co....myślałam ze Pannę w brzuszku to ruszy....nic....Ona czeka jednak do maja :) ale tak na serio to trochę zmeczona juz dziś jestem i wolalabym juz dziś nie rodzic. ...niech da mi jeszcze jeden dzień odpoczynku :D

reklama
Do góry