reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Rany..

Jak zaczęłam dziś zasuwać o 9, tak dopiero udało mi się położyć.
Zrobiłam tyle, że powinnam wysunąć wniosek o przynajmniej order. ;P
Ale dzień był tego wart.
Dwie tury gości, nowe historie, gry i opowieści.
Z jednej strony chcę, by panna bazowała jak najdłużej, z drugiej - potrzebuję być już w końcu mobilna.

Wyprałam jedną partię ubranek. Jakież to wszystko jest mikro!
I okazuje się, że mam tylko dwie pary skarpetek. :)

Ach!
Dziewczyny!
Jakie pieluchy i ile tymczasem zakupiłyście?
3paczki Pampers i 20tetrowych,ale to raczej do wycierania i flanelowe ze 3... Nie chce mi się nic,a jeszcze umyć się trzeba-gorsze jest wycieranie,a o obcinaniu szkietów u nóg nie wspomnę....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
martussa - jak tak dalej pójdzie to przedwcześnie urodzę przez Twoje wpisy ze śmiechu!!
mamaAWR- słucham mamy swojej i m
Olo - pisałaś że kupowałaś new balance na ali - z tego co wyczytałam i sprawdziłam w opisach nie wpisują nazw ( większość to jednak idealne podróby albo nielegalne źródło więc sie boją). Masz sposób jak szukać takich rzeczy - po prostu przelądac te miliony rzeczy?
waraai- na noworodka preferuję markę pampers 1 - potem mam wiele formowanek i otulaczy i jadę na wielorazowych plus potem dada z biedrony.
DaWo- ja od tygodnia mam złamany paznokieć u stopy do połowy i nie stosuję wygibasów aby go wyrównać :D Czeka potulnie na siłę fachową która nadejdzie w poniedziałek bo na stopy swe patrzec już nie mogę z rozpaczy.

Lalamido, Twój mąż dzisiaj mnie rozwalił :) Oplułam monitor jak przeczytałam o jego bólu.
Ja dziś wybrałam się na KTG- dramat! Najpierw godzina leżenia bo coś tam nie pisało się ciągiem, a później info, że przede mną jest 20 pań na konsultację do lekarza i to potrwa. Ile? Minimum 6 godzin!!! No padłam! Na szczęście po 3 h przyszła moja położna i sama obejrzała mój zapis i zbadała- szyjka jeszcze 1,5 cm, zapis ok! A za tydzień mam kolejne KTG, chyba pojadę tam na 7 żeby uniknąć tłumów...
Olo- pięknie wyglądasz! Dziewczyny, dajcie jeszcze raz namiar na tego Waszego Wacława poetę, bo nie spisałam a nie jestem w stanie odnaleźć, please!

martussa - jak tak dalej pójdzie to przedwcześnie urodzę przez Twoje wpisy ze śmiechu!!
mamaAWR- słucham mamy swojej i m
Olo - pisałaś że kupowałaś new balance na ali - z tego co wyczytałam i sprawdziłam w opisach nie wpisują nazw ( większość to jednak idealne podróby albo nielegalne źródło więc sie boją). Masz sposób jak szukać takich rzeczy - po prostu przelądac te miliony rzeczy?
waraai- na noworodka preferuję markę pampers 1 - potem mam wiele formowanek i otulaczy i jadę na wielorazowych plus potem dada z biedrony.
DaWo- ja od tygodnia mam złamany paznokieć u stopy do połowy i nie stosuję wygibasów aby go wyrównać :D Czeka potulnie na siłę fachową która nadejdzie w poniedziałek bo na stopy swe patrzec już nie mogę z rozpaczy.
Dementuję! To nie ja pisałam o NB z Ali, ja u nich zamawiam etui na telefony i ostatnio paski do mojego FitBita ;) Wydaje mi się, że to @milkaklaudia pisała o butach :)
Ja o dziwo do paznokci u nóg jeszcze sięgam i nawet udaje mi się je obcinać i piłować, chociaż się przy tym zasapię nieźle ;)
Zrobiliśmy dziś przemeblowanie w pokoju niesypialnym i jest już miejsce na łóżeczko dla Mary. Póki co i tak będzie spała w koszu Mojżesza z nami w mikrosypialni (kosz przyjdzie we wtorek, jupi!), ale na łóżeczku będzie przewijak, a w środku pieluchy i inne stuffy ;)

Lalamido, Twój mąż dzisiaj mnie rozwalił :) Oplułam monitor jak przeczytałam o jego bólu.
Ja dziś wybrałam się na KTG- dramat! Najpierw godzina leżenia bo coś tam nie pisało się ciągiem, a później info, że przede mną jest 20 pań na konsultację do lekarza i to potrwa. Ile? Minimum 6 godzin!!! No padłam! Na szczęście po 3 h przyszła moja położna i sama obejrzała mój zapis i zbadała- szyjka jeszcze 1,5 cm, zapis ok! A za tydzień mam kolejne KTG, chyba pojadę tam na 7 żeby uniknąć tłumów...
Olo- pięknie wyglądasz! Dziewczyny, dajcie jeszcze raz namiar na tego Waszego Wacława poetę, bo nie spisałam a nie jestem w stanie odnaleźć, please!
Ech te kolejki, masakra :/
Dziękuję i podaję namiar na poetę: 605645526 :)

@waraai - przystopuj trochę bo faktycznie urodzisz przed terminem. Rozumiem majówka i te sprawy, ale goście mogli by sami przyjść i ci poprasować a już co najmniej sami o siebie zadbać, a nie Ciebie gonić!
Co do pieluch to mam jedną paczkę pampersów tych zwykłych (ale podobno Premium Care są lepsiejsze), 10 tetrowych i ze trzy flanelowe do różnistych zastosowań. I jedną próbkową pieluchę dada :D

@Olo32 - ależ Pan Wacław będzie miał powodzenie u nas :D a on ma słabość do ciężarówek :D

@mamaAWR a niech chłop ma trochę radości no ;)

Co do pieluch - my kupiliśmy 4 opakowania w Rossmannie na tej szalonej promocji ostatnio + mam małą paczkę w rozmiarze 1 do szpitala (żeby się do torby zmieściło) + 20 tetrowych, 5 flanelowych i chyba ze 3 bambusowe. Zobaczymy, czy wystarczy, czy będzie dokupowanie ;)

Też myślę o niej intensywnie [emoji18] mam nadzieję że wkrótce zda nam relację .
@MajaMaj z tymi facetami to już chyba tak jest że nie maja za grosz wyczucia sytuacji [emoji12]. Za to odbiłam sobie wszystko w późniejszych miesiącach i potulnie wstawał do małego nawet jak nie musiał [emoji41].
Mnie tym razem rewelacje KTG omijają [emoji16]. Najbliżej miała bym szpital bródnowski bo 5 minut spacerkiem, ale sam jego widok mnie przeraża.
Właśnie z mężem uprawiamy łomżing na kanapie [emoji16] i oglądamy szybkich i wściekłych.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A pieluchy mam przygotowane tetrowych z 15 , 1 PAMPERSY i 1 HAPPY. Olek na początku miał uczulenie na pampersy więc zaopatrzyłam się w dwie firmy. W happy fajne jest wycięcie na pępek i nie trzeba kombinować z podwijaniem. A jak będzie większy to na bank Dada bo też sprawdzone i tanie.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry