reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Hello,

Umówiłam się na pierwszą wizytę.
Za 2 tygodnie.
To będzie 6t i 4d. Myślicie, że jest szansa na serduszko? Mój gin daje skierowanie tylko na 3 usg w trakcie ciąży.. Teraz się zapisałam od razu z własnej inicjatywy na usg przed wizytą (na wizycie nie robi). Mam nadzieję, ze mi potem da skierowanie, inaczej będę musiała zapłacić za to usg (chodzę prywatnie, ale w ramach ubezpieczenia z pracy męża).

Jeszcze dwa tygodnie czekania....
Objawów ciąży na razie brak i wkręcam sobie różne historie..

Hello,

Umówiłam się na pierwszą wizytę.
Za 2 tygodnie.
To będzie 6t i 4d. Myślicie, że jest szansa na serduszko? Mój gin daje skierowanie tylko na 3 usg w trakcie ciąży.. Teraz się zapisałam od razu z własnej inicjatywy na usg przed wizytą (na wizycie nie robi). Mam nadzieję, ze mi potem da skierowanie, inaczej będę musiała zapłacić za to usg (chodzę prywatnie, ale w ramach ubezpieczenia z pracy męża).

Jeszcze dwa tygodnie czekania....
Objawów ciąży na razie brak i wkręcam sobie różne historie..
A kiedy mialas ostatnia @?
Chyba mam podobnie, tez ide za 2 tyg, tzn jutro bede dzwonic sie umowic na ostatnia srode miesiaca

Edit: dzis lekarz powiedział ze 2 tyg po terminie @powinno byc widac, czy wlasnoe coa po 6 tyg

Miałam 1 bezzarodkową i 1 biochemiczną. Diagnoza trwała wiele miesięcy, od lekarza do lekarza, wielu kazało po prostu próbować. Nie było się do czego przyczepić, punktem zaczepienia była mutacja MTHFR, dlatego biorę wyższą dawkę kwasu foliowego i clexane+acard. Euthyrox, żeby utrzymać tsh poniżej 2. Rozumiem Cię doskonale, bo też żyję w napięciu, tłumaczę sobie, że to nie pomoże, wręcz przeciwnie, dużo się modlę i jestem dobrej myśli, jednak ten niepokój o dziecko chyba jest nieunikniony. Nawet chodząc do toalety z napięciem patrzę na papier, żeby tylko nie pojawiło się plamienie ani nawet malutka kropeczka...
A ja mam brudzenie ale lekarz ktory jest bardzo dobry w okolicy jak wyjal usg i zobaczyc kolor na sprzecie to powiedzial ze jesli taki kolor to nie mam sie martwic.Takie kolor kest poniewaz stara krew sie utlenia.Ufam mu ale co w glowie siedzi to juz nikt nie wie..
Teraz czekamy na serduszka a za chwile bedziemy porownywac NT i znow bedzie panikac:( Tak juz chyba do rozwiazania
Mam L4 wiec wiecej czasu na czytanie roznych artykulow...nie zawsze tych pozytywnych.
A kariotypy wasze robilas?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A kiedy mialas ostatnia @?
Chyba mam podobnie, tez ide za 2 tyg, tzn jutro bede dzwonic sie umowic na ostatnia srode miesiaca

Edit: dzis lekarz powiedział ze 2 tyg po terminie @powinno byc widac, czy wlasnoe coa po 6 tyg

12. 08 miałam @.

Poprzednią ciążę poroniłam. Zarodek przestał się rozwijać w 6 tygodniu, dlatego teraz muszę coś zobaczyć, żeby uwierzyć, że jestem w ciąży.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry