reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Cześć Dziewczyny, wdepnęłam do Was na forum aby troszkę podczytać jak się czują inne mamuśki oczekujące. Wiem, wiem ... rychło w czas.. ale może mnie nie wypędzicie, choć doczytałam, że będziecie zwijać się na inne forum.
Termin mam na 21 maja, i szczerze mówiąc to chciałabym rozpakować się już po weekendzie majowym, bo czuję się jak jakaś pokraka już.
U Was widzę, zaczyna się dziać ! :) Super.
Więc jeśli pozwolicie, to przycupnę tu troszkę, podczytam, popiszę i na pewno dowiem się czegoś nowego.
Ula nikt sie nie zawija,teraz jest super wesoło,siadaj, czytaj i pisz!! :rolleyes: kogo tam masz w brzuchu???:rolleyes:

Ooo.... to prawda... Moja Mamusia zwykła była mawiać,ze nogi są nieważne bo i tak idą na bok, co w naszym stanie akurat jest świętą prawdą!!! To jednak nie nogi trza ogolić!! Czeka nas zatem Mission Impossible!! :oo::-D
Gdzieś czytałam na necie że kobitkom mężowie/partnerowie w ty pomagają[emoji12]. Ale ja swojemu nie ufam... zrobił by napis "byłem tu" albo jeszcze coś glupszego wymyślił [emoji12]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim;)

Cześć *Ula*, witaj Alicjo;)

Ja dzisiaj spalam jak zabita...obudzilam się dopiero o 9:30 a w miedzy czasie tylko jedna wycieczka do łazienki...ale przez to wszystko nawet nie czulam w nocy i nad ranem mojego bąbla i teraz siedze i co chwile ja szturcham żeby trochę mamę pokopala....nie ma to jak schizy od rana...

Dziewczyny ale Wy macie ciekawe zachcianki, moje płatki z mlekiem od 8 miesięcy dzień w dzień na śniadanie się do tego nie umywaja;):p

Co do zachcianek to u mnie co trymestr to zmiana. W I dieta iście po włosku. Humus (od sąsiadki ) i oliwki. W II ryby i to najlepiej te z puszki [emoji57] makrele w pomidorach. A w III kaszanka, kiełbasa wiejska itp ;). I w standardzie od samego początku koncentrat pomidorowy na łyżki wyjadany ze słoika. Ostatnio doszedł jeszcze chrzan tarty [emoji12]. Za to lodów nie jestem w stanie przełknąć a przed ciążą co drugi dzień lody w diecie były .

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@*Ula* Witamy :)
Jak Ty znosisz ciążę? To pierwsze czy kolejne? I jak u Ciebie wyglądały zachcianki?

U Nas dzisjesza noc długa (9,5h), 2 razy siku i 1 raz tabletki. Ale czuję się, jakbym przespała ją bez wstawania (a jeszcze wczoraj drzemka w ciągu dnia 1,5h) i tak od paru dni. Śpię za wiarę i ojczyznę. Jakieś wyrównanie za kilka ostatnich miesięcy spania po 4-5h z kilkoma sikaniami pomiędzy? Ale ciiii, nie chcę zapeszyć :)

Jeśli chodzi o zachcianki to mam podobnie jak @Lalamido co trymestr to coś innego:
W I kaszanka i kapusta kiszona, mogłam to jeść każdego dnia i do tego obowizkowo kakao.
W II lody i ryby z puszki (malrele, śledzie, szprotki). Tylko doprawiałam je pieprzem i sokiem z cytryny... :)
A teraz to babeczki czekoladowe (niestety najbardziej wchodzą mi te chemiczne, mrożone z McDonalda :( są mega czekoladowe i bardzo wilgotne - pewnie przez tłuszcz palnowy... :( ) + jogurt naturalny (najlepiej zott). Do tego kawa bezkofeinowa z mlekiem i osiagam błogostan... ech :)

Czytałam o diecie w okresie laktacji i zauważyłam, że wśród doswiadczonych mam istnieje teoria o pewnym rygorze (ekstremalnie to: gotowany kurczak, marchewka i ryż...).
A w artykułach (napisanych Bóg raczy wiedzieć przez kogo) skłaniają się by jeść niemal wszystko (pomijać w dalszym ciągu te rzeczy, których się nie jadło w ciąży, czyli surowe mięsa, jaja, używki rzecz jasna itp.) i obserwować reakcję dziecka. Po niej eliminować to, co ewidentnie mu w diecie przeszkadza.
Jakie Wy się na to zaopatrujecie?

Do góry