reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witam się ja po weekendzie, ostatnim weekendzie w dwupaku na uczelni :) nie wiem jak tego dokonałam, ale wytrzymałam siedzieć w sobotę od 10.30 do 18 i w nd od 8 do 15 :D kolejny zjazd 13-14 maja czyli po moim terminie z OM , nawet jeżeli do tej pory nie urodzę to nie zaryzykuję :)

@Klaudia_i_nikodem śliczny synek!

Ogólnie to chodzę połamana... i coraz częściej się modlę, żeby jak najwcześniej ta ciąża się zakończyła. Najgorsze jest to spojenie i.... zakwasy w pośladkach ?! któraś ma ?

reklama
Dzień dobry.
Klaudia słodki synus! Ale fajnie, żeby już jesteście razem :)
Martussa82 masz bardzo ładny brzuszek. Ta ciąża nam kobietom bardzo służy względem wyglądu :)
Lefkowa spojenie mnie boli od też mam czasem takie bóle pośladków i pupy.

Dzisiaj jedziemy na ktg - teraz już raz w tygodniu będziemy leżały po 30 min. Ale ja lubię słuchać jej serduszka :)

Lafkowa, ja miałam skurcze lub ból pośladka...sama niewiem co to było...na szczęście od wczoraj minęło. ..pfu pfu...zastanawiałam sie ze moze u mnie to byla reakcja bo odstawieniu magnezu...na szczęście od rana też oki więc zobaczymy....

My dziś zaspalismy....ale sprint od rana...aż zapomnialam ze w ciazy jestem ...:D

i po weekendzie znów sprzątanie....ale słońce świeci może będzie miły dzień. ..

Dobrego dni Kobietki :)

Klaudia i nikodem, powodzenia i duzo spokoju życzę....a nauka obsługi synka sama przyjdzie i będziecie najlepiej dobraną parą:)

Karlik, co Ty taka spokojna ?

Dzień dobry!
Melduję się po weekendowym najeździe rodzinki: brat z żoną i dwójką synów (8 i 3 lata) + moi rodzice _-_ - wszystko na 67m2. Było super. Wybiegałam się za moimi bratankami na zapas, bo są fantastyczni. Ale dzisiaj okupuję to okropnym bólem gardła. Wczoraj na placu zabaw złapała nas nawet śnieżyca :errr:.
Poza tym rodzice przywieźli mi ubranka, które podarowała mi kuzynka - zdjęcie poniżej. A to jest tylko 1/3 tego, co dostałam - tylko te najmniejsze rzeczy. Od dzisiaj pranie i prasownie. Mąż jest przerażony ilością, a ja stwierdzam, że nie wiem nawet czy uda się choć po jednym razie założyć każde body na młodego - tyle tego jest.

@Klaudia_i_nikodem - Gratulacje dzielna kobieto!!! Masz wspaniałego synka! a jaki kudłacz :D miałaś zgagę? podobno jak się ma zgagę to dziecku włosy rosną a Twój już ma takie super włoski, że można czesać :D powodzenia przy karmieniu, będziesz nam dawać wskazówki jak już dojdziesz do wprawy :)
A ból minie i zapomnisz, zostaną te piękne Nikodemowe oczka :)

@Martussa82 - pięknie wyglądasz, nie wiem jak wyglądałaś wcześniej, ale chyba ciąża Ci służy :)

@Lalamido - ja słyszałam różne historie o Żelaznej i właśnie takie, że kiedyś tam było strasznie, ale jakiś 6-8 lat temu się pozmieniało i teraz jest to jeden z lepszych szpitali w Warszawie. Przeszli w tym czasie istną rewolucję i teraz opieka tam jest super. Tak mówią tez moje znajome, które rodziły w tym roku właśnie na Żelaznej.

20170423_174234.jpg

Załączniki

• 20170423_174234.jpg
    20170423_174234.jpg
    306,7 KB · Wyświetleń: 461
Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem
W dniu 21.04.2017 o godz. 12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr Wspaniały: 3250 kg 53 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

Oczekujący:
Lakara niby miał być 24.04 ale chyba bliżej 3.05
myszkax33: 3.05
mania1987: 5.05
Martussa82: 5.05
marta:-): 5.05
Martusiamiska: 05.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
Monia8333: 11.05
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
Gabiś: 16.05
DaWo: 18.05 (lub 27.05)
Olo32: 20.05
Marysia787: 31.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: planowo 30.05 ale jakoś cicho u niej.. kto wie, może to już? trzymamy kciuki, za zdrowie obojga!

Dajcie znać, jeśli o kimś zapomniałam lub coś mnie ominęło przez ten weekend.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja.ja juz po ktg u mnie wg lekarza na wcześniejszy poród się nie zanosi, a bardzo bym chciała urodzic tak na poczatku maja,
Klaudia jaki słodziak z twojego synka
Martussa82 śliczny wyglad przed i w ciazy

@mamaAWR będziesz przebierać Maluszka kilka razy dziennie!!! :D
Jest ryzyko, że części ubranek nie założysz :D:D Lepiej mieć więcej niż mniej!!!! :)
Ja przed ciążą no mniej więcej tak wyglądałam:
13516589_1580753565551859_3335221061910975256_n.jpg

14138670_1206320272723437_3610141571862227005_o.jpg
Ooooooooo [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] też kijkujesz !!! Boziu jak ja za tym tęsknię [emoji17] . Myślałam że w ciąży będę mogła kijkowac a tu d... oj jak ja wyrwę na 10k jak już się rozdwoje to mnie chyba nie znajdą... bo padnę po drodze [emoji16]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry!
Melduję się po weekendowym najeździe rodzinki: brat z żoną i dwójką synów (8 i 3 lata) + moi rodzice _-_ - wszystko na 67m2. Było super. Wybiegałam się za moimi bratankami na zapas, bo są fantastyczni. Ale dzisiaj okupuję to okropnym bólem gardła. Wczoraj na placu zabaw złapała nas nawet śnieżyca :errr:.
Poza tym rodzice przywieźli mi ubranka, które podarowała mi kuzynka - zdjęcie poniżej. A to jest tylko 1/3 tego, co dostałam - tylko te najmniejsze rzeczy. Od dzisiaj pranie i prasownie. Mąż jest przerażony ilością, a ja stwierdzam, że nie wiem nawet czy uda się choć po jednym razie założyć każde body na młodego - tyle tego jest.

@Klaudia_i_nikodem - Gratulacje dzielna kobieto!!! Masz wspaniałego synka! a jaki kudłacz :D miałaś zgagę? podobno jak się ma zgagę to dziecku włosy rosną a Twój już ma takie super włoski, że można czesać :D powodzenia przy karmieniu, będziesz nam dawać wskazówki jak już dojdziesz do wprawy :)
A ból minie i zapomnisz, zostaną te piękne Nikodemowe oczka :)

@Martussa82 - pięknie wyglądasz, nie wiem jak wyglądałaś wcześniej, ale chyba ciąża Ci służy :)

@Lalamido - ja słyszałam różne historie o Żelaznej i właśnie takie, że kiedyś tam było strasznie, ale jakiś 6-8 lat temu się pozmieniało i teraz jest to jeden z lepszych szpitali w Warszawie. Przeszli w tym czasie istną rewolucję i teraz opieka tam jest super. Tak mówią tez moje znajome, które rodziły w tym roku właśnie na Żelaznej.

Zobacz załącznik 803704
Dlatego zawsze zaznaczam, że kalendarzowo to było daaaaaawno temu [emoji6]. W epoce kamienia łupanego [emoji12] . Ale dla mnie jak wczoraj z oczywistych względów.
A z drugiej strony mój mąż twierdzi że zawodowo bardziej spełniła bym się jako detektyw Monk, bo nic moim oczom nie umknie [emoji12] . Nic tylko mnie wysłać gdzieś na zwiady [emoji4] .

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry