reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Klaudia, jesteśmy z Tobą!!Z niecierpliwością czekam na wieści o pierwszym majówkowym/kwietniowym mężczyźnie! Jesteś taka dzielna!
Olo32, jakim cudem Ty kończysz 36tc jak Ty masz termin po mnie... Coś mi się pokiełbasiło chyba.

reklama
Klaudia, trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści!
@MajaMaj to u mnie jest 35tc + 6, czyli zaraz kończę 36 tydzień. U Ciebie widzę na suwaczku, że 3 tygodnie i 6 dni do porodu, czyli masz 36tc+1 o ile dobrze liczę :)

Bardziej chodzi mi teraz o formalność :) Dziecko donoszone to 38 tygodni, ale to jest 38,0 czy 37,1?
Się zakręciło dziewczę :)
Na szkole rodzenia mówili, że po 38 tygodniu ciążę się uznaje za donoszoną. Czyli wg mnie po skończonym 38 tygodniu. Czyli u mnie jeszcze dwa tygi i dzień :)
Ale tak jak mówi @Martussa82 już właściwie maluchy po 36tc są bezpieczne. Wszystkie narządy są rozwinięte, tylko płuca jeszcze trochę potrzebują do pełnego rozwoju, stąd te sterydy w zastrzykach :)

Uff.. wróciłam z zakupów spożywczych, bo dziś ma brat z żoną i dzieciakami przyjechać, to trzeba było zapasy zrobić. Dziewczyny, jak to jest, że kupuję ledwie dwa pomidory, chleb i wędlinę, a waży toto chyba z 10kg... natargałam się jak głupia i padam.

reklama
Do góry