reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Klaudia, jesteśmy z Tobą!!Z niecierpliwością czekam na wieści o pierwszym majówkowym/kwietniowym mężczyźnie! Jesteś taka dzielna!
Olo32, jakim cudem Ty kończysz 36tc jak Ty masz termin po mnie... Coś mi się pokiełbasiło chyba.

reklama
Klaudia, trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści!
@MajaMaj to u mnie jest 35tc + 6, czyli zaraz kończę 36 tydzień. U Ciebie widzę na suwaczku, że 3 tygodnie i 6 dni do porodu, czyli masz 36tc+1 o ile dobrze liczę :)

Bardziej chodzi mi teraz o formalność :) Dziecko donoszone to 38 tygodni, ale to jest 38,0 czy 37,1?
Się zakręciło dziewczę :)
Na szkole rodzenia mówili, że po 38 tygodniu ciążę się uznaje za donoszoną. Czyli wg mnie po skończonym 38 tygodniu. Czyli u mnie jeszcze dwa tygi i dzień :)
Ale tak jak mówi @Martussa82 już właściwie maluchy po 36tc są bezpieczne. Wszystkie narządy są rozwinięte, tylko płuca jeszcze trochę potrzebują do pełnego rozwoju, stąd te sterydy w zastrzykach :)

Uff.. wróciłam z zakupów spożywczych, bo dziś ma brat z żoną i dzieciakami przyjechać, to trzeba było zapasy zrobić. Dziewczyny, jak to jest, że kupuję ledwie dwa pomidory, chleb i wędlinę, a waży toto chyba z 10kg... natargałam się jak głupia i padam.

reklama
Do góry