reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
@Olo32 - no faktycznie poszalałaś. A ja się zastanawiałam kto wykupił cały zapas :D

@milkaklaudia - fajnie że z mała wszystko dobrze. Niezła waga jak na ten tydzień :)
To nie ja! Smetne resztki byly. Pizamek w ogole prawie :( a i tak pojechalam do ursusa i na wlochy, bo to blizej tej mojej kolezanki, wiec ursynowskich lidlow nie ruszalam! ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Olo32 faktycznie zaszalalas ale moje ciuszki też już w komodzie się nie mieszczą :)
My mamy dla małej tylko dwie półki w naszych szafach ;) Więcej mebli dedykowanych Maryśce dopiero w nowym mieszkaniu ;) Ale dajemy radę ;)

A i melduję, że wyniki badań i moczu i krwi dobre. Poza hematokrytem we krwi, który spada z badania na badanie, ale mam się tym nie martwić, bo poziom żelaza dobry :)

Olo - smętne dwie polki na 2-3 miesiące - he he
milka - super że wszystko OK. To jeszcze plan na ponad miesiąc w dwupaku? To młoda dobije do 3,5kg :-)

Olo - smętne dwie polki na 2-3 miesiące - he he
milka - super że wszystko OK. To jeszcze plan na ponad miesiąc w dwupaku? To młoda dobije do 3,5kg :-)
Trochę dłużej niestety :/ W grudniu odbieramy mieszkanie, a trzeba je jeszcze wykończyć, co optymistycznie potrwa ze dwa miesiące. Więc jeszcze kuppppppaaaaaa czasu :/

trzeba je jeszcze wykończyć, co optymistycznie potrwa ze dwa miesiące
Haha.. tego Ci życzę, ale z doświadczenia wiem, że takie wykańczanie to trwa i trwa i trwaaa....

A propos półek to ja jeszcze nie mam komody (się produkuje) ani miejsc we własnej szafie i póki co wszystkie ciuszki i bajery leżą na wierzchu na kanapie w salonie. A na weekend przyjeżdża brat z żoną i dwójką synów. Ciekawe gdzie ja te rzeczy przestawię do tego czasu :\

Tak już jestem po wizycie. Nic się nie dzieje, szyjka zamknięta ale lakarz powiedział że macica już się szykuje do porodu. Mała nadal główka do dolu waży 2,5 kg. Powiedział, że powinnam urodzić w terminie. Teraz ktg mam co tydzień ale bez wizyt. kolejna wizyta dopiero w dzień planowany porodu. Mała ma już włosy :) powiedział że jak skończę 36 mogę pić napar z liści malin i dzisiaj właśnie kupiłam. Na ból łona nic nie powiedział.
Nie pojechałam dzisiaj już do tego Lidla bo stwierdziłam z już mi wystarczy tych ciuszków jednak :) ale bardzo ładne kupilyscie.
Super wage nabrala bo wczesniej byla troszke mniejsza a teraz super juz. Zobaczymy co jutro u mnie ☺

Trochę dłużej niestety :/ W grudniu odbieramy mieszkanie, a trzeba je jeszcze wykończyć, co optymistycznie potrwa ze dwa miesiące. Więc jeszcze kuppppppaaaaaa czasu :/

Tak się Olo zastanawiał co gorsze wykanczac i przeprowadzać się będą w ciąży czy biegać ze wszystkim i za wszystkim z malenstwem.... Życzę dużo stoickiego spokoju bo jest on niezbędny...

reklama
Tak się Olo zastanawiał co gorsze wykanczac i przeprowadzać się będą w ciąży czy biegać ze wszystkim i za wszystkim z malenstwem.... Życzę dużo stoickiego spokoju bo jest on niezbędny...
Chyba lepiej ogarniać z dzieckiem przy cycku, przynajmniej stres nie wywoła przedwczesnego porodu ;) Na szczęście z mężem podchodzimy do tego remontu na spokojnie, w większości kwestii dotyczących wykończenia się zgadzamy, więc może nie będzie tak źle. Obecne mieszkanie co jakiś czas daje nam w kość (włamanie, sąsiadka nad nami chcąca po pijaku spalić budynek, szafki spadające ze ścian)... Może być tylko lepiej ;)

Do góry