reklama
DaWo
Fanka BB :)
U nas na wsi to nic nie ma... A to USG mojej ginekolog to jeszcze dinozaury badało...
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Olo32
U mnie mąż ma w pakiecie od pracodawcy, a za mnie dopłacamy, ale jakieś 80zł miesięcznie, więc przy tylu wizytach i badaniach, ile zrealizowałam w ciąży zdecydowanie się to opłaca@DaWo - mam pakiet w Medicoverze od pracodawcy. Płace za niego 2 zł miesięcznie (plus oczywiście składki ZUS od całego "dodatkowego dochodu" ). Wszystkie badania mam w ramach pakietu, jak dotąd.
@mamaAWR będziesz dziecię szczepiła w Medicoverze właśnie, czy raczej na nfz? Orientowałaś się może, jak wygląda opieka nad noworodkami i niemowlętami w Medi?
Ja mam LuxMed za free z pracy ale za dzieci trzeba dopłacać osobno.
Padam na twarz...od rana cały czas na nogach...teraz obiad bo mam rodziców bo mają przystanek z wyjeździe nad morze...ale na szczęście nie pada to dzieciaki raz w domu raz na dworze i dzień szybko minął...chociaż jeszcze dzis zajecia dodatkowe z piłki...od jutra pieczemy...
Ale powiem że mam dziwną przypadłość bo w dzień brzuch sie stawia i czasami cos tam się dzieje ale oki ale w nocy budzę sie codziennie z bólem..mija po jakimś czasie ale niewiem czemu w nocy brzuch boli...
Padam na twarz...od rana cały czas na nogach...teraz obiad bo mam rodziców bo mają przystanek z wyjeździe nad morze...ale na szczęście nie pada to dzieciaki raz w domu raz na dworze i dzień szybko minął...chociaż jeszcze dzis zajecia dodatkowe z piłki...od jutra pieczemy...
Ale powiem że mam dziwną przypadłość bo w dzień brzuch sie stawia i czasami cos tam się dzieje ale oki ale w nocy budzę sie codziennie z bólem..mija po jakimś czasie ale niewiem czemu w nocy brzuch boli...
Olo32
Ach jej,myślałam, że może coś podpowieszTe pierwsze szczepienia będę robiła w przychodni na osiedlu na NFZ. Nie orientowałam się jeszcze jak to jest w Medicoverze.
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
Heh, Dziewczynki, jak tak sobie czytam to mnie nachodzi refleksyja takowa, że my tu mamy taki "poród czeleńdż" powoli
A od czerwca może "bikini czeleńdż" zaczniemy, jak się wszystkie rozpakują? Czy może na następne wakacje przekładamy??
A ja cholera, jakoś spokojnie tak... Może to przez tę planowaną cc albo przez to, że w końcu długo niosłam, niosłam i donosiłam Albo i dzięki Waszemu towarzystwu, bo jakoś raźniej w grupie niż samej Chyba, że spokój przyszedł mi z wiekiem?? Obserwuję swoje ciało, ono też nie zdradza niepokoju i pośpiechu w rozwiązaniu ciąży, więc chyba jesteśmy dość kompatybilni - soma i psyche Ale świadomość, że może coś wypaść niespodziewanie mam i... to też mnie nie martwi Dziecko weszło - wyjść musi....
Do mnie zawitała koleżanka, przywiozła ze sobą dwie córki i bratanicę i się dziewczynki pobawiły całe popołudnie, był też kuzyn lata całe nie zaglądający, policzki bolą od uśmiechu i śmiechu
Ciastki mieć trzeba w domu zawsze!!! I herbatkę owocową!!!
Alucha spowolniła ruchy, co nie znaczy, że zmniejszyła ich ilość
A od czerwca może "bikini czeleńdż" zaczniemy, jak się wszystkie rozpakują? Czy może na następne wakacje przekładamy??
A ja cholera, jakoś spokojnie tak... Może to przez tę planowaną cc albo przez to, że w końcu długo niosłam, niosłam i donosiłam Albo i dzięki Waszemu towarzystwu, bo jakoś raźniej w grupie niż samej Chyba, że spokój przyszedł mi z wiekiem?? Obserwuję swoje ciało, ono też nie zdradza niepokoju i pośpiechu w rozwiązaniu ciąży, więc chyba jesteśmy dość kompatybilni - soma i psyche Ale świadomość, że może coś wypaść niespodziewanie mam i... to też mnie nie martwi Dziecko weszło - wyjść musi....
Do mnie zawitała koleżanka, przywiozła ze sobą dwie córki i bratanicę i się dziewczynki pobawiły całe popołudnie, był też kuzyn lata całe nie zaglądający, policzki bolą od uśmiechu i śmiechu
Ciastki mieć trzeba w domu zawsze!!! I herbatkę owocową!!!
Alucha spowolniła ruchy, co nie znaczy, że zmniejszyła ich ilość
Karlik
ja też mam lux med - z męża firmy ale nie szczepiłam tam dzieci tylko w państwowej przychodni - i tak szczepienia płatne sa płatne wszędzie :-) A po przeprowadzce na wieś mam z lux medem tylko kłopot - brak placówek współpracujących, ciągle branie faktur za wizyty i czekanie na ich zwrot. zawracanie d... Obliczyłam, ze nie opłaca sie dopłacać za rodzinny pakiet i rezygnuję z niego po porodzie.
olo-to też zależy czy masz daleko placówkę medicoveru, czy tam trafisz na pediatrę który Ci będzie odpowiadał i mu zaufasz ( ja mam z Wrocławia doświadczenie że w medico i Lux med sa lekarze " z przypadku" nie sa to specjalisci najwyższych lotów - jedną cudowną mam tam pediatrę w lux ale wizyty trzeba umawiać z wyprzedzeniem 4 tygodni - pomyśl jak to się ma do chorowania dzieci....
marta:-) ale jak boli w nocy? Może przygniatasz wielkoludkę już i tak się dzieje?
olo-to też zależy czy masz daleko placówkę medicoveru, czy tam trafisz na pediatrę który Ci będzie odpowiadał i mu zaufasz ( ja mam z Wrocławia doświadczenie że w medico i Lux med sa lekarze " z przypadku" nie sa to specjalisci najwyższych lotów - jedną cudowną mam tam pediatrę w lux ale wizyty trzeba umawiać z wyprzedzeniem 4 tygodni - pomyśl jak to się ma do chorowania dzieci....
marta:-) ale jak boli w nocy? Może przygniatasz wielkoludkę już i tak się dzieje?
reklama
Karlik
wracając do Lux med to właśnie dzwoniłam upewnić się że w pakiecie mam wymaz na GBS - mam ale oni nie mają podpisanej umowy z NIKIM w mojej okolicy. I co? i łaskawie przesyłają do siebie teraz zapytania czy mogę wziąć fakturę na to żeby mi oddali kasę - kpina! Oni by chcieli żebym się pofatygowała na wymaz do krakowa - do ich placówki... he he he na pewno