reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@DaWo - mam pakiet w Medicoverze od pracodawcy. Płace za niego 2 zł miesięcznie (plus oczywiście składki ZUS od całego "dodatkowego dochodu" :p). Wszystkie badania mam w ramach pakietu, jak dotąd.

reklama
@DaWo - mam pakiet w Medicoverze od pracodawcy. Płace za niego 2 zł miesięcznie (plus oczywiście składki ZUS od całego "dodatkowego dochodu" :p). Wszystkie badania mam w ramach pakietu, jak dotąd.
U mnie mąż ma w pakiecie od pracodawcy, a za mnie dopłacamy, ale jakieś 80zł miesięcznie, więc przy tylu wizytach i badaniach, ile zrealizowałam w ciąży zdecydowanie się to opłaca :)

@mamaAWR będziesz dziecię szczepiła w Medicoverze właśnie, czy raczej na nfz? Orientowałaś się może, jak wygląda opieka nad noworodkami i niemowlętami w Medi?

Ja mam LuxMed za free z pracy ale za dzieci trzeba dopłacać osobno.

Padam na twarz...od rana cały czas na nogach...teraz obiad bo mam rodziców bo mają przystanek z wyjeździe nad morze...ale na szczęście nie pada to dzieciaki raz w domu raz na dworze i dzień szybko minął...chociaż jeszcze dzis zajecia dodatkowe z piłki...od jutra pieczemy...:)

Ale powiem że mam dziwną przypadłość bo w dzień brzuch sie stawia i czasami cos tam się dzieje ale oki ale w nocy budzę sie codziennie z bólem..mija po jakimś czasie ale niewiem czemu w nocy brzuch boli...

Te pierwsze szczepienia będę robiła w przychodni na osiedlu na NFZ. Nie orientowałam się jeszcze jak to jest w Medicoverze.

Heh, Dziewczynki, jak tak sobie czytam to mnie nachodzi refleksyja takowa, że my tu mamy taki "poród czeleńdż" powoli :errr::biggrin2:
A od czerwca może "bikini czeleńdż" zaczniemy, jak się wszystkie rozpakują? :-p:-pCzy może na następne wakacje przekładamy?? :)

A ja cholera, jakoś spokojnie tak... Może to przez tę planowaną cc albo przez to, że w końcu długo niosłam, niosłam i donosiłam :D Albo i dzięki Waszemu towarzystwu, bo jakoś raźniej w grupie niż samej :) Chyba, że spokój przyszedł mi z wiekiem?? ;) Obserwuję swoje ciało, ono też nie zdradza niepokoju i pośpiechu w rozwiązaniu ciąży, więc chyba jesteśmy dość kompatybilni - soma i psyche :wink::tak: Ale świadomość, że może coś wypaść niespodziewanie mam i... to też mnie nie martwi :) Dziecko weszło - wyjść musi....

Do mnie zawitała koleżanka, przywiozła ze sobą dwie córki i bratanicę i się dziewczynki pobawiły całe popołudnie, był też kuzyn lata całe nie zaglądający, policzki bolą od uśmiechu i śmiechu :D
Ciastki mieć trzeba w domu zawsze!!! I herbatkę owocową!!!

Alucha spowolniła ruchy, co nie znaczy, że zmniejszyła ich ilość :blink:

ja też mam lux med - z męża firmy ale nie szczepiłam tam dzieci tylko w państwowej przychodni - i tak szczepienia płatne sa płatne wszędzie :-) A po przeprowadzce na wieś mam z lux medem tylko kłopot - brak placówek współpracujących, ciągle branie faktur za wizyty i czekanie na ich zwrot. zawracanie d... Obliczyłam, ze nie opłaca sie dopłacać za rodzinny pakiet i rezygnuję z niego po porodzie.
olo-to też zależy czy masz daleko placówkę medicoveru, czy tam trafisz na pediatrę który Ci będzie odpowiadał i mu zaufasz ( ja mam z Wrocławia doświadczenie że w medico i Lux med sa lekarze " z przypadku" nie sa to specjalisci najwyższych lotów - jedną cudowną mam tam pediatrę w lux ale wizyty trzeba umawiać z wyprzedzeniem 4 tygodni - pomyśl jak to się ma do chorowania dzieci....
marta:-) ale jak boli w nocy? Może przygniatasz wielkoludkę już i tak się dzieje?

reklama
wracając do Lux med to właśnie dzwoniłam upewnić się że w pakiecie mam wymaz na GBS - mam ale oni nie mają podpisanej umowy z NIKIM w mojej okolicy. I co? i łaskawie przesyłają do siebie teraz zapytania czy mogę wziąć fakturę na to żeby mi oddali kasę - kpina! Oni by chcieli żebym się pofatygowała na wymaz do krakowa - do ich placówki... he he he na pewno

Do góry