reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja planuje do H&m skoczyć i Młodemu kupić spodnie bo kolana wycieramy że brak słów a skorzystam z tego 20% taniej. No i jakieś drobnostki na zajaca chcę kupić dla dzieciaków w rodzinie, aby po ogródku szukali gdzie zająć zostawił prezenty :)
No i może wkońcu lozeczko pojedziemy kupić dziś lub jutro...Pan Mąż ma znaleźć chwilę :D

reklama
@Karlik - 3 godzinna przerwa w spaniu poprzedniej nocy zrobiła robotę... A do tego kwadrans rozmowy telefonicznej z koleżankami z pracy , które mnie zastępują i maja kontrolę... Miałam potem skurcze z nerwów przez 6 h... Padłam po 22...
Z początkiem września przejęłam stanowisko i trupy w szafach... Spóźniająca się miesiączka - myślałam - to efekt stresu, zmiany wakacyjnego klimatu... Test, szok, niedowierzanie. Trupy w szafach zostały, nie zdążyłam nic zacząć, bo w listopadzie pierwsza kontrola, do której się trzeba było na bieżąco przygotować plus bieżące życie szkoły... A potem wygoniono na L4, teraz następna kontrola, koleżanki w pracy są trzy - dwie wzięły na pół mój etat pedagoga, a trzecia - świeżynka psycholożka, która wskoczyła za mnie na pół etatu (pracowałam wcześniej jako szkolny psycholog w tej samej szkole przez 4 lata) - no nie ma szans, by poznały specyfikę placówki... A moja poprzedniczka od lat gadała, że idzie na emeryturę i tak też pracowała, jakby jej nie było...
A ja nie dałam rady w kwartał uporządkować wszystkiego, tylko najpilniejsze sprawy... Wyrzuty sumienia wczoraj miałam jak cholera - choć wiem, że nie ja zawaliłam, ale jednak... Takie ciężkie przekonanie, że zawiodłam :frown:

Dzień dobry!
@Karlik - nie szalej, tak jak marta mówi. Powiedz gościom, że każdy ma przynieść coś ze sobą na święta. Rozdziel obowiązki, popracuj trochę palcem wskazującym :)
Chciałam sobie kupić te testery do sprawdzania samodzielnie w domu, ale jakoś nigdzie w aptece tego nie mają. Wam się udało może dostać takie paski do testowania czy nie ma wycieku wód?
U mnie z gości będzie tylko teściowa - przyjedzie autobusem - z 400 km - więc nie za bardzo ma jak zabrać coś. I tak jesteśmy umówione że przywiezie sernik i pasztet. No i zostanie ze 4 dni więc muszę mieć przygotowane zapasy :-)
A zakupy zrobić muszę :-( może podzielę to na 3 dni....

Ja kupiłam te paski sprawdzajace PH na allegro. Za grosze.

martussa- strasznie współczuję stresów pracowych, mimo, że Ciebie tam nie ma. A ta kontrola to z jakiego wydziału? To chyba nie chodzi o papierologię tylko o ludzi w tym przypadku, tak?
Ja organizuję wielkie spotkanie na 80 osób ( VIP meeting) juz za 12 dni i strasznie mi źle że nie mogę tam być, ale na miejscu mam zawsze tyle roboty i organizacji i bieganiny że mogłabym im tam z wysiłku urodzić :) Ale organizacja przed... też jest co robić.

@Martussa82 - nie możesz być idealną pracownicą, matką i tryskającą energią kobitą w ciąży jednocześnie! No i trochę wiary w koleżanki. Poradzą sobie na pewno! Co to za bzdury, że zawaliłaś? ciążą? Nie przejmuj się tak (wiem, że łatwo się mówi). One sobie dadzą radę a Ty dbaj teraz o siebie, żebyś po macierzyńskim mogła spokojnie wrócić do pracy pełna energii a nie jak strzępek nerwów.

Dzień dobry!
U mnie dziś zimno i pochmurnie. Wczoraj też tak było i jak wyszłam do apteki to mnie tak wygwizdało, że hej... Spałam potem i się grzałam przez 3h pod kołdrą.

@Karlik - nie szalej, tak jak marta mówi. Powiedz gościom, że każdy ma przynieść coś ze sobą na święta. Rozdziel obowiązki, popracuj trochę palcem wskazującym :)

@Martussa82 - gratuluję wyspania się :) jakie metody tym razem zastosowałaś?

Czytam sobie o tych czopach i śluzach i powiem wam, że ja już od kilku tygodni mam taki rzadki śluz jak w dni płodne i poważnie się zaczęłam martwić czy to nie wody płodowe, ale lekarz mówi, że jest ok. Chciałam sobie kupić te testery do sprawdzania samodzielnie w domu, ale jakoś nigdzie w aptece tego nie mają. Wam się udało może dostać takie paski do testowania czy nie ma wycieku wód?
Czyli nie tylko u mnie pojawil sie sluz jak w dni plodne jak go zbiore z papieru to taka galaretka ale bialy albo przezroczysty przepraszam za dokladny opis ☺ za tydz wizyta juz nie moge sie doczekac.

U mnie kolejny szary,deszczowy dzień więc nie ruszam się z kanapy. Wieczorem skoczę tylko z mężem na jakieś zakupy. Jestem dziś cała polamana jak przed grupą-mam nadzieję,ze to tylko jednodniowka ale uskuteczniam herbatę z miodem i cytryną.
Co do świąt do nas przyjeżdżają tylko moi rodzice na śniadanie,moja mama na diecie,tata też ma kryzys wieku średniego na zdrowe odżywianie więc za duzo szykować nie muszę ;)
Powiem wam,ze ja chciałam trochę przyspieszyć poprzedni poród i stosowalismy sprzątanie,sex,gorące kąpiele,olejek a córka urodziła się 4 dni po terminie i to po oxytocynie bo dostałam skierowanie od ginekologa. Teraz chyba nie chce ingerować, naczytalam się ,ze dzieci rodzą się wtedy kiedy sa gotowe a dojrzewają w różnym tempie więc jeśli bym przyspieszyła poród np o tydzień a z synkiem byłoby coś nie tak to bym miała wyrzuty sumienia. Wiem,ze wy mówicie o łatwiejszym przejściu przez poród ale każdy organizm reaguje inaczej jednej liście malin wogule nie pomogą a druga urodzi przed terminem i pomysli,ze to przez to ;)

@Karlik - papierologia z kuratorium oświaty... kontrola pomocy psychologiczno - pedagogicznej w szkole :(
@mamaAWR - jak to nie mogę?? A prezes Łukomska - Pyżalska??? Biznes i gromaga dzieci, dom idealny....
Aaaa... ja głupia... Mam milion dochodu miesięcznie mniej...

To nie mogę ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, w trnd (testowanie produktów) dostałam zaproszenie do projektu Pampers. W ramach projektu można zgłosić przyjaciółkę/znajomą, której chce się podarować prezent dla pierwszego dziecka: m.in pieluszki pampers (22 szt, rozmiar 1) poradniki i inne upominki dla dziecka.
Nie wiem dokładnie jakie dane trzeba podać (na pierwszej stronie formularza pytają tylko o imię i miesiąc porodu).
Któraś chętna, żeby ją zgłosić?

reklama
Dziewczyny, w trnd (testowanie produktów) dostałam zaproszenie do projektu Pampers. W ramach projektu można zgłosić przyjaciółkę/znajomą, której chce się podarować prezent dla pierwszego dziecka: m.in pieluszki pampers (22 szt, rozmiar 1) poradniki i inne upominki dla dziecka.
Nie wiem dokładnie jakie dane trzeba podać (na pierwszej stronie formularza pytają tylko o imię i miesiąc porodu).
Któraś chętna, żeby ją zgłosić?
Mnie mozesz zglosic ☺

Do góry