reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja planuje do H&m skoczyć i Młodemu kupić spodnie bo kolana wycieramy że brak słów a skorzystam z tego 20% taniej. No i jakieś drobnostki na zajaca chcę kupić dla dzieciaków w rodzinie, aby po ogródku szukali gdzie zająć zostawił prezenty :)
No i może wkońcu lozeczko pojedziemy kupić dziś lub jutro...Pan Mąż ma znaleźć chwilę :D

reklama
@Karlik - 3 godzinna przerwa w spaniu poprzedniej nocy zrobiła robotę... A do tego kwadrans rozmowy telefonicznej z koleżankami z pracy , które mnie zastępują i maja kontrolę... Miałam potem skurcze z nerwów przez 6 h... Padłam po 22...
Z początkiem września przejęłam stanowisko i trupy w szafach... Spóźniająca się miesiączka - myślałam - to efekt stresu, zmiany wakacyjnego klimatu... Test, szok, niedowierzanie. Trupy w szafach zostały, nie zdążyłam nic zacząć, bo w listopadzie pierwsza kontrola, do której się trzeba było na bieżąco przygotować plus bieżące życie szkoły... A potem wygoniono na L4, teraz następna kontrola, koleżanki w pracy są trzy - dwie wzięły na pół mój etat pedagoga, a trzecia - świeżynka psycholożka, która wskoczyła za mnie na pół etatu (pracowałam wcześniej jako szkolny psycholog w tej samej szkole przez 4 lata) - no nie ma szans, by poznały specyfikę placówki... A moja poprzedniczka od lat gadała, że idzie na emeryturę i tak też pracowała, jakby jej nie było...
A ja nie dałam rady w kwartał uporządkować wszystkiego, tylko najpilniejsze sprawy... Wyrzuty sumienia wczoraj miałam jak cholera - choć wiem, że nie ja zawaliłam, ale jednak... Takie ciężkie przekonanie, że zawiodłam :frown:

Dzień dobry!
@Karlik - nie szalej, tak jak marta mówi. Powiedz gościom, że każdy ma przynieść coś ze sobą na święta. Rozdziel obowiązki, popracuj trochę palcem wskazującym :)
Chciałam sobie kupić te testery do sprawdzania samodzielnie w domu, ale jakoś nigdzie w aptece tego nie mają. Wam się udało może dostać takie paski do testowania czy nie ma wycieku wód?
U mnie z gości będzie tylko teściowa - przyjedzie autobusem - z 400 km - więc nie za bardzo ma jak zabrać coś. I tak jesteśmy umówione że przywiezie sernik i pasztet. No i zostanie ze 4 dni więc muszę mieć przygotowane zapasy :-)
A zakupy zrobić muszę :-( może podzielę to na 3 dni....

Ja kupiłam te paski sprawdzajace PH na allegro. Za grosze.

martussa- strasznie współczuję stresów pracowych, mimo, że Ciebie tam nie ma. A ta kontrola to z jakiego wydziału? To chyba nie chodzi o papierologię tylko o ludzi w tym przypadku, tak?
Ja organizuję wielkie spotkanie na 80 osób ( VIP meeting) juz za 12 dni i strasznie mi źle że nie mogę tam być, ale na miejscu mam zawsze tyle roboty i organizacji i bieganiny że mogłabym im tam z wysiłku urodzić :) Ale organizacja przed... też jest co robić.

@Martussa82 - nie możesz być idealną pracownicą, matką i tryskającą energią kobitą w ciąży jednocześnie! No i trochę wiary w koleżanki. Poradzą sobie na pewno! Co to za bzdury, że zawaliłaś? ciążą? Nie przejmuj się tak (wiem, że łatwo się mówi). One sobie dadzą radę a Ty dbaj teraz o siebie, żebyś po macierzyńskim mogła spokojnie wrócić do pracy pełna energii a nie jak strzępek nerwów.

Dzień dobry!
U mnie dziś zimno i pochmurnie. Wczoraj też tak było i jak wyszłam do apteki to mnie tak wygwizdało, że hej... Spałam potem i się grzałam przez 3h pod kołdrą.

@Karlik - nie szalej, tak jak marta mówi. Powiedz gościom, że każdy ma przynieść coś ze sobą na święta. Rozdziel obowiązki, popracuj trochę palcem wskazującym :)

@Martussa82 - gratuluję wyspania się :) jakie metody tym razem zastosowałaś?

Czytam sobie o tych czopach i śluzach i powiem wam, że ja już od kilku tygodni mam taki rzadki śluz jak w dni płodne i poważnie się zaczęłam martwić czy to nie wody płodowe, ale lekarz mówi, że jest ok. Chciałam sobie kupić te testery do sprawdzania samodzielnie w domu, ale jakoś nigdzie w aptece tego nie mają. Wam się udało może dostać takie paski do testowania czy nie ma wycieku wód?
Czyli nie tylko u mnie pojawil sie sluz jak w dni plodne jak go zbiore z papieru to taka galaretka ale bialy albo przezroczysty przepraszam za dokladny opis ☺ za tydz wizyta juz nie moge sie doczekac.

U mnie kolejny szary,deszczowy dzień więc nie ruszam się z kanapy. Wieczorem skoczę tylko z mężem na jakieś zakupy. Jestem dziś cała polamana jak przed grupą-mam nadzieję,ze to tylko jednodniowka ale uskuteczniam herbatę z miodem i cytryną.
Co do świąt do nas przyjeżdżają tylko moi rodzice na śniadanie,moja mama na diecie,tata też ma kryzys wieku średniego na zdrowe odżywianie więc za duzo szykować nie muszę ;)
Powiem wam,ze ja chciałam trochę przyspieszyć poprzedni poród i stosowalismy sprzątanie,sex,gorące kąpiele,olejek a córka urodziła się 4 dni po terminie i to po oxytocynie bo dostałam skierowanie od ginekologa. Teraz chyba nie chce ingerować, naczytalam się ,ze dzieci rodzą się wtedy kiedy sa gotowe a dojrzewają w różnym tempie więc jeśli bym przyspieszyła poród np o tydzień a z synkiem byłoby coś nie tak to bym miała wyrzuty sumienia. Wiem,ze wy mówicie o łatwiejszym przejściu przez poród ale każdy organizm reaguje inaczej jednej liście malin wogule nie pomogą a druga urodzi przed terminem i pomysli,ze to przez to ;)

@Karlik - papierologia z kuratorium oświaty... kontrola pomocy psychologiczno - pedagogicznej w szkole :(
@mamaAWR - jak to nie mogę?? A prezes Łukomska - Pyżalska??? Biznes i gromaga dzieci, dom idealny....
Aaaa... ja głupia... Mam milion dochodu miesięcznie mniej...

To nie mogę ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, w trnd (testowanie produktów) dostałam zaproszenie do projektu Pampers. W ramach projektu można zgłosić przyjaciółkę/znajomą, której chce się podarować prezent dla pierwszego dziecka: m.in pieluszki pampers (22 szt, rozmiar 1) poradniki i inne upominki dla dziecka.
Nie wiem dokładnie jakie dane trzeba podać (na pierwszej stronie formularza pytają tylko o imię i miesiąc porodu).
Któraś chętna, żeby ją zgłosić?

reklama
Dziewczyny, w trnd (testowanie produktów) dostałam zaproszenie do projektu Pampers. W ramach projektu można zgłosić przyjaciółkę/znajomą, której chce się podarować prezent dla pierwszego dziecka: m.in pieluszki pampers (22 szt, rozmiar 1) poradniki i inne upominki dla dziecka.
Nie wiem dokładnie jakie dane trzeba podać (na pierwszej stronie formularza pytają tylko o imię i miesiąc porodu).
Któraś chętna, żeby ją zgłosić?
Mnie mozesz zglosic ☺

Do góry