reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Było to na liście moich pytań do położnej :)
O masażu krocza mówiła wczoraj położna na szkole rodzenia. Można robić, ale po skończonym 37 tygodniu.
Niektóre dziewczyny na forum dot. tego oleju i liści malin piszą że nic im to nie dało bo urodziły po terminie. A tu chodzi o to że te zioła nie mają przyspieszyć czy rozpocząć porodu jedynie wspomagają naszą macice przy porodzie już. :)

Bo wiesz maliny i olej to stosują jednak dziewczyny na przyspieszenie porodu. Ale czy działa. ...:rofl: kto wie...podobno na przyspieszenie seks bardzo dobrze działa....

Bo wiesz maliny i olej to stosują jednak dziewczyny na przyspieszenie porodu. Ale czy działa. ...:rofl: kto wie...podobno na przyspieszenie seks bardzo dobrze działa....

No właśnie napisałam od tym, że olej i liście malin nie przyspieszają porodu ani go nie wywołują- i dobrze. Ani nie wywołują skurczy tych porodowych. Te suplementy mają jedynie pomoc przy samym porodzie, że nasza macica ma lżej :)

Na przyspieszenie samego porodu sex- a dokładniej sperma taty - tak dzisiaj położna mówiła. Sperma ma jakieś właściwości i oczywiście ruch. Ale na to tak naprawdę też reguły nie ma. Powinno przyspieszyć ale nie zawsze działa :)

Ale wiesz są takie zabobony że to jednak pomaga...ale zastanawia mnie ten masaż krocza. ...czy to faktycznie pomaga...
Podobno pomaga rozciągnąć tkanki. Wykonuje się go z użyciem olejku (mi koleżanka polecała mieszankę parafina + witamina e w olejku), więc samo olejowanie może trochę uelastycznić te miejsca.

A liście malin kupiłam przy okazji zakupów w aptece Gemini - będzie pite po 36 tygodniu czyli już za półtora tygodnia.

Podobno pomaga rozciągnąć tkanki. Wykonuje się go z użyciem olejku (mi koleżanka polecała mieszankę parafina + witamina e w olejku), więc samo olejowanie może trochę uelastycznić te miejsca.

A liście malin kupiłam przy okazji zakupów w aptece Gemini - będzie pite po 36 tygodniu czyli już za półtora tygodnia.
Ja też będę piła napar z liści malin i będę brała ten olej z wiesiołka. Na pewno nie zaszkodzi a może pomoże kto wie :) o masażu jeszcze nie mówiła nic. Muszę poruszyć temat przy kolejnym spotkaniu. Nam jeszcze został tydzień kolejny szkoły rodzenia. Dzisiaj było spotkanie z położna laktacyjna. Tyle mam wiadomości w głowie, że szok :) połowy nie zapamiętam jak już się kruszynka urodzi.

reklama
Na przyspieszenie samego porodu sex- a dokładniej sperma taty - tak dzisiaj położna mówiła. Sperma ma jakieś właściwości i oczywiście ruch. Ale na to tak naprawdę też reguły nie ma. Powinno przyspieszyć ale nie zawsze działa :)
A musi być taty[emoji39] przepraszam nie mogłam się powstrzymać [emoji57]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry