reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Witam się i ja!
U nas dziś pochmurno i wietrznie. Czasem wyjdzie słońce i oszukuje nasz termometr na balkonie (teraz pokazuje 17 stopni).
U mnie też jest zdecydowanie więcej wydzieliny i zdarza się, że jedna wkładka dziennie nie wystarcza..
Aż trudno uwierzyć, że już właściwie jesteśmy na finiszu. Do mnie to chyba jednak nie dociera ;)

Dziękuję bardzo za opinie o zdjęciu :)

Co do imienia - u nas Maryśka od samego początku (jak się dowiedzieliśmy o płci czyli na USG połówkowym). Umówiliśmy się z mężem, że imię dla chłopca wybieram ja, a dla dziewczynki on. Wybrał dobrze, więc nie było nawet rozmyślania, czy dyskusji o imieniu :)

U mnie dziś kolejne pranie. Tym razem kolorowe kocyki i inne kolorowości. Będzie suszone w domu z racji pogody. Jakoś może Mary to przeżyje ;)

Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że warto do szpitala wziąć pięć kompletów ubrań dla malucha (komplet to np. body + pajac) i warto mieć ogólnie dużo ciuszków. No to namówiła! Zabieram się za zakupki :D

Miłego dnia! :)

reklama
asia333podlasie, - może kwietniowe mamy mają watek zamknięty i dlatego w otwartym jest tak pusto.
mama AWR - nie, nie jest tak strasznie ogromna, młoda miała nogi podwinięte. Wymiary zewnętrzne od góry to 88x41cm. Moj fotelik do karmienia jest taki:https://www.walmart.ca/en/ip/the-first-years-deluxe-reclining-feeding-seat/6000177922463
Miałam taki przy poprzednich dzieciach i sprawdził się baaaardzo bo na początku jest pozycja półleżąca - trochę jak w foteliku samochodowym tylko na wysokości krzesła - b. wygodne. Potem są jeszcze dwie inne pozycje i tak nawet do 3 lat słuzy. No i co mnie bardzo pasuje - montuje się na zwykłym krześle i nie zajmuje dodatkowo miejsca! Mam na strychu fotelik z IKEI i uważam to za największa porażkę Ikei EVER.
milkaklaudia- wózeczek na żywo zrobię jak dojedzie podwozie, na razie tak wygląda w nim moja 8latka.
Martussa- ja nie mam siły do mojej starszej i jej butów. Są ciągle tak ubłocone, tak zniszczone, że nadawałyby się do prania dwa razy w tygodniu. A my teraz jesteśmy wiejscy ludzie więc błota u nas dostatek i powinna do szkoły w kaloszach chodzić a nie adidasach....no i tak myć jej czy kazać myć samej czy niech chodzi jak brudas ( dodam, że ubraniami sie stroi ale buty brudne...)
U mnie też brzuch śpi w nocy.
marta:-) - u mnie to samo z pogodą. Fajnie że załapałaś sie na kulturalne wyjście jeszcze. Ja mam doświadczenie że jak z najstarszą byłam wielokrotnie w operze i na koncertach to ona teraz jest muzycznie bardzo uzdolniona, młodsza już była mniej eksploatowana i zdolności może ma ale zapał... ( wiem, wiem to charakter ) a młody... jemu musza wystarczyć geny - he he he. Skurczy porodowych nie uspokoi żadna nospą - gwarantuję. Mam notatkę, że próbowałam przy pierwszym porodzie i po 3 nie minęły :-) To na poczatku nie jest ból ogromny ale jednak lekarze mają rację - to sie wie że to już. Jakiś matczyny zmysł.
Ja dziś po badaniu krwi, zrobiłam zakupy i szubko na śniadanko. Teraz młody wariuje po dawce jedzenia. Muszę się zabrać za prasowanie bo ledwo salon widać. Jeszcze tylko jutro i dzieciaki prawie tydzień w domu. Przy braku pogody to wcale nie cieszy.....
Zimno, wietrznie i szaro buro.
Trzeba zrobic jakieś menu na święta i zacząć pichcić chyba.

Załączniki

• IMG_1393.JPG
    IMG_1393.JPG
    51,7 KB · Wyświetleń: 104
Witam się i ja!
U nas dziś pochmurno i wietrznie. Czasem wyjdzie słońce i oszukuje nasz termometr na balkonie (teraz pokazuje 17 stopni).
U mnie też jest zdecydowanie więcej wydzieliny i zdarza się, że jedna wkładka dziennie nie wystarcza..
Aż trudno uwierzyć, że już właściwie jesteśmy na finiszu. Do mnie to chyba jednak nie dociera ;)

Dziękuję bardzo za opinie o zdjęciu :)

Co do imienia - u nas Maryśka od samego początku (jak się dowiedzieliśmy o płci czyli na USG połówkowym). Umówiliśmy się z mężem, że imię dla chłopca wybieram ja, a dla dziewczynki on. Wybrał dobrze, więc nie było nawet rozmyślania, czy dyskusji o imieniu :)

U mnie dziś kolejne pranie. Tym razem kolorowe kocyki i inne kolorowości. Będzie suszone w domu z racji pogody. Jakoś może Mary to przeżyje ;)

Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że warto do szpitala wziąć pięć kompletów ubrań dla malucha (komplet to np. body + pajac) i warto mieć ogólnie dużo ciuszków. No to namówiła! Zabieram się za zakupki :D

Miłego dnia! :)
Hej hej[emoji3] u nas z imieniem to ja, jako pani domu[emoji39] wytlumaczyłam mężowi ,że jego to mamy nazwisko,a imię to ja zatwierdzam. I tak syn jest Franek,po moim dziadku cudownym,a teraz ma być Gabrysia wymysł Franka ale zaakceptowany, pytam ostatnio męża jakie to imię w końcu damy,a on mi na to wiesz kochanie tak wołamy Gabrysia, że tak chyba zostanie[emoji3]. Koleżanka miała urodzić chłopca Gabrysia,a że się urodziła dziewczynka to dała Gabrysia,to mój Franek się wściekł[emoji53] ja trochę też,no ale najwyżej będą dwie.... Tłumacze temu mojemu synowi że zdarza się że doktor się pomyli i my zamiast dziewczynki będziemy mieć chłopca,a mój mądry syn mówi: mamusia nie martw się ,jak będzie chłopiec to zrobimy mu operację puci[emoji40]. I będzie Gabrysia [emoji106]
A jeszcze jestem po wizycie [emoji57] mała 2700, szyjka dobrze-cokolwiek to znaczy, badania krwi i moczu jak się należy, z położna doszłam i do wniosku, że najpierw między ciśnienie,a potem wagę, bo jak widziałam +2kg to zaraz się zdenerwowalam. Ktg też ok, na te bakterie brała próbki, zobaczymy co wyjdzie. następna wizyta za 2tygodnie.... Termin teraz 18.05, ale ja myślę że to będzie 27-30.05.... Zobaczymy[emoji41][emoji23][emoji16] u nas zimno i pada, bbrrrrr

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczęta. :)
Mnie ogarnia coraz większy strach przed porodem, tymbardziej, że zostałam sama jak palec.. Ojciec dziecka się nie odnalazł, policja też nie odnalazła... Nadzieja w mojej położnej, która swoją drogą jest po prostu Aniołem. Mam nadzieję, że zdążymy na akcje porodową. :)
Mi dzisiaj głowa pęka, leżę chyba cały dzień co by porodu nie Przyspieszyć..

@Karlik dasz jakiegoś linka do wózka albo nazwę? Bardzo fajny.
Gabiś, mój wózek jest robiony tylko na eksport na zachód - nie wiem czy można go gdzieś kupić/pomacać. Ja znam producenta (pochodze z Częstochowy skąd wychodzi większość wózków na polskim rynku - adamex, bebetto, tako, X lander i cała masa innych ) stąd mam. Firma nazywa się Firkon. Link do: FIRKON - producent wózków dziecięcych
DaWo - moje córki miały byc zawsze Karolem, ale jakoś nigdy jak sie okazywały dziewczynkami nie chciałam żeby były Karoliną :-)

Załączniki

• wózek1.jpg
    wózek1.jpg
    72,5 KB · Wyświetleń: 65
Poszłam na tę IP dla spokoju sumienia (i spokoju ducha mego partnera). [emoji6]

Leżymy pod KTG.
Młoda, jakby konno jeździła. [emoji23]
Po całym brzuchu.

W badaniu wszystko ok.
Waży jakieś 2kg.
Buźkę ma zwróconą do moich pleców, tyłek koło pępka.
A szyjka długa (4,1cm!!) i zamknięta. :)

Wszystko cacy. :)

W KTG też moim zdaniem będzie w porządku.

A za 4h wyjazd. [emoji1]

Dzień dobry dziewczęta. :)
Mnie ogarnia coraz większy strach przed porodem, tymbardziej, że zostałam sama jak palec.. Ojciec dziecka się nie odnalazł, policja też nie odnalazła... Nadzieja w mojej położnej, która swoją drogą jest po prostu Aniołem. Mam nadzieję, że zdążymy na akcje porodową. :)
Mi dzisiaj głowa pęka, leżę chyba cały dzień co by porodu nie Przyspieszyć..
Klaudia a Twoi rodzice lub rodzenstwo jesli posiadasz sa gdzies daleko? Moze Ci niedoszli tesciowie by Ci pomogli czy tez nie ma co liczyc?

reklama
Do góry