reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Witam nowe mamusie :)

Takie ciśnienie 150/100 jest bardzo niepokojące... nie boicie się zatrucia ?

Co do imienia dla mojej dziewczynki :) póki co jest dzidziusiem, siostrzyczką albo córeczką :) nasze typy to Zuzia, Ala, Ania i jeszcze się nie określiliśmy.

reklama
Tak, boję się zatrucia, ale odkąd biorę leki to pierwszy raz gdy miałam tak wysokie. Ja ciągle je kontroluje, mój gin co chwilę mnie sprawdza i jak pisałam w razie czego od razu do szpitala. W pierwszej szczęśliwej ciąży z córką 7 lat temu też tak miałam, tzn.wyższe ciśnienie i białko w moczu, do tego mało wód i miesiąc przed terminem byłam na patalogii a po dwóch tygodniach robili mi CC.

U nas też tylko "malutka, siostrzyczka, bąbel"...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A odnośnie skurczy i zaczecia sie porodu to też zastanawiam sie czy sie zorientuje. Bo przy Stasiu wody odeszly. Jak w filmie potok wód :) i żaden czop nie odszedl, skurczy też nie było. Ale wiedziałam po wodach ze to to. A teraz skurcze odczuwam i będę chciała je uspokoić. ...a może one wtedy nie dadzą sie uspokoić :D ale położna mi tylko mowila że dziewczyny z problemami z szyjkami nie powinny czekać długo w domu bo akcja u nich może szybko postępować. No cóż okaże się wszystko niedługo. Dziś w nocy myślałam przez chwile że to już. Obudzilam sie z bólu na prawej stronie i nie mogłam sie obrócić w żadną stronę. Ale minęło samo....w piatek ostatnia luteinka i zobaczymy co dalej....

Moja przyjaciółka jest w ciąży i ma stwierdzone zatrucie ciążowe - tą gestoze. Ciśnienie przeważnie 150/100, białko w moczu i obrzęki nóg, dłoni i straszne twarzy, które nie schodzą po wypoczynku. I wyobraźcie sobie mieszka w Berlinie i tam lekarz nic z tym nie robi. Nawet nie dostała leków na ciśnienie. Położyli ją na dwa dni w szpitalu i wypuścili ze stwierdzona diagnoza zatrucia i na tym koniec. Gdyby się coś działo to ma się zgłosić, ciśnienie mierzyć. No ale przecież już się dzieje moim zdaniem - oni mają tam takie podejście.

A odnośnie skurczy i zaczecia sie porodu to też zastanawiam sie czy sie zorientuje. Bo przy Stasiu wody odeszly. Jak w filmie potok wód :) i żaden czop nie odszedl, skurczy też nie było. Ale wiedziałam po wodach ze to to. A teraz skurcze odczuwam i będę chciała je uspokoić. ...a może one wtedy nie dadzą sie uspokoić :D ale położna mi tylko mowila że dziewczyny z problemami z szyjkami nie powinny czekać długo w domu bo akcja u nich może szybko postępować. No cóż okaże się wszystko niedługo. Dziś w nocy myślałam przez chwile że to już. Obudzilam sie z bólu na prawej stronie i nie mogłam sie obrócić w żadną stronę. Ale minęło samo....w piatek ostatnia luteinka i zobaczymy co dalej....
Już niedługo będziemy po kolei jechać na IP i wracać już z maluszkami :) ciekawe jak nasza lista się pozmienia :)

A imię wybrane - Klaudia od samego prawie początku :) ja chciałam bardzo Amelke ale partner nie chciał się zgodzić i musieliśmy znaleźć kompromis :) nad drugim imieniem się zastanawiamy.

Ja tez sie boje tych zatruc itd ale co mam zrobic biore leki jak dostaje skierowanie jade na ip a oni mnie do domu zrobia ktg i tyle. Mysle ze moze temu ze nie mam bialka w moczu i nie puchne i te moje nadcisnienie jest przewlekle sprzed ciazy wiec podobno normy dla mnie sa wieksze bo to nie badcisnienie typowo ciazowe.
Mi dzis po glowie zaczelo choszic czy mi czop nie odchodzi tyle ze nie zabarwiony krwia bialy przezroczysty gesty sluz albo tak zwykla wydzielina.

Ja tez sie boje tych zatruc itd ale co mam zrobic biore leki jak dostaje skierowanie jade na ip a oni mnie do domu zrobia ktg i tyle. Mysle ze moze temu ze nie mam bialka w moczu i nie puchne i te moje nadcisnienie jest przewlekle sprzed ciazy wiec podobno normy dla mnie sa wieksze bo to nie badcisnienie typowo ciazowe.
Mi dzis po glowie zaczelo choszic czy mi czop nie odchodzi tyle ze nie zabarwiony krwia bialy przezroczysty gesty sluz albo tak zwykla wydzielina.
Mam tak od.kilku dni z tym sluzem...ale ostatnio mnie gin pytał czy jest więcej tej wydzieliny i że to normalne. Czasem to.aż biegam do łazienki i sprawdzam kilka razy wkładkę...uczucie jakby coś leciało...
Moja opuchlizna nóg i rąk schodzi po wypoczynku, białka w.moczu na razie nie mam, ale strach oczywiście jest.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie dziś zimno,wietrznie az nic się nie chce.
Ja też mam mocniejsze uplawy od około miesiąca. Nie ma mowy żebym pochodziła bez wkładki. Myślałam,ze może mam jakieś zapalenie ale lekarz mówi,ze to normalne więc się nie przejmuje.
Aplikacja mi dziś przypomniała,ze do porodu zostało 21 dni ;) jestem w szoku jak to szybko leci,dopiero co miałam w ręku test ciążowy.

Do góry