reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

U nas dziś ta pogoda nie bardzo, niby słonko było ale wiatr,ze glowe urywalo. Pranie zrobiłam,ogarnelam w mieszkaniu,ugotowałam obiad tylko już mi chęci zabrakło na odkurzanie i mycie podłóg więc jutro do zrobienia. Mąż właśnie wyszedł na trening piłki nożnej,córka w kąpieli a my z synkiem zajadamy rogaliki z dżemem-to taka moja słabość ciążowa ;)
Co do wagi w ciąży na mojej jak się wazylam to ciaze zaczynałam z wagą ok.56 kg teraz pokazuje 65 kg natomiast u lekarza ostatnio mi wybilo 69.1 ;o ale co tam odchudzala sie bede po ciazy. Mężowi się podobam,nie stracił mną zainteresowania wręcz przeciwnie muszę się od niego odganiac to chyba nie wyglądam jak slonica ;)

reklama
Odnośnie ubranek to donoszę, że od 12 kwietnia jest też gazetka z ciuszkami dla maluchów w KIKu ;)
Klaudia gratuluję donoszonej ciąży :) U na dopiero 33 tydz. i 5 dzień, termin z USG na 24 maj, ale z miesiączki 15 maj i jakoś tak mam przeczucie, że nie wytrwam do tego 24 maja i w sumie to wcale bym się nie obrazila jakby mała wyszła tego 15 ;)
Mi ostatnio częściej napina się brzuch, ale nic nie boli...
Milkaklaudia widzę, że wybrałyśmy te same kosmetyki dla maluchów i ja też zakupiłam na ostatniej promocji w Rossmannie, także wyszły bardzo tanio ;)
Ja dopiero jutro zaczynam pranie ubranek Hani, a teraz korzystamy z ostatnich promieni słoneczka na leżaczku :)
Te analizy sroki są ekstra. Bo ciężko cokolwiek wybrać w tym wszystkim gdzie półki uginja się w sklepach od artykułów dziecięcych a człowiek chce jak najbezpieczniej dla swojego malucha. Ona chociaż wyjaśnia skład każdego kosmetyku. Na pewno nie poleca Nivei. Dużo w nich parabenow.
Olo32 no właśnie szkoda że wszystkich zdjęć nie wysyłają bo co to jest 10 ujęć za 200 zł :(

Te analizy sroki są ekstra. Bo ciężko cokolwiek wybrać w tym wszystkim gdzie półki uginja się w sklepach od artykułów dziecięcych a człowiek chce jak najbezpieczniej dla swojego malucha. Ona chociaż wyjaśnia skład każdego kosmetyku. Na pewno nie poleca Nivei. Dużo w nich parabenow.
Olo32 no właśnie szkoda że wszystkich zdjęć nie wysyłają bo co to jest 10 ujęć za 200 zł :(
Te zdjęcia to są teraz modne i z tego tyle kasy kosztują,jest okazja zarobić...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Te zdjęcia to są teraz modne i z tego tyle kasy kosztują,jest okazja zarobić...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Znalazłam dziewczynę którą robi sesje że 150 zł i nie ma ograniczenia zdjęć. Napisała że ilość zależy od naszej wyobraźni ale ok 100 zdjęć wyjdzie z sesji plenerowej. I na to już mogę pójść :) my też mamy w domu aparat i to niezły ale poprosiłam tatę o zdjęcia, zrobił 3 ujęcia i już mu się znudziło :) a ja też bym chciała żebyśmy razem zdjęcia mieli.

Gabis ale bierzesz jakieś leki na ciśnienie pisałaś tak? Musisz się zgłosić do lekarza
Biorę Dopegyt.
Lekarz mi ostatnio na wizycie powiedział że jak przez 3 dni z rzędu będzie ciśnienie 140/90 i więcej to mam brać lek zamiast 2x dziennie to 3x dziennie a po świętach mam wizytę i jeśli badania moczu będą złe to bierze mnie do szpitala.
Cały wczorajszy dzień było u nas bardzo gorąco. W dodatku sporo się nachodzilam, musiałam pozałatwiac sprawy w banku, u córki w szkole i cały dzień nogi miałam jak banie. Dziś będę mierzyć ciśnienie kilka razy dziennie, zobaczymy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Biorę Dopegyt.
Lekarz mi ostatnio na wizycie powiedział że jak przez 3 dni z rzędu będzie ciśnienie 140/90 i więcej to mam brać lek zamiast 2x dziennie to 3x dziennie a po świętach mam wizytę i jeśli badania moczu będą złe to bierze mnie do szpitala.
Cały wczorajszy dzień było u nas bardzo gorąco. W dodatku sporo się nachodzilam, musiałam pozałatwiac sprawy w banku, u córki w szkole i cały dzień nogi miałam jak banie. Dziś będę mierzyć ciśnienie kilka razy dziennie, zobaczymy.

Nie denerwuj sie tak ja bym chciala miec takie cisnienie ja przed chwila mierzylam i takie jak zawsze 152na 102 i ja az 7 dopegytow biore i 4 jeszcze inne tabletki dziennie ktore mi dali na ip ja z takim cisnieniem bylam 2 razy na ip i nic nawet mnie nie polozyli a mialam skierowanie do szpitala od gin mowia ze nie jest tragiczne i w domu odpoczywac a i biore jeszcze 7 magnezy dziennie. Dopegyt jest bezpieczny do 6 dziennie wiec mozesz bez obaw brac ja od pierwszego dnia ciazy taka ilosc biore.
Odpoczywaj dzis i sie nie denerwuj ☺
Ja wizyte mam w srode za tydz i pewnie znow dostane skierowanie do szpitala ale czy mnie przyjma zaczynam watpic juz zastanawiam sie czy szpitala nie zmienic.
Ja dzis zaczynam 35tydz ☺ coraz bezpieczniej sie czuje ☺
U mnie dzis slonecznie cos mozna podzialac w domu ☺

Witam sie :)
w Wielkopolsce zimnica...brrr.....wczoraj 23 stopnie dziś rano jak Młodego zawozilam 5 stopni....i potem o chorubsko nie trudno...
Wczoraj bylam w teatrze co prawda myślałam że nie pojadę przez rozstroj żołądka ale dalam rade wkońcu. Bylam na Klubie Hipochondrykow. Fajne ale bez szału. Cieszę się, że wyszlam bo juz to mogą być chwilowo ostatnie wyjścia bez malenstw :rofl:

Olo, zdjecie piękne. :)

reklama
Nie denerwuj sie tak ja bym chciala miec takie cisnienie ja przed chwila mierzylam i takie jak zawsze 152na 102 i ja az 7 dopegytow biore i 4 jeszcze inne tabletki dziennie ktore mi dali na ip ja z takim cisnieniem bylam 2 razy na ip i nic nawet mnie nie polozyli a mialam skierowanie do szpitala od gin mowia ze nie jest tragiczne i w domu odpoczywac a i biore jeszcze 7 magnezy dziennie. Dopegyt jest bezpieczny do 6 dziennie wiec mozesz bez obaw brac ja od pierwszego dnia ciazy taka ilosc biore.
Odpoczywaj dzis i sie nie denerwuj [emoji5]
Ja wizyte mam w srode za tydz i pewnie znow dostane skierowanie do szpitala ale czy mnie przyjma zaczynam watpic juz zastanawiam sie czy szpitala nie zmienic.
Ja dzis zaczynam 35tydz [emoji5] coraz bezpieczniej sie czuje [emoji5]
U mnie dzis slonecznie cos mozna podzialac w domu [emoji5]
Wstałam rano po 5ej bo mąż jechał w delegację i ciśnienie 130/78...jak młody bóg :-) :-) :-)
Ja tylko marzę żeby się przekulać przez święta, potem wizyta i jak doktorek chce niech mnie kładzie na oddziale, chociaż szpitali nie lubię.
A my dziś z brzusiem zaczynamy 36 tydzień :-) :-) :-)

P.S. Mamy dziewczynek - jakie imiona macie wybrane?

Do góry