reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

a do mnie dotarł wózeczek :-) tzn. bez podwozia. Moja starsza ( 8 lat) córa zmieściła w nim swoje chude ciałko :-) na pewno gondola jest większa niż koszyki Mojżesza które mam :-)
dotarł też mój wymarzony ( i sprawdzony) fotelik do karmienia ( trafiła się okazja więc nie mogłam nie kupić na wyrost).
i moje Tempurki do nowego łóżka.
dzień dostaw... tylko żelazko jeszcze....
Piorę ubranka i uważam że mam ich zdecydowanie za dużo.

Jaka to radocha jak się wszystko kompletuje już :) pokaż wozeczek

reklama
W Lidlu od 18.04. Nowa gazetka m.in. z ciuszkami dla niemowląt, odzież dla kobiet w ciąży, staniki do karmienia i jeszcze termometr jak ktoś nie zakupił :)
Właśnie też chciałam Wam o tym napisać :)
Trzeba polować, bo ciuszki są całkiem niezłej jakości. Mi ostatnio udało się trafić tylko rozmiary od 74 w górę, teraz może uda się te mniejsze, bo mam wrażenie, że za mało ich mam dla Maryśki. Co prawda znajomi mają przywieźć zamówione ciuszki z Mothercare (mieszkają w Anglii, więc udało się jednak zamówić).

Ja dziś się lenię po intensywnym weekendzie. Wczoraj robiliśmy sobie sesję brzuchową. Znajoma ma studio i nam porobiła trochę zdjęć. Całkiem przyjemna sprawa i będzie pamiątka ;) Dziś tylko pranie pieluch (chcę skorzystać ze słońca, bo jutro pogoda ma być już dużo słabsza) i szkoła rodzenia plus jakiś spacer, a tak to kanapa ;)

Korzystając z pięknej pogody umyłam okna [emoji3].

Nauczona doświadczeniem mojego brata -jego córka urodziła sie w 35 tc i nie mieli nic przygotowane więc musieli wszystko na szybko kupować.

Ja mam już wszystko poprane i poprasowane. Wózek, fotelik i łóżeczko kupione. Został tylko materac i kilka drobnych rzeczy [emoji12].

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Podziel sie haha mi sie wydaje ze mam za malo ☺ ostatnio weszlam na kwietniowe mamy chcialam spytac o te bole itd a tam ledwo 600 stron cisza jak makiem zasial u nas lepiej ☺
No My sie ladnie trzymamy polowa kwietnia i zadna jeszcze sie nie rozpakowala ☺
Milego dnia dziewczynki ☺

O tym samym pomyślałam, że trwamy i trwamy :rolleyes::rolleyes:

Dzień dooobryyyy!!

Chciałam wywietrzyć kołdry moją i męża i zsunęły się z balkonu, się piorą, nie miała baba roboty....:growl:

Mnie zostało dokumenty spakować i po ostatniej wizycie 20 kwietnia spotkać się ze specjalistą od znieczulenia... W tak zwanym międzyczasie porządkuję ciuszki starszej córki, bo wyrosła, buszuję po lumpeksie, by jej coś kupić bo się wszystko jej pali na grzbiecie... Kupiłam kilka białych t-shirtów i malujemy farbkami do tkanin z Hanią i popełniamy oryginalną odzież, dzis odnowiłam jej buty za pomocą kleju do decoupage i brokatu, bo ściorała jakby była łobuzem a nie ośmioletnią panienką :)

Skurcze są, ale jakoś spokojnie je znoszę, najlepsze jest to, że w nocy w brzuchu jakby nikogo nie było, ruch zaczyna się przy kawie i śniadaniu. :)

Cześć @gulba5 , fajnie że nas znalazłaś - mieszkasz jakieś 50 km ode mnie :)

co do wagi - mam 18 na plusie :D Śmieszne, bo wsie ludzie godajom, że mi ino w brzucho poszło - jakie to to uprzejme :D Hitem jednak jest to, że nie ma ŻADNEJ opuchlizny!!! Z Hanką to na półtora miesiąca przed terminem wyglądałam jak piankowy ludek. Teraz startowałam jednak z większą tkanką mięśniową i lepszą kondycją fizyczną mimo wieku zaawansowanego :happy2:

Potańczyłabym :)

Ucałowania wszystkim!:):):)

Właśnie też chciałam Wam o tym napisać :)
Trzeba polować, bo ciuszki są całkiem niezłej jakości. Mi ostatnio udało się trafić tylko rozmiary od 74 w górę, teraz może uda się te mniejsze, bo mam wrażenie, że za mało ich mam dla Maryśki. Co prawda znajomi mają przywieźć zamówione ciuszki z Mothercare (mieszkają w Anglii, więc udało się jednak zamówić).

Ja dziś się lenię po intensywnym weekendzie. Wczoraj robiliśmy sobie sesję brzuchową. Znajoma ma studio i nam porobiła trochę zdjęć. Całkiem przyjemna sprawa i będzie pamiątka ;) Dziś tylko pranie pieluch (chcę skorzystać ze słońca, bo jutro pogoda ma być już dużo słabsza) i szkoła rodzenia plus jakiś spacer, a tak to kanapa ;)
Olo32 piszesz moje myśli :) właśnie dzisiaj szukałam sesji zdjęciowej i mnie ceny przeraźily. 200 zł za 10 zdjęć. Co yo jest 10 ujęć każde kolejne ujęcie ok. 20 zł paranoja. Znalazłam najtaniej 150 źl za 10 szt. Ale tyle sztuk mnie nie zadowala. Myślałam żeby chociaż mieć 30:) właśnie wypralam pieluchy i leżę :) i jutro też szkoła rodzenia :)

Asia669 to ty zaraz możesz rodzic.
Dziewczyny co się dzieje na tym świecie co oglądam wiadomosci to zamach
masakra jakaś
Dziewczyny jakie plany na święta
Ja idę tylko na kawkę do teściowej a resztę odpoczywamy z mężem w domu, już jestem zmęczona remontem i sprzątaniem, ostatnia partia ubranek jutro
Wolałbym po świętach. Ale mały może zadecydować inaczej.

reklama
@myszkax33 nie strasz tak męża bo z wrażenia zawiezie Cie na porodówke miesiąc za wcześnie :)
Ja jeszcze nie mam żadnych skurczy i zastanawiam się czy to normalne bo wszedzie piszą że powinny się już pojawić. Przy pierszych / poprzednich dzieciach miałyście skurcze przepowiadające?
Nie, nie miałam. Podczas porodu też odczuwałam tylko bol pleców i ból silniejszy niż na @. Skurczy nie liczyłam. Teraz jednak brzuch czasem się spina.

Do góry