reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja dzisiaj po szkole rodzenia, super fajna położna się trafiła. Od popołudnia mam skurcze- mało bolesne i nieregularne, ale i tak mnie martwią... To dopiero 34,2. Teraz leżę w wannie i je wyciszam w kąpieli magnezowej.
MamaAWR- fajnie, że nas ustawiasz w kolejce, jak będziemy się przenosić na FB, to coś mi się zdaje, że to Ty będziesz zarządzającą ;)

Teraz pewnie nie, ale po porodach to bardzo prawdopodobne... Będziemy chciały wstawiać zdjęcia, dzielić się intymnymi szczegółami, a tu każdy nas widzi.
Chodzę na Żelazną.

Hej kochane❤, dzisiaj robilam kolejne zakupy.. w moim posiadaniu znalazl sie sudokrem - ale znajoma twierdzi ze wysusza
Proszki kupilam z bobini, poniewaz z Loveli nie moglam wszystkiego znalezc a nie chcialam mieszzac. Ogolnie kosmetyki dla malej mam z Nivea. Zastanawiam sie czy kupowac przewijak, duzo znajomych mi odradza i twierdza ze to tylko wyrzucenie kasy. Co o tym sadzicie?

Aaa i co do lozeczka.. mysle zeby kupic lozeczko-tapczanik fakt ze jest troche drozsze ale mysle ze na przyszlosc koszt sie zwroci bo mala bedzie miala na dluzej. jak myslicie majoweczki? ☺☺☺

@Lola1009 - powiedz mi tak z ciekawości jakie konkretnie kosmetyki z Nivea masz dla dzieciątka? Bo ja bardzo lubię Nivea, teraz jest też seria emolientow ale one wszystkie o 1 miesiąca życia dopiero a nie od 1 dnia, więc w sumie z Nivea kupiłam tylko oliwke.
Co do Sudocremu - miałam 7 lat temu z Oliwią, kupiłam też teraz, nie wysusza, jest ok i żadnych problemów ze skórą nigdy nie mieliśmy.
@MajaMaj - zazdroszczę szkoły rodzenia. Ja nie chodziłam poprzednio ani teraz, myślałam głupia że jak poprzednio było cc to i teraz tak będzie, a teraz mam pietra przed sn czy rozpoznam kiedy to....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Lola1009 - powiedz mi tak z ciekawości jakie konkretnie kosmetyki z Nivea masz dla dzieciątka? Bo ja bardzo lubię Nivea, teraz jest też seria emolientow ale one wszystkie o 1 miesiąca życia dopiero a nie od 1 dnia, więc w sumie z Nivea kupiłam tylko oliwke.
Co do Sudocremu - miałam 7 lat temu z Oliwią, kupiłam też teraz, nie wysusza, jest ok i żadnych problemów ze skórą nigdy nie mieliśmy.
@MajaMaj - zazdroszczę szkoły rodzenia. Ja nie chodziłam poprzednio ani teraz, myślałam głupia że jak poprzednio było cc to i teraz tak będzie, a teraz mam pietra przed sn czy rozpoznam kiedy to....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Nivea baby :
Lagadzacy plyn do kapieli
Delikatna oliwka do pielegnacji
Krem ochronny na slonce

Dzień dobry majóweczki :)
Ja już od 7 nie śpię, co dla takiego śpiocha jak ja jest dziwne, ale od kilku dni śpię całą noc bez problemu (z jedną przerwą na siku), ale punktualnie o 7 oczy jak pięć złotych :rofl2: Chyba organizm podświadomie przygotowuje się na wcześniejsze wstawianie ;)
Co do kosmetyków to ja bardzo opierałam się na ocenach i opiniach z polecanego przez dziewczyny bloga "sroka o" i na podstawie jej analizy składów kosmetyków dla dzieci kupiłam dla Hani płyn do kąpieli, oliwkę i nawilżanie chusteczki z babydream, w domu będziemy wycierać pupę przygotowaną wodą, więc mam jeszcze suche chusteczki i kupię do tego bepanthen baby extra na sytuacje awaryjne i to tyle ;)

Miłej niedzieli :)

Teraz pewnie nie, ale po porodach to bardzo prawdopodobne... Będziemy chciały wstawiać zdjęcia, dzielić się intymnymi szczegółami, a tu każdy nas widzi.
Chodzę na Żelazną.
Ten wątek juz ma zamknięta grupę. Mamy które sie zaczęły udzielać tutaj na początku teraz nie piszą z nami tylko maja zamknięta grupe. Tzn. Wchodzą na wątek o nazwie np. "Zamknięte majowe mamy 2017" tylko te ze sobą zrzyte i zapisane. Zupełnie normalna sprawa i mozna poprosić administratora forum o to.
Lola- w mojej opinii przewijak to luksus. Plecy wysiada Ci jak bedziesz chciała przewijać czy przebierać malucha np. Na łożku. Jakas komoda, biurko i na tym przewijak. Albo przewijak na łóżeczko. Dla mnie to była zawsze ważna rzecz.
O nivea sie nie wypowiem bo po johsonie to najsłabsze składy kosmetyków dladziecinwiec nie kupuje
A łóżeczko tapczanik jak wyglada bo nie wiem?.

reklama
Do góry