waraai - podziwiam małą że się nie urodziła z tego stresu i Ciebie że się nie zes...z bólu ( sorki ;-)))
Nie, ten ZUS mnie osłabia. To i poczta polska to sa dwie instytucje to wywalenia w kosmos. Ja mam listonosza któremu sie nie chce nosić poleconych... pisałam skargi, kazałam mu dowozić. Obrażony, zły. dziś dostał na poczcie polecony ( moje leki z USA) dla mnie który leży na poczcie od 10 dni i ja o tym nic nie wiem i ... nie przyszedł!!
A szafki/półki nad łóżkiem to mega stres - nie feng shui podobno ;-) ja zdemontowałam nawet nadstawkę z biurka na którym będzie leżał przewijak.
Olo- dobrze że ten stolarz-poeta uczciwy chociaż. Szkoda tych rzeczy, tego sprzątania, tego bałaganu i szkła. I stresu - bo jak spadło to sobie wyobrażam Wasze tętna.
marta:-) wiem, że jest prawo brać do 6 ciu tyg. z macierzyńskiego przed porodem, ale po co? Może niektórzy nie chcą brać L4.... Ja tam za 3 tygodnie biorę już zwolnienie. Od 1.05 idę choć już coraz mniej mi zlecają pracy. Ale przynajmniej mam zajęcie.
Gabiś - ja spię jak mi wygodnie, absolutnie nie przejmuje się lewym,prawym bokiem czy plecami. Długie leżenie na lewym boku może prowadzić do asymetrii u dzieci więc wcale nie jest to jedyna słuszna pozycja. Odkąd mam wielki rogal to się wysypiam bo nie musze spać na boku i opierać ciężaru na brzuchu jak mam za plecami rogal. Wtedy na nim mam oparty ciężar.Dzięki temu mogę kilka godzin być na lewy boku a jakby na półboku-półplecach, żadnej żyły nie uciskam na tyle żeby coś było nie tak :-)
Myszka - Żylaki na sromie w tej ciąży mam gigantyczne. Wielkie kiście winogron od wewnętrzej strony jednej wargi sromowej. (jak więcej odpoczywam to ich prawie nie ma, jak teraz latam przy gościach to wielkie) W poprzedniej też miałam i nawet nie wiem kiedy zniknęły. Samo się wchłania a rodziłam naturalnie. W tej ciąży mam tez pod kolanem... :-( nikt nigdy w mojej rodzinie nie miał żylaków :-(
Klaudia_i_nikodem- a są przypadki takich szybkich wpadek :-) Moi sąsiedzi znali sie przed zapłodnieniem 3 godziny :-) jednorazowy sex. On wrócił następnego dnia do kraju w którym mieszkał a ona po 7 miesiącach !!! zorientowała się że jest w ciąży!! Nie mieli ze sobą żadnego kontaktu. Jemu ktoś powiedział jakoś, on przyjechał do kraju i tak sa małżeństwem od 16 lat :-)
DaWo-ja dzisiaj dokonałam depilacji. Lusterko i maszynka do obcinania włosów. Zepsuta chyba bo mnie przyszczypnęła. Niby mogłabym męża poprosić ale jak zerknęłam w lusterku to nie jest to szczyt piękna teraz....podczas seksu to człowiek oszołomiony na to o tym nie mysli :-)
Jeszcze w styczniu byłam na paście cukrowej ale teraz nie mam odwagi ( choć robie od 17 lat wosk na bikini).
I ja witam w sobotę. Wyspana, chyba z 7 godzin spania - na pewno. Tylko mój mąż po nieobecności małej przez 5 dni w domu nie chce jej odnosić do łóżka ( jak sa goście to jej pokój jest zajęty i śpi z siostrą albo z nami) no i mnie jest ciasno! Dwie dorosłe osoby, jedno dziecko i rogal to za dużo na 140 cm. Na szczęście po świętach będzie już nowe łoże 180cm. Materac będzie już w poniedziałek. JUPI!
Gości wygnałam i rodzinkę też więc chwila dla siebie.:-)