reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

mamaAWR no tak, przy małym biuście, wyciągnięcie z biustonosza sprawia pewną trudność:wink: ja nie mam jakiegoś wielkiego ale do wyciągania ok:-pco do lodów, to raz spróbowałam z McDonaldsa i nie było źle. Jednak musiałam poczekać 2 h i byłam głodna. Tam są z różnymi musami itp. więc dodatkowy cukier. Może faktycznie jakbym zjadła takie zwykłe, byłoby lepiej. Jesz takie gałkowe?
myszkax33 łączę się w bólu krocza....mi mąż powiedział, że mam więcej na liczniku, to i dolegliwości więcej ;) mój synio też spory, dwa tygodnie do przodu, więc jest co nosić;)

reklama
Ja jak długo siedzę (np. w samochodzie) to tez odczuwam taki ból.. jakbym z konia zeszła po kilkugodzinnej przejażdżce. I przez chwilę chodzę wtedy jak kaczka.. ale jak się trochę rozruszam to mija.

@agulek80 - tak, jem takie gałkowe (polecam Grycan albo Limoni :) ) Jedną lub max 2 gałki. Czasem bezpośrednio po obiedzie (jeśli był typowo mięsny bez węglowodanów) albo tak po prostu. Niewiele, ale zawsze coś. Przy odstawieniu wszystkich słodyczy to jest niebo w gębie :)

Ja jak długo siedzę (np. w samochodzie) to tez odczuwam taki ból.. jakbym z konia zeszła po kilkugodzinnej przejażdżce. I przez chwilę chodzę wtedy jak kaczka.. ale jak się trochę rozruszam to mija.
Dokładnie tak samo bym opisała to, co dzieje się u mnie :) I też jak "rozchodzę" to jest ok. Jak siedzę po turecku (a uwielbiam tak siedzieć) to te po wstaniu odczuwam ten typ bólu.

Mi dodatkowo od początku ciąży dokucza kość ogonowa, więc siedzenie też sprawia ból. Jak dłużej posiedzę na twardym to nie mogę wstać.....siedzenie na miękkim, jest lepsze ale rozruch jest potrzebny ;) a jak kaczka, to chodzę cały czas :D

mamaAWR ja czasami coś upiekę z przepisów dla diabetyków albo zjem trochę gorzkiej czekolady. Czasami również zgrzeszę ze zwykłą słodkością ale sporadycznie. W którym tc jesteś?

reklama
Witajcie mamusie.
Weekend zleciał na zakupach dla małej jeszcze - dziękuję że dalyscie znać o promocji w Rossmannie bo zamiast 120 zł zapłaciłam ok. 80. Już chyba wszystko mamy - mam nadzieję :)
Karlik spóźnione ale szczere życzonka urodzinowe. Spokoju przede wszystkim i zdrówka :)
Dzisiaj byłam w pracy rozliczyć się ze wszystkiego i jestem w końcu na l4 :) cieszę się bardzo bo już zmęczenie dawało znać. Co do boli łona to strasznie mi to dokuczaja. Szczególnie jak w dzień dużo pochodzę, przy lezeniu mam problem z podniesiem nogi tak kość krocza boli jakby miała się rozpasc. Przy zmianie pozycji to samo jak leżę. Kiedy znów długo siedzę wstaje z bólem i muszę rozchodzic chwilkę.
Zaczęłam pranie :) i chyba przez 3 dni bede prala tyle tego. Ale już lekki stresik się pojawia żeby ze wszystkim zdążyć tak ten czas mi przez palce ucieka. Wszystkie rzeczy do torby przygotowane ale nie mam odpowiedniej torby się okazało :) jedna za mała druga jak na wczasy ogromna :)

Do góry