reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Agata1010- połowa 31 tygodnia, już bliżej niż dalej:-) :)
To jest to że nawet jak wiesz ze nie jest jeszcze aż tak źle to i tak gdzieś tam w głowie coś Ci mówi że zaraz może być jeszcze gorzej...ale jakoś trzeba z tym walczyć.
A w którym teraz jesteś tygodniu?

reklama
Hej dziewczyny ☺ co do naszych mam i babc ja mysle ze kiedys ciezej pracowaly i miesnie byly silniejsze niz teraz.
Trzymajcie sie z tymi szyjkami.
Dziewczyny co sadzicie o szczepieniach? I ktore lepsze podstawowe bezplatne czy te np 5w1 ?

Cześć dziewczyny, ja jednak odpuscilam szkole rodzenia w tej ciąży...mąż ma teraz często kursy i później wraca do domu,musiałabym gdzieś córkę podrzucić jakbym szła na zajęcia a samej nie bardzo mi się chce chodzić wolałabym z mężem ale cóż w pierwszej ciąży chodziłam więc co najważniejsze pamiętam a prócz tego czytałam w necie w ramach przypomnienia każdej fazy porodu,połóg itp.
Jeżeli chodzi o szczepienia my szczepilismy tymi 6w1 żeby nie męczyć dziecka,córka dostała bezpłatnie szczepienia na pneumokoki ze względu na niską wagę urodzeniowa. Od tego roku pneumokoki są bezpłatne dla wszystkich dzieci. Zastanawiam się nad tymi rotawirusami ponieważ mam 2 przypadki wśród znajomych gdzie szczepili dzieci a i tak zachorowaly.

Ja też szczepilam 6w1 plus pneumokoki a to dlatego ze wiedziałam ze Stas pójdzie do żłobka. I myślę ze teraz taki sam zestaw Młoda dostanie.

Agata1010- połowa 31 tygodnia, już bliżej niż dalej:-) :)
To jest to że nawet jak wiesz ze nie jest jeszcze aż tak źle to i tak gdzieś tam w głowie coś Ci mówi że zaraz może być jeszcze gorzej...ale jakoś trzeba z tym walczyć.
A w którym teraz jesteś tygodniu?
No to jestem Marysiu jakieś 3, 4 dni za Tobą czy raczej przed Tobą. W każdym razie dziś zaczęłam 31 tydz.

Ale się rozpisałyście, nie nadążam z czytaniem :)
Pozdrawiam wszystkie nowe majowe mamy (sama też w zasadzie świeża tutaj jestem :) ) i przesyłam wsparcie dla wszystkich ze szpitalnymi przeżyciami. Ja dzisiaj dostałam skierowanie do szpitala bo przepływy wyszły nie takie jak powinny. Idę jutro na Karową, bo tam mają dobre jedzenie :) Ale liczę, że wszystko będzie ok i wypuszczą mnie od razu do domu. Trzymajcie kciuki!

Moja szwagierka rodzila na Polnej rok temu i bardzo sobie chwali, ale ja chcę rodzic w Sw. Rodzinie. Polna to duży i dobry szpital ale tam jednak jest masowka...ja wolę spokojniejsze miejsca i ostatnio pewna położna mowila ze mają taki obłożenie na Polnej że naprawdę masowka. Ale moja szwagierka jechala na Polną ale z planem porodu. I do ile mogła to chciala, aby przestrzegali Jej plan. A któraś z Was robiła i brała ze soba plan porodu ?

reklama
Nie wyjdziesz na głupią. Lepiej takich rzeczy nie wiedzieć i nie mieć z nimi do czynienia.
Cytując z wyniku badań (USG - ECHO serca płodu) - "obniżony opór późnorozkurczowy w MCA" czyli w głównej tętnicy środkowej mózgu. Chodzi o przepływy krwi w główce. Może wskazywać na to, że młody jest niedotleniony ze względu na niewydolne łożysko. Ale reszta wyników jest ok, więc to może być po prostu taka jego uroda. Lekarz jednak zalecił obserwację w szpitalu, tak na wszelki wypadek.

Do góry