reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Mowilyscie już rodzinie o swojej ciąży?? Rodzenstwu, rodzicom dziadkom, czy czekacie?? Ja powiedziałam tylko rodzicom i rodzenstwu. Jestem dobrej myśli ze ciąża będzie prawidłowo się rozwijać, ale czasami jakieś głupie myśli człowieka nachodzą czy za szybko nie zdradziłam że jestem przy nadzieji.

Co do doleglowosci.. Ja póki co mam wstręt do mojego ukochanego serka wiejskiego afff.. wczoraj zrobiłam zapas, a dziś nie mogłam go przełknąć o_O .. ogolnie tez mam napady głodu i aż się boję ile przybiore w tej ciąży.. W pierwszej było zaledwie 7 kg... miałam wstręt do jedzenia, teraz tylko smaki się zmieniają ale mam "parcie na żarcie".. masakra

Ja w pachwinie nic nie czuję, jedynie w dole brzucha lekkie pobolewanie od czasu do czasu.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie wie przyjaciolka, i moja mama. I córa przyjaciòłki bo na blacie w kuchni tabletki były i Mała "Ciocia ty bėdziesz miała dziecko?, a to bedzie chłopczyk czy dziewczynka? Lepiej żeby chłopak bo tych bab już za dużo jest"

U mnie z rodziny nie wie nikt, powiedziałabym dzisiaj mamie ale nie chce przy dziewczynkach. Ze znajomych wie przyjaciółka, koleżanka z pracy która też jest w ciąży, i trzy inne koleżanki z pracy plus dyrekcja ;)

Dzisiaj mnie muli, aby nie muliło jem :p i na maxa chce mi się spać, szybko się męczę...zaczęłam ogarnianie chaty 2 h temu a nie wiele zrobiłam, jestem rozkojarzona, nie potrafię się zorganizować. Dzisiaj wszystko mnie drażni....;/

Nie wiem co się stało, mam wszystkie początkowe dolegliwości ciążowe(brak miesiączki w terminie, dwa testy różnych firm robione dzień po dniu pozytywne, obolale piersi, ciąża planowana wyliczana, wstręt do tego serka ) i 15 min po moim pierwszym poście dostałam @?? Różowe plamienie.. myślicie że to poronienie czy spóźniony okres a resztę sobie wmówiłam?? Pierwsza ciaza ksiazkowa.. a teraz zglupialam. Jestem Niemczech i tu traktują cię jak ciężarna dopiero jak zobaczą dzidziusia w pecherzyku.. nie wiem co robić.

Late może to być plamienie wynikające z zagniezdzania sie zarodka. Ja w poprzedniej ciazy mialam takie jasnorozowe albo kawa z mlekiem plamienia i moja ginka powiedziala ze zarodek sie wżera w macice....
Nie masz możliwości isc do jakiegos lekarza i wziac cos na podtrzymanie?
Ja w poniedzialek zrobilam test i od razu zadzwonilam do swojej ginki ale ona niestety na urlopie wiec wzielam wypisy ze szpitala i pojechalam do lekarza rodzinnego i przepisal mi duphaston i biore w razie czego

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś niedziela wszystko pozamykane.. rozmawiałam z bratowa mówiła że w szpitalu nie potraktują mnie poważnie bo nie miałam jeszcze potwierdzonej ciąży.. tylko te testy..

Może to faktycznie tylko zagniezdzenie.. tym bardziej że nagle się pojawiło różowe plamienie którego nic nie zapowiadało. Jutro pójdę do rodzinnego lekarza póki co odpoczywam i czekam.. co ma być to będzie.. pierwsza ciąża książkowa, ale mówią ze każda jest inna..
Możliwe jest że hormony powariowaly i jednak nie było nigdy ciąży?? Czy to raczej nie możliwe..?

reklama
Witam nowe majóweczki:)

Late92 uspokoiło się czy dalej coś??
Hej. Po tym jak pisałam musiałam zaaplikowac tampona. Teraz wyciaglam z trudnością i był tylko lekko pobrudzony.. ehh chciałabym żeby wszystko było dobrze i nie wiem w która stronę nakręcić czy jestem w ciąży czy jednak nie.. do jutra mam nadzieję że się wyjaśni.. W środę jadę do Polski to odwiedzę lekarza jutro zrobię termin.

Do góry