reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Witam przyszłe mamusie i obecne też jestem przed testem. Jeśli będzie pozytywny to termin na koniec Maja
Chciałam zapytać mamuśki które będą miały już trzecie maleństwo jak w naszym przypadku. Jak dajecie radę od strony organizacyjnej?! Jesteśmy pewni że chcemy mieć dzidziusia teraz, nasze dwie córki mają 7 lat i 16 miesięcy. Ze względu na tą młodsza chcemy żeby różnica była około 2 lat ale trochę obawiam się że mogę nie podołać zwłaszcza że mąż pracuje długie dnie a pomocy od rodziny nie mamy?! Jak dajecie radę?!

reklama
Korek, ja też mam taki źółtawy śluz, na wkładce całkiem go sporo jest.
Dzis dosc sporo sie poruszalam, niby Măż sam skręcał i ustawial meble ale ja za to musialam je wymyć i poukładać w szafach. A teraz boli mnie brzusio A Cyce wielkie jak donice.
W poniedzialek kolejne USG, mam stres czy już do porodu tak będzie

Hej, trzymam kciuki za pozytywny test :)
Ja tez 2 dzieci, teraz będzie 3:)
Starszy to nastolatek, młodszy 15mcy. Urodzenię gdy mały będzie miał 2 lata. Pierwszy rok na pewno nie bedzie łatwy ale damy radę. W końcu to dwójka malutkich dzieci ;). Też nie mam co liczyć na pomoc męża, bo bardzo dużo pracuje. Będzie ciekawie :pot, śmiech i łzy :). Chcieliśmy nie duża różnicę wieku między dziećmi, żeby miały siebie do zabawy i dorastania :). Wiem już jak jest z dużą różnica, dzieci nie mają kontaktu bo za dużo ich dzieli :)

No kurde...ja to według bety będę dopiero zaczynać czwarty tydzien a według ostatniej miesiączki 7 tc ale ja mam długie cykle i owu była 24.08

Pewnie dlatego nie było widać na usg chociaż się zastanawiam czy jestem w ogóle w tej ciąży..oprócz bolących piersi nic..i czasami delikatne zawroty głowy..echh tyle czekania

U umnie będzie pierwsze dziecko więc nie wiem jak to będzie. Jak się staraliśmy to nie mogłam się doczekać a jak zobaczyłam dwie kreski to się przeraziłam..echh

Hej, u mnie z objawów to tak jak już napisała któraś z Was... Cyce jak donice, wielkie, ciężkie i bolesne... I drażliwość... Płaczliwość... No i czasem coś mnie uciska lub ciągnie w podbrzusza. Zauważyłam też częstsze drętwienie rąk nóg...

A z tym winem to też dzisiaj mi się zamarzyło. Ale to za przynajmniej rok

Cześć właśnie skończyłam czytać wszystkie posty i mogę się przywitać
Ja zostanę mamą po raz piąty nieźle nas to zaskoczyło ale co tam damy radę. Mam trzech synów 12, 8, 4 lata i córeczkę 22 m-ce
Termin wychodzi na 19maja do lekarza mam termin za miesiąc dopiero.
Też mam problemy z tarczycą najpierw niedoczynność i Hashimoto a teraz wyszła nadczynność
Póki co jak przy każdej ciąży nie zmieniam trybu życia bo trudno to zrobić kiedy mąż w pracy a ja zajmuje się całą resztą.

Hej mogę do Was dołączyć?
Jestem juz majowa mama z 2013 roku, później dwa poronienia a teraz "wpadka" i wychodzi na 11 maja :) jestem jeszcze przed wizyta i mam nadzieję ze teraz finisz bedzie lepszy niz dwa poprzednie....

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry